Meitu selfie in Photoshop en FaceApp

meitu selfie photoshop

– Update: 2 mei 2017 –

Best wel een hit, nu: de Chinese App Meitu. Vooral door die plaatjes van mannen, die er met dit Meitu-effect als hilarische poppetjes uitzien. Maar je kan de Meitu App beter niet  installeren, want die traceert alles van je, inclusief je face recognition biometrie, je lokatie en God-mag-weten-wat, en stuurt dat meteen door naar de Chinese overheid. Dus maak je Meitu selfie in Photoshop! Goeie en leuke oefening ook: selecties, maskers, filters en aanpassingslagen. Niet eens zo heel makkelijk.

  • Maak of kies een selfie
  • Verhoog helderheid, contrast en kleur
  • Maak je ogen groter en trek mondhoekjes omhoog met Filter > Liquify
  • Selecteer lippen, pas kleur aan met Aanpassingslaag, werk masker bij
  • Ogen en tanden lichter met  Aanpassingslagen
  • Zoek een over-the-top-Meitu-achtig achtergrond-plaatje
  • Maak je foto vrijstaand, met een dikke feather en een masker. Zet de background erachter. Werk het masker bij met zwarte en witte zachte brushes
  • Huid glad maken: Dupliceer (Cmd-J). Werk bij met de Spot healing brush (J). Maak glad met  Filter > Noise > Median, of met Filter > Blur > Surface Blur. Kies evt Layer Mode > Screen (Bleken) en verlaag de transparantie van de layer. Klik Masker, en verf details weer terug met zwarte of witte Brushes.
  • Tover wat kleur op je wangen, met een Brush in een Aanpassingslaag (Hue / Saturation, vul met kleur)

meitu selfie in photoshop cursus

Zie ook mijn Photohop Basics Cursus. Deze hieronder is Photoshop, de rest is Meitu:

Meitu plakt er nieuwe standaard oogjes – met glittertjes – in. Dat is wel een beetje valsspelen. Overigens is dat wel heel erg goed en precies uitgevoerd, net als de bijgetekende wenkbrauwen. Programmeren kunnen ze als de beste! Ook indrukwekkend is het haar: de ontwikkelaars hebben daar een slimme en visueel sterk werkende oplossing voor. Dat filter zit niet in Photoshop, voor zover ik weet!

UPDATE: zie ook de blog over Affinity Photo, waarmee je hetzelfde kan doen als in Photoshop, maar dan voor een fractie van de prijs: 40,-

FaceApp

En nu is er ook FaceApp, meteen een enorme hit. Daarmee kan je zien hoe je eruit zou zien als je oud bent, of als je een vrouw of juist een man zou zijn, en er zit ook nog een HOT-filter op. Tip: gooi jezelf door het HOT-filter, bewaar dat, gooi de bewaarde foto NOG een keer door het HOT-filter, en verander die dan vervolgens in een vrouw. Of een man.

 

 

Geef een reactie