Photoshop alternatief: Affinity Photo

affinity photo photoshop alternatief

– Update: 9 december 2023 –

Een historische gebeurtenis: de ouwe baas Photoshop wordt aan de kant gezet. Affinity Photo komt ervoor in de plaats. Net zoals Quark Xpress destijds in één klap werd weggevaagd door Adobe Indesign – wat de grafische industrie voorgoed veranderde. Rust zacht, beste PS. 

Ik was altijd blij met Photoshop. Het was een fijn, leuk en verbazingwekkend programma. Er was geen enkele serieuze concurrent, ook al hebben velen het geprobeerd. Er was bijvoorbeeld een gratis GIMP. Die kon zogenaamd alles, alleen kon je daar niks in vinden, het zat allemaal op hopeloos rare plekken. Met de meest simpele dingen was je daarmee al uren kwijt. Is ‘m niet geworden voor mij.

Als media designer geef ik ook Photoshop-les. Iedereen vindt dat leuk. Photosjoppen is zelfs een begrip geworden. Maar men vindt Photoshop toch ook best wel duur, en ook wel een beetje moeilijk. Het is inderdaad duur. Maar moelijk: dat is een relatief begrip. Je moet er namelijk wel serieus mee kunnen werken. Maskers, selecties, layers, aanpassingen, histogrammen en filters zijn echt wel noodzakelijk: dat kan allemaal ook niet heel veel eenvoudiger.

Voor de loerende concurrentie was het idee dus simpel: bouw een soort voordelige Photoshop, waarbij alles ongeveer op dezelfde manier werkt. Met dezelfde principes, dezelfde panelen, dezelfde sneltoetsen. En probeer alles in detail juist ietsje beter of slimmer te doen. Zo hebben ze het bij Affinity Photo dus aangepakt. Ze kregen prestigieuze prijzen en veroverden de wereld.

Het programma is er voor Windows en voor de Mac. Op de Mac staat het in de App Store voor maar 55,-. Ja dat zie je goed! Dat is wel ff wat anders dan die Adobe-prijzen! Inmiddels zijn er allerlei prijs-modellen, combi-kortingen en zakelijke multi-deals. Anyway, het is altijd supergoedkoop, vergeleken met Adobe.

Dan weet je meteen dat dit een hit gaat worden. Een supervoordelige Photoshop, waar je alles gewoon alles mee kan, en waar je als ouwe Photoshopper ook meteen je weg in kan vinden! Ik heb het dan ook meteen gekocht.

 

Er is ook nog een gratis soort Photoshop, online in je browser: Photopea. Die kan zelfs direct PSD-files openen, met layers en maskers. En er zit Dall-E in (custom AI generated images!!). Amazing…

Een paar jaar geleden heb ik Affinity Photo ook al eens getest. Toen was het nog niet zo goed als nu. Inmiddels is het dus ECHT top.

Affinity Photo is de voordelige Photoshop

Kleurbeheer: check, zit er op, zoals het hoort. Sneltoetsen: vaak net als in Photoshop, plus: je mag het zelf ook aanpassen. Ik miste alleen ⌘H (Hide selection) maar die kun je zelf maken in de Voorkeuren, want in het menu View heet dat hier Hide Pixel Selection. En ⌘] werkt gewoon bij Brushes, ⌘-shift ] is hier sleep met Ctrl-Alt, horizontaal of verticaal. Beter! Tools in een dubbele rij + kleurkiezer? Window > Separated Mode.

Transform? Dat is gewoon de Move tool (V). Slimmer en beter (met opties via rechtsklik). En als je datzelfde in Quickmask (Q) doet, pas je alleen de selectieVORM aan. Dus Transform > Selection eigenlijk.

En ik ben er nog maar een paar uurtjes ingedoken! Het is echt ongelofelijk dat je er METEEN mee kan werken, en alles vrijwel exact zoals in Photoshop:

 • Layers, precies zoals je verwacht en gewend bent
 • Maskers: vrijwel idem
 • Maskers bijwerken met witte / zwarte brushes
 • Selecties op allerlei manieren, inclusief feather, en achteraf bijwerken
 • Adjustment Layers, maar dan slimmer: meteen met de sneltoets ⌘-L et cetera
 • Alle filters zoals diverse Sharpen, diverse Blur, Lens Blur etc
 • Liquify filters
 • PSD openen inclusief behoud van allerlei essentiële dingen
 • Q voor Quickmask
 • G voor Gradients
 • Warp transform
 • Content Aware is nu Edit > Fill  >  Inpainting (of gewoon Shift-F5)
 • RAW import
 • Save For Web is ⌘-Alt-Shift-S

