iPhone 7: mobiele data valt uit na switch tussen 2G / 4G

– Update: 4 november 2017 –

Op de iPhone 7 switch ik vaak tussen 2G en 4G. Omdat dat enorm batterij bespaart. Zo kan ik 4 dagen met 1 lading. Heerlijk. Tekstberichten komen prima binnen op 2G. MAARRR: sinds de iPhone 7 valt de mobiele data soms volledig uit, na zo’n switch. Je ziet het niet: er staat gewoon “4G” bovenaan, dus er lijkt niks aan de hand te zijn. Maar er komt niks meer binnen op de mobiele data. Je moet helemaal herstarten, dan pas werkt het weer.

Ik denk dat er veel meer mensen zijn met dit probleem, maar ik kan er niks over vinden. Ik heb van alles geprobeerd om het  op te lossen. Reset, herstart, netwerk herstellen, AirPort mode aan en uitzetten en zo. En updaten uiteraard. Werkt allemaal niet.

UPDATE: Je moet bij Batterij de Beparingsstand even UITzetten. Dan is het meestal meteen opgelost. Kan daarna weer aan.

UPDATE: Switchen tussen 2G/3G/4G kan soms niet meer, afhankelijk van je provider.

UPDATE: Op een 6 of ouder moet je naar Instellingen gaan. Dus een klik extra.

UPDATE: Batterijbesparen kun je sinds IOS 11 direct in je Bedieningspaneel zetten (Pas regelaars aan).

iphone 7 mobiele data
Je kan redelijk snel switchen tussen 2G / 3G/ 4G als je hard drukt op Instellingen (tot je een trilling voelt). Dan kies je Mobiele Data, en daar kies je in de Opties dan 2G / 3G / 4G. Helaas is dat toch nog 4 klikken. Dat zou in 2 moeten kunnen.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

    1. Op een 6 moet je helaas gewoon naar Instellingen gaan. Dus een klik extra. Batterijbesparen zit bij Batterij en 2G/3G/4G zit bij Mobiele Data.
      Maar Batterijbesparen kun je nu sinds IOS 11 direct in je Bedieningspaneel zetten.

Geef een reactie