MS Teams schermdelen met computergeluid op Mac OS

– Update: 21 januari 2022 –

In MS Teams is de knop voor “Scherm delen” vernieuwd. Het is nu een klein venster, rechtsboven, als je daar klikt op het pijltje omhoog: “Inhoud delen”. In de pop-up zit nu ook een nieuw schuifje: “Met computergeluid”. Dan kan je bijvoorbeeld een Youtube-filmpje laten zien, met geluid. Je kan er ook gewoon doorheen praten. Voorheen kon dat op Mac OS niet, of nauwelijks, of moeizaam.

MS Teams Scherm delen met computergeluid op Mac OS

Rechtsboven zie je hier dus dat nieuwe schuifje “Met computergeluid“. Als je dat voor de eerste keer aanzet, dan wordt er nog iets geïnstalleerd. Dat duurt even, en ik heb voor de zekerheid MS Teams ook maar opnieuw opgestart. Maar dan werkt het helemaal top. Mag ook wel eens een keer, na een jaar!

Voorheen kon dat dus niet op Mac OS, of het was veel ingewikkelder. En je kon er ook niet doorheen praten. Nu dus wel.

Goed nieuws dus voor allerlei toepassingen: lesgeven, workshops, sporten, yoga, radio, podcasts en zelfs als virtuele DJ op virtuele feestjes. Je zet de muziek op, het geluid loopt direct via de line out, dus met goed geluid, en je kan er ook doorheen praten. De volumes worden automatisch geregeld, dus jouw stem drukt het geluid van de andere audio voor een groot deel weg, zoals het hoort. Dus je hebt ook geen mengpaneeltje meer nodig.

Nou, laat de zoveelste lockdown nu maar weer beginnen! ;)

migreren M1 Mac Big sur zoomen
Die knop “Geef tekst onder aanwijzer groter weer” zet ik ook aan. Want deze inzoom kon je WEL zien in Teams, en die andere daarboven NIET.

Zie ook alle andere blogs hier over MS Teams

Belangrijkste tip: Maak je meeting ALTIJD vanuit Outlook op het web. Dus NIET vanuit Teams, of de Teams app, of Outlook, of waar dan ook.

Geef een reactie