Conclusie: de belangrijkste dingen zitten er allemaal op, vrijwel exact zoals in Photoshop, of juist slimmer en beter. Ga je er verder induiken, dan zal er ongetwijfeld nog wel een hoop anders zijn, en zit je misschien een maand lang af en toe eens te vloeken. Maar het lijkt erop dat je de meeste dingen wel kan oplossen. Er is een levendige Help Community en een enorme bak met gratis  tutorials. Kijk bijvoorbeeld eens even deze:

Sommige dingen zijn zelfs veel beter: een aanpassing is bijvoorbeeld meteen een Aanpassingslaag. Ook met de sneltoets ⌘-L! En de achtergrond is natuurlijk meteen een Layer, eindelijk! Slepen met Ctrl-Alt, horizontaal of verticaal, bij Brushes: beter, top! Eindelijk het Clarity Filter! Transform? Dat is gewoon de Move Tool! Het is Engelstalig, dat is eigenlijk ook beter: Photoshop moest je ook altijd op Engels zetten, vroeger – toen je nog Photoshop had.

Foto’s uit Apple Photos kun je direct bewerken via View > Media Browser. Kan Photoshop niet eens! Heel irritant was dat.

RAW importeren gaat ook perfect:

Er is een gratis 10-dagen trial. En geen gedoe met abonnementen zoals het bange Adobe: kopen en je hebt het! En je mag het gewoon op een paar computers zetten. Een beetje designer heeft een MacBookje, een dikke iMac, een gammele PC en een virtuele PC. Bij Adobe moest je dan dus 4 x de hele CS kopen, en was je 9.000 euro verder. NE-GEN-DUI-ZEND EURO!! Nou ja, okee, beetje overdreven, de hele suite is natuurlijk veel meer dan Photoshop. Maar toch… Photoshop los is op die manier officieel ook al 4 x 140,- per jaar, dat is ook alweer 1700,- voor 3 jaartjes.

Ik was er aanvankelijk nog maar een paar uurtjes ingedoken tot nu toe, kan je nagaan, hoe snel het gaat. De volgende stap werd Affinity Designer: die zal Adobe Illustrator weg kunnen vagen. en toen, daarna… Affinity Publisher, die Indesign overbodig maakt.

PS de basiscursus Affinity Photo staat inmiddels hier ook al klaar. En hier de gratis cursus Photoshop.

UPDATE: Duotone en Multichannel – Affinity Photo minpuntjes

Het kan zijn dat onderstaande dingen alweer opgelost zijn. De auto-levels lijken het soms niet te doen, maar die zijn gewoon wat subtieler afgesteld dan in andere software.

Duotone (met Pantone) en MultiChannel zijn er nog niet in Affinity Photo.
Je kan de Channels wel zien en editen via View > Studio > Channels, maar dit is anders dan in Photoshop. Je kan met rechtsklik Spare Channels toevoegen.

Bij Document > Color Format kan je er CMYK / LAB / Greyscale van maken, ook in 32 bit, maar Multichannel zit daar niet bij, en Duotone ook niet.

Alhoewel beiden tegenwoordig minder nodig zijn. Ten eerste omdat omzetten naar CMYK alleen nog tijdens het maken van een PDF gebeurt. En ten tweede omdat Full Colour drukwerk inmiddels goedkoper is dan steunkleur. Duotone kan je dan simuleren in RGB via Layer adjustment > Recolor. Nog makkelijker dan in Photoshop, want je kan daar bijvoorbeeld meteen op de knop “Sepia” klikken.

De Channel Mixer is er ook nog (bij Adjustment Layer), bijvoorbeeld om rood en blauw om te wisselen voor Infrarood fotografie, zodat de lucht weer blauw is. Voor het beter omzetten naar zwart-wit is er Layer adjustment > Black & White.

Maar: toch wel een gemis. Heel specifieke dingen met Multichannel en Duotone zoals drukwerk in huisstijl PMS-kleuren, of zwart-wit-fotografie met meerdere inkten kan dus niet in Affinity Photo. Duotone en Pantone kan overigens wel met Affinity Designer. Zie ook: https://vimeo.com/192599699
https://vimeo.com/149265352

 

26 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik volg jouw reviews al tijden met groot plezier. Helaas zijn de prijzen en/of links niet altijd actueel, maar dat is begrijpelijk.

