Mozart Kugeln

– Update: 23 maart 2019 –

Ik kreeg van mijn zus een doosje Mozart Kugeln. Lekker hoor. Dank je, Maria! Ik ging meteen Googlen naar wat dat nou precies zijn. Er zijn diverse fabrikanten die beweren dat ze de originele Mozart Kugeln maken, maar volgens Wikipedia en volgens food-blog Koken met Karin zijn de echte en de lekkerste de Salzburger Mozart Kugeln van Fürst. Volgens het recept uit 1890.

Dus mijn missie was om die on-line te gaan kopen, direct van de originele banketbakker uit Wenen, in Oostenrijk. En ja hoor, dat kon gewoon! Hier, op de web-shop. Ze werden in twee dagen geleverd, ook al kostte het een Godsvermogen: omgerekend zijn ze bijna 3 euro per stuk… Decadent natuurlijk, maar toch ook wel leuk. Voor een keertje. TNT die aanbelt, met je doosje dure authentieke bonbonnetjes all the way from Vienna.

Die originele Mozart Kugeln van Fürst zijn dus totaal anders, lekkerder en ambachtelijker dan de fabrieks-variant van Mirabell. Geen vergelijk eigenlijk. Het is een kern van pistache-marsepein, daaromheen een bol van noga (alhoewel ik dat eerder ganache zou noemen), met een laagje goede chocola. Top-kwaliteit bonbon!

Ik heb er maar meteen ook een doosje met een mix van hun andere specialiteiten bijgedaan. Anders zijn de transportkosten wel heel erg hoog. Dus nu heb ik ook de Bach Würfel, de Fürst Trüffel, de Wolf Dietrich Block, de Doppler Kon(Ef)fekt, de Millennium Trüffel, de Paris Lodron Trüffel en de Salzburger Schilling. Allemaal erg goede dikke grote luxe handgemaakte ambachtelijke bonbons. Hoef ik die tenminste niet meer te Googlen.

lekkerste originele Mozart Kugeln Fürst test review

 

 

 

Geef een reactie