MS Teams schermdelen met computergeluid op Mac OS

– Update: 13 juli 2021 –

In MS Teams is de knop voor “Scherm delen” vernieuwd. Het is nu een klein venster, rechtsboven, als je daar klikt op het pijltje omhoog: “Inhoud delen”. In de pop-up zit nu ook een nieuw schuifje: “Met computergeluid”. Dan kan je bijvoorbeeld een Youtube-filmpje laten zien, met geluid. Je kan er ook gewoon doorheen praten. Voorheen kon dat op Mac OS niet, of nauwelijks, of moeizaam.

MS Teams Scherm delen met computergeluid op Mac OS

Rechtsboven zie je hier dus dat nieuwe schuifje “Met computergeluid“. Als je dat voor de eerste keer aanzet, dan wordt er nog iets geïnstalleerd. Dat duurt even, en ik heb voor de zekerheid MS Teams ook maar opnieuw opgestart. Maar dan werkt het helemaal top. Mag ook wel eens een keer, na een jaar!

Voorheen kon dat dus niet op Mac OS, of het was veel ingewikkelder. Je moest bijvoorbeeld de microfoon aan hebben staan:

MS Teams Scherm delen met computergeluid op Mac OS

Maar je mocht geen headset gebruiken, of je moest in de Apparaatinstellingen de interne speakers kiezen:

MS Teams Scherm delen met computergeluid op Mac OS

En je kon er ook niet doorheen praten.

Goed nieuws dus voor allerlei toepassingen: lesgeven, workshops, sporten, yoga, radio, podcasts en zelfs als virtuele DJ op virtuele feestjes. Je zet de muziek op, het geluid loopt direct via de line out, dus met goed geluid, en je kan er ook doorheen praten. De volumes worden automatisch geregeld, dus jouw stem drukt het geluid van de andere audio voor een groot deel weg, zoals het hoort eigenlijk. Dus je hebt ook geen mengpaneeltje meer nodig.

Nou, laat de lockdown nu maar beginnen! ;)

migreren M1 Mac Big sur zoomen
Die knop “Geef tekst onder aanwijzer groter weer” zet ik nu ook aan. Handig bij lessen, want deze inzoom kan je WEL zien in Teams, en die andere daarboven NIET

Zie ook alle andere blogs hier over MS Teams

Geef een reactie