  Zo ook die van Affinity. Jij noemt hierboven €55 (in de app-store, die gebruik ik zelf niet), ze waren al even €65 per pakket op de website, maar vanaf vandaag (9 november 2022) met de introductie van versie 2 (V2) zijn ze zelfs verhoogd naar €85 per pakket (Affinity Designer, Affinity Photo of Affinity Publisher op Windows of Mac, €24 voor iPad).

  Echter ze hebben wel een nieuwe actie (Limited-time offer) met 40% introductiekorting. Dat is dan €49 per pakket (€15 voor iPad). Als je de 3 pakketten tegelijk koopt (de bundle of suite, Designer+Photo+Publisher) kost het €120 (normaal €200). Je koopt deze 3 pakketten dan als “individual” (particulier). Voordeel: het is een zg. “Universal License”, dat wil zeggen je kan het downloaden voor een PC, Mac EN iPad (multi-platform).

  De Business suite met actietarief van €108 (geschikt t/m 10 users) lijkt in eerste instantie zelfs goedkoper, echter je moet wel minimaal 2 licenties afnemen, dus bent dan minstens €216 kwijt. Een nadeel van business t.o.v. individual is dat je een keuze moet maken voor welk platform (dus geen “Universal License”).

 2. Indien je een deel van een foto uitknipt, kan je dan ook de randen vervagen (=doezlaar) in Photoshop) om dan in een andere foto te plakken. Vb interieurfoto maar het buitenzicht is ook belangrijk (Zeezicht)

  1. Ja, ik doe dat altijd met Quickmask (Q). Maar het kan ook met een doezelaar op de selectie, vooraf en achteraf, kan allemaal

 3. Beste Corky,

  wat een taal :-) zoals je iedereen over een kam schuift maar ja het is nu eenmaal een gezegde in Holland:-) dus ik zie er de humor weel van in.

  Geen wezenlijk verschil tussen photoshop en Affinity
  het enige verschil wat de meeste fotografen en amateurfotografen zien is
  het prijs verschil:-)

  Nee ik ben al meer dan 42 professioneel fotograaf fotojournalist en sportfotograaf dus zeker geen jan met de korte achternaam en ook ik ben overgestapt naar Affinity photo en designer! waarom gewoon opdat ik en veel van mijn collega’s geen behoefte meer hebben aan het veel te dure Photoshop,het is net als bij het aanschaffen van een fotocamera of fotoapparatuur ze willen je laten geloven dat de best en de duurste camera’s enz de mooiste foto’s maken.

  Helaas is dit maar een deel waar de kwaliteit van lenzen ook deze zijn er in veel prijsklasse te vinden en ook hier weer laat je niet gek maken door mede fotografen die beweren dat je ook nu weer de duurste lenzen moet kopen,ik heb ze vaak gezien met een 300mm f2.8 die je kan kopen tweedehands voor pak weg €3000 en nieuw tussen de € 6 a € 7,000 maar als ik de foto’s dan zag tja dan waren de foto’s toch altijd bar slecht te noemen.

  Ik zij altijd je wordt nooit als een prof geboren maar dat bereik je door veel te leren en tijd te investeren in kennis en vakmanschap dus ook in het bewerken van foto’s met welk programma dan ook,maar nooit door je dure rommel zoals ik het zeg aan te laten smeren door fotozaken en die ken ik er veel te veel die je maar al te graag je zuur verdiende geld uit je zakken kloppen niet doen dus als je hobby je dan niet bevalt kan je met goed kopen camera’s nooit veel geld verliezen als je het verkoopt of weer inruilt want je krijgt er gehaad niet veel meer voor terug

  flitser,ik raad mensen altijd aan eerst met een tweedehands camera te beginnen en als je de fotografie iets vindt en je raakt enthousiast kan je altijd nog beter en duurdere fotoapparatuur kopen,wordt het onverhoopt niets dan heb je ook geen groot verlies als je het van de hand wil doen.

  Heb veel met shop gewerkt maar wat mij altijd opvalt bij amateurfotografen is dat ze zich helaas! zelf zo goed vinden dat ze het kunnen opnemen tegen een prof,maar mijn inziens wordt het merendeel in een foto gemanipuleerd in photoshop vandaar ze graag photoshoppen zal ik maar zeggen.

