Betalen met Android: eindelijk heeft ING nu ook Google Pay – zo doe je dat

google pay ing bank google wallet betalen met Android telefoon

– Update: 20 april 2024 –

Betalen met je telefoon is sneller en makkelijker dan met je bankpas. En met Google Pay gaat betalen op Android net zo makkelijk als met Apple Pay op de iPhone. Zonder Google Pay moest je vaak nog allerlei dingen op je telefoon doen. Een dagelijkse ergernis. Want de ING had geen Google Pay – maar nu eindelijk wel, net als vrijwel alle andere banken. Zo stel je het in!

Betalen met Google Pay gaat snel en makkelijk: je houdt je ontgrendelde telefoon bij het pinapparaat en that’s it. Net als op de iPhone. Alle grote Nederlandse banken hebben inmiddels Google Pay, en Apple Pay hadden ze al langer.

Je Android telefoon moet wel NFC hebben, en je moet mogelijk de Google Wallet app en de ING app nog even updaten. Dan kan je het zo in de ING app instellen:

Betalen met Android instellen in de ING App

 1. Tik in de ING app rechtsonder op “Service”
 2. Scroll naar “Zelf regelen” en tik op “Je app-instellingen”
 3. Tik op “Google Pay” en daarna op “Betaalpas”
 4. Selecteer de rekening, geef toestemming en tik op “toevoegen aan Google Pay”

Nu kom je in de Google Wallet omgeving. Doorloop alle stappen, dat wijst zich vanzelf wel. Klaar! Het werkt echt super. Heerlijk! Fijn! DANKUWEL!!

Ergens in de ING-app moest je ook aanvinken dat Google Pay de standaard betaalmethode is.

Ondersteuning voor smart watches volgt binnenkort. Op Garmin Watches werkt het al wel. Meer informatie op de ING-site.

Dit artikel over Betalen met Android was niet gesponsord.

ABONNEREN: Klik het rode belletje (rechtsonder) voor notificaties bij grote updates en nieuwe blogs. Of abonneer je via de Volg-knop, dan krijg je alleen mailtjes bij een nieuwe blog – en niet bij updates.

REACTIES: Reageer bij voorkeur onder de blogs, dan hebben anderen er ook wat aan, of die kunnen vragen dan ook beantwoorden.

18 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Bedankt voor de tip! Contactloos betalen met ING gaf bij mij heel veel gedoe (vooral bij onbemande tankstations werkte het niet), de ene keer meerdere keren je pin invoeren op je scherm, ook bij kleine bedragen, de andere keer weer ontvangstproblemen.
  Maar nu heb ik mijn bankpas aan de Wallet toegevoegd. Het zal mij benieuwen of dit wél vlekkeloos werkt, zonder haperingen en andere ergernissen. Voordat ik het ga gebruiken, en dat zal zaterdag a.s. voor het eerst zijn denk ik, moet bij betalingen het scherm aan zijn? Zo ja, moet de ING-app ook geopend zijn, of juist de Wallet-app? Kan iemand daar opheldering over verschaffen…?

  Dank u alvast.

  1. Het scherm moet aan, en de telefoon moet ook unlocked zijn boven de €50.
   Wel zo prettig! Anders kan iedereen geld van je telefoon afschrijven.
   Het werkt echt vlekkeloos, ik heb het nu al tientallen keren gebruikt: geen enkele hapering, wat een verademing, wat een verbetering.
   En de ING app hoeft niet open. De Wallet app ook niet. Welke app voorstaat maakt ook niet uit.

   1. Ook moet je in de ING-app aanvinken dat Google Pay de standaard betaalmethode is, anders werkt het ook niet en blijf je met de ING betaalmethode sukkelen.

 2. Dank voor de tip! Ga het regelen.

  (Ook al sta ik op het punt ING te verlaten en zakelijk over te stappen naar KNAB en privé naar N26.)

  1. Vraagje, N26 is toch max 400 euro per maand opladen? Nu wil ik niet zeggen dat ik standaard dan dat per maand uitgeef maar met boodschappen en dergelijke komt dat wel in de buurt. Verder vragen ze toch ook per keer opladen van saldo x procent?

 3. Oke, op telefoon is gelukt…bedankt. Echter op mijn Galaxy Watch 5 krijg ik het niet voor elkaar. De waalet ziet daar de pas niet….zie ik iets over het hoofd…iemand wel gelukt?

 4. Ik gebruik al jaren de ING app op mijn androidtelefoon om te betalen. Ik vraag me af wat t voordeel is om google daartussen te hebben, het lijkt redelijk hetzelfde proces: telefoon bij betaalterminal houden en boven de 50(?) EUR vingerafdruk om te authenticeren.

  1. Die 50 was altijd cumulatief dus te pas en te onpas moest ik altijd van alles op mijn telefoon doen, en dat duurde altijd lang en was ook verwarrend. Dat waren de enige momenten dat ik terug verlangde naar de iPhone. Maar als jij dat nooit had dan is er inderdaad weinig verschil.

  2. Nou ik was behoorlijk in de problemen vorige maand met meneer Google.
   Had een hoop tijd en geld bespaart als mijnING ook tussen het inmiddels gerenommeerde concurrenten lijstje stond.
   Maar nee….meer dan een jaar liet de ING op zich wachten.
   Maar goed, AARTJAN is, zoals gebruikelijk, weer de goede boodschapper in deze en kan ik nu eindelijk de ING aan mijn Google account toevoegen.
   Overigens moet ik van de ING nog steeds officieel bericht krijgen in antwoord op mijn vraag…..ze zullen wel druk zijn.😉

  3. Als ik me niet vergis kun je ook zonder internetverbinding (of slechte ontvangst) wel met Google Pay betalen. Met alleen ING niet.
   Ik heb inmiddels genoeg meegemaakt dat ik niet kon betalen door slechte GSM-ontvangst. Mijn vriendin kon dan altijd wel betalen met haar iPhone/Apple Pay.

   1. Klopt inderdaad. Tot 10 transacties zonder internet. Daarna moet je telefoon weer een verbinding hebben om nog meer te kunnen betalen.

 5. Dank voor je artikel AJ. Het was destijds de reden dat ik bij ING opstapte, als klant. Rabobank had het al veel langer, dus de overstap was logisch. Werkt tadeloos, trouwens!

Geef een reactie