  Wat ik zelf altijd aanraad is aan beginnende amateurfotografen is goed leren fotograferen vooral de belichtingsdriehoek compositie licht,flits technieken enz,wat zeker niet moeilijk is (moet zijn) in het digitale tijdperk,je kan alles vinden op het internet maar inzicht en kennis van de fotografie is mijn inziens belangrijker dan kennis van een fotoprogramma al is het verdraaid makkelijker dan toen ik begon :-) want een goede foto begint bij het maken van een beeld en de kennis van fotografie,en nee ook als professional maken wij nog wel eens een blunder:-) dus zeker geen paniek als er eens iets fout gaat al doende leert men

  Tip: kijk eens op het internet hoe men vroeger fotografeerde toen wij het nog op fotovakschool leerde maar voor al uit boeken en van andere fotografen,kijk hier dan eens naar en bedenk hoe je zelf zo’n foto zou hebben gemaakt,fotojournalistiek en sportfotografie is weer een vak apart
  dit kan je eigenlijk alleen voor 60% in de praktijk leren,hierbij komt dus de basis kennis van fotografie belichtingstechnieken en camera kennis goed van pas.

  Vaak ontbreek de basis kennis van fotografie en wordt het fotoprogramma gebruikt om dit op te lossen helaas dit is niet zo,een fotoprogramma hoe duur of goedkoop ook maakt van een slechte foto geen goede foto,wel kan je er het één en ander mee verbeteren.

  Hoewel ik niet veel meer kiekt zoals ik vroeger toen ik veel voor dag en tijdschriften werkte vind ik het nog wel leuk om zo nu en dan weer eens de camera op te nemen en wat te gaan kieken,dit is dan ook de grootste reden dat ik geen nieuwere versie van photoshop meer wil hebben wat ieder maand geld kost en Affinity is mijn inziens één of de perfecte vervanger waarvan niemand eigenlijk het verschil kan zien,het enige is dat photoshop en aanverwante programma’s van Adobe op elkaar aansluiten,maar wees eens eerlijk wie gebruikt echt alles van Adobe,ik in ieder geval niet(meer) dus voor de tijd dat ik nog fotografeer,kan ik het geld wat ik of jullie besparen uitgaande van ongeveer tussen de €12.00 en €30,– per maand afhankelijk wat je gebruikt van photoshop beter als je amateur bent aan een leuke camera besteden en of andere leuke hebbedingetjes toch.

  Tip 2: adobes fotoviewer adobe bridge is gratis te downloaden en te gebruiken met of voor Affinity photo enz. je gebruikt je rechtermuisknop als je een foto selecteert en openen in Affinity.

  Heel veel succes met het fotograferen

  1. Mensen maken elkaar gek met steeds duurdere apparatuur te kopen. Dat ziet men op forums: dan komt er een dure Nikon lens uit en gaat men discussiëren over wat men er allemaal mee kan doen en dat lens beter is dan zijn voorganger. Maar dan denk ik: ga toch eens fotograferen. En volg het advies van Hans Aarsman: “Kies een camera en gebruik deze de komende tien jaar”.

 4. Ik gebruik zelf een XP-Pen Star G640 https://www.xp-pen.com/product/54.html inc Affinity PHOTO . Ik had Photoshop nog op mijn computer staan. En bemerkte dat ik het steeds minder als eerste programma ging gebruiken. Waarom? Omdat Affinity PHOTO gewoon goed werkt. En veel zaken zijn indentiteit qua gebruik. Maar intuïtiever in Affinity.

  En voor de prijs hoef je de Affinity programma’s niet te laten liggen. Goede ondersteuning en echte support. Wat zou het ècht besparen he, t.o.v. Adobe CC abonnement.

 5. Goede Middag,
  Een betaling vraag, kun je Affinity Photo ook met Ideal betalen?
  Voor zover ik begreep kan dat alleen met een creditcard of met PayPal.
  Vr Gr
  van Brandenburg

  1. Mijn beste van Brandenburg,

   gezien ik recentelijk affinity photo en designer heb gekocht en het eveneens met ideal wilde betalen werd mij verteld dat dit nog niet mogelijk was, ze wel met een betaal systeem bezig waar mee dit in de toekomst mogelijk is, omdat dit meer gebruikers van hun producten zou kunnen opleveren en gezien Photoshop nog al prijzig wordt heb ik ze dit ook geadviseerd.

   Maar hier is een oplossing voor als je dit zoals ik per mail aangeeft bij de service afd. ik heb daar contact gehad met Ashley Hewson,

   ik kreeg een bankrekening van de uitgever met gegevens en een aankoop specificatiecode die je via ideal eenvoudig kan betalen,en zowaar kreeg ik binnen 2 dagen een bevestiging en de activeer codes toe gemaild.

   Het is dan simpel even de codes invoeren met je opgegeven emailadress en je kan gewoon aan de slag,kijk wel even of je affinity photo en de andere programma’s eventueel nog met 50% korting kan kopen dat scheel weer wat :-) ik betaalde als ik het goed heb € 27.99 )volgens mij zou dat €27.50 meten zijn maar ja ik zeur niet over die paar centen,ik was al blij dat ik het zo kon regelen en ja met het betalen met een creditcard heb ik geen beste ervaringen opgedaan in de loop der jaren:-)

   Veel succes,
   Postscriptum:
   laat het nog even weten of dit gelukt is want het werkt goed en mijn inziens vaak beter dan photoshop :-)

   Dailyphotopress ,
   als je deze naam doorgeeft zal er zeker iemand deze aankoop herinneren op 18 juni jl :-)

 6. Dit weekend te koop met 50% korting! Zojuist gelijk aangeschaft en op 2 Macs geinstalleerd. Morgen ga ik hiermee ‘stoeien’!

 7. Dailyphotopress:

  fijn dat er nu eens een alternatief is voor dat veel te dure photoshop,zelf heb ik nog steeds het oudere CS 5 met alles er op en aan dus ook illustrator enz,eerlijk gezegd heb ik dus van de week nog even slik :-) adobe photoshop 2020 geinstaleerd met de bedoeling dit gewoon even uit te proberen,tot mijn verbazing mocht je dit een week ja één week uitproberen,een lachertje als je vaak naar affinity photo kijkt dat mag je dus ja echt 90 dagen het programma uit proberen,dit zegt mij al genoeg dus ook dit geintaleerd en wat mij opviel was dat het inderdaad veel op het veel te dure photoshop lijkt.

  Momenteel zijn er zelfs drukkerijen en andere grafische bedrijven die al alternatieven voor de kleine gebruiker die eens een kaartje wil ontwerpen op hun website hebben staan,met andere woorden in de grafische wereld is men zo langzamerhand ook wel klaar met dure adobe producten zeker nu het al niet al te goed gaat in deze sector.

  Ik kreeg dit aangeboden voor de halve prijs dus ongeveer €27.50
  daar kan je indien je het zal of wil aanschaffen geen buil aan vallen,ook de andere programma’s zoals disigner enz.voor de helft van de prijs,tja ook al zou het dus iets minder zijn zoals wordt beweerd maakt dat niet echt uit,geloof me zelfs ik die vele jaren werkzaam is geweest in de fotografie maakte nooit echt gebruik van wat photoshop of illustrator bood,met andere woorden het is een afweging die u moet maken voor u het één of andere programma gaat gebruiken en of u bereid ben iedere maand zolang u het programma photoshop gebruikt er voor wil betalen.

  Ik zelf vindt het overdreven duur!!!! maar ja wie ben ik,photoshop kan best een minder vragen minder vragen per maand zeker voor photoshop zou 3 euro per maand niet gek zijn en dan nog verdienen ze bakken met geld lijkt mij:-) zeker als je bedenkt dat je als student voor een klein bedrag eigenlijk het hele pakket kan huren in plaats de volle mep,dus zo slim zijn ze wel denken ze bij photoshop om ze zo lekker te maken om het in de toekomst te gaan gebruiken,helaas als dit programma dus een goed alternatief is denk ik dat ze toch vreemd op hun neus gaan kijken ls ze ineens veel amateurfotografen en kleine ondernemingen kwijt gaan raken

  Als Affinity voor deze prijzen,hopelijk gaan ze straks dan niet het arrogante photoshop achterna want ook zij zijn dus bekend geworden en beroemd door zowel de professionals maar zeker 90% door amateurfotografen die het gebuikte of nu nog gebruiken ,kunnen zij veel gebruikers weg halen die niet indirect!! photoshop denken nodig te hebben.

  Als het goed werkt kan ik dit zeker bij jongere collega;s aanraden ook al weet ik dat ze nu dik doen!!!!:-) door te vertellen dat ze het met photoshop bewerken maar ik weer ook dat ze nog geen 10% beheerser of gebruiken in photoshop.

  Dus wederom waarom per maand betalen als je voor de prijs zoals ik het als aanbieding kreeg aangeboden voor 3 maanden phootoshop het voor jaren kan gebruiken incl updates

  Nu nog you tube filmpjes zoals die er al zijn voor Photoshop dan denk ik echt dat photoshop een geduchte concurrent krijgt

 8. APhoto is volgens mij een prima alternatief voor Photoshop. Welk management systeem (DAM) is te adviseren om je foto’s op te slaan, bijv. als alternatief voor Lightroom? Serif heeft in 2016 aangekondigd een DAM te gaan ontwikkelen die aansluit bij APhoto. Tot dusver heeft ze de voorkeur gegeven om haar andere producten verder te ontwikkelen.

  Als alternatieven zie ik zelf Capture One (all-in-one versie is prijzig+ prijzige updates) die te gebruiken is i.c.m. APhoto, of On1 waarvan ik niet weet of dit programma werkt met APhoto.

  Fijn, even leven blazen in een nog steeds actueel topic!

 9. Ik gebruik al nooit meer Photoshop , voor mij is Lightroom perfekt, overzichtelijk, makkelijk en veel voorkeurinstellingen te importeren met leuke effecten. Ik bewerk hiermee al mijn trouw-,-portreten-vakantie foto’s. En de huidige versie 6 kost maar €130,- .

 10. Voor de normale gebruiker is dit zeker weten een goede vervanger voor photoshop ,misschien als pro dat je dingen mist maar voor jan boere lul die af en toe wat wil doen met een foto is deze app net zo goed te gebruiken als photoshop.
  Ik had photoshop maar deze kon ik op de nieuwe iMac niet meer gebruiken en heb lang lopen zoeken naar een alternatief die wel betaalbaar was en waar geen Abbo op zit.’kwam uit op affinity en dit werkt na 2 avonden perfect.
  Maar nogmaals ik gebruik het als hobby en niet als pro.
  Gimp ook 2 weken gebruikt maar om een of andere reden is het niets voor mij ,misschien dat het teveel afwijkt van photoshop ik weet het niet.

  1. Sorry Corky … ik word niet graag als ‘jan boere lul’ bestempeld. Ik ken genoeg hobbyisten die een pak beter presteren dan pro’s. Het is niet omdat je één of ander pro diploma of getuigschrift heb dat je beter presteert dan menig hobbyist, … vaak integendeel. En voor hobbyisten (maar ook voor het gros van de pro’s) is dit zeker een prima programma.

 11. Er worden hier echt wel wat rare vergelijkingen gemaakt in een nogal schreeuwerig taaltje. Je mag het qua prijs hooguit vergelijken met de photography edition waar je dus zowel photoshop en lightroom plus wat ander spul voor 10 euro in de maand hebt. Dat is echt niet veel. En alles mag je op twee pc’s gebruiken. Dus dat 9000 euro verhaal raakt kant nog wal. Plus als je perse een goedkoop alternatief wil is er ook al jaren Paintshop. Let op ik zeg niet dat Affinity niet ok is he. Alleen er wordt al twee jaar hard geroepen dat dit de photoshop killer is. Geloof je het zelf? Ik zou trouwens wel eens een gedegen vergelijk willen zien op bewerkingsniveau (zoals hoe goed is de raw import echt vergeleken met anderen etc).

 12. wie kent Photo Ninja en hoe vergelijkt Affinity zich daarmee? Ik begreep bv dat Photo Ninja, dat overigens 129 euro kost, wel ook, net als Lightroom, een foto management programma is en qua kwaliteit vergelijkbaar is met Affinity (beter of slecter afhankelijk van smaak, type foto etc)

 13. Klinkt goed, ik ga het eens proberen. Inmiddels is de prijs verhoogd, naar 54,99, nog steeds niks in vergelijking met Adobe :)

  1. Ja en als je het op een iPad wil zetten mag je weer betalen ,nog niet zo kostbaar als photoshop maar let op over een paar jaar zitten ze ongeveer op de zelfde prijs

 14. Geweldig en net op tijd mijn jaarcontract met Adobe kunnen beëindigen.
  Toepassing/aankoop op meerdere macs mogelijk!

Geef een reactie