Slimme wanten zonder vingers

wanten zonder vingers warme handen handschoenen

– Update: 10 december 2021 –

Nou ja, slim. Het is geen “smart device” of zo. Het zijn gewoon handschoenen, maar dan zonder vingers. Voor twee euro. Hoe heet zoiets in goed Nederlands? Polswarmers met duimgat? Vingerloze wanten? Open moffen? Moeilijk te vinden hoor. Waarschijnlijk omdat er niet eens een naam voor is.

Maar dus wel slim. Ten eerste omdat ze licht en klein zijn. Je kunt ze altijd in je jaszak meenemen. Dan zit je nooit plotseling zonder handschoenen. En ten tweede omdat je vingers vrij zijn, om een slot open te doen of zo, of om je telefoon te bedienen. En als je het echt koud krijgt doe je je vingers gewoon wat verder erin. One size fits all. Past altijd, zelfs met mijn grote klauwen. Zogenaamd alleen voor Dames. Puh, ik durf ze als Man ook gewoon te dragen.

Ten derde omdat het zo simpel en goedkoop is. Een gat voor je duim – that’s it. En het stuk bij je pols is ook lang genoeg. Het materiaal voelt goed, katoen-wol-polyester-mix. Hier voor twee euro.

Of deze hieronder, in 2021:

Dit soort wanten zijn er ook met stukjes “vingers”. Of hoe dat ook heet. Ook al geen naam voor, toch? Deze hieronder bijvoorbeeld, ook voor twee euro:

En er zijn er ook wanten met een opzetstukje, zodat je voor extra warmte dat stukje erop doet, en eraf haalt om je telefoon te bedienen. Zou je die het slimst kunnen noemen?

Zie ook deze handschoenen waarmee je je telefoon gewoon kan bedienen:

handschoenen touch screen scherm IOS Android telefoon mobiel

Of deze gebreide handschoenen hieronder: die hebben ook zon’n speciaal geleidend puntje waarmee je een telefoon kan bedienen (4,-)

Fietsers, racefietsers en mountainbikers hebben ook altijd zulke Half Finger Gloves (in het Engels is er dus wel een naam voor):

half finger glover racefiets ountainbikes handschoen
Half finger gloves voor fietsers, met gel-padding, ademend, en ook nog goedkoop

Zie ook de ander blogs over FASHION

En de lange blog over warme handen op de fiets.
Zoals deze stuurwanten van wetsuitmateriaal, of deze gevoerde voor 11 euro.

handmoffen stuurwanten fiets stuur

JA! Dit was inderdaad een oude blog, klopt! Van vorig jaar, maar nu met allerlei updates.

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Die vingerloze handschoenen bestaan al jaren. Als kind in de jaren 70 had ik die al voor het op straat spelen in koud weer met de harmonie. Maar met een serenade in de winter vroren je vingers er nog steeds wel af.

  2. Zo’n vingerloze handschoen heet eigenlijk een mitaine [(oud)frans mite = kat; zulke handschoenen werden oorspronkelijk nl. van kattenbont gemaakt]

    1. Wij hadden ze bij de harmonie, voor op straat. Met wanten of zelfs vingerhandschoenen kun je namelijk geen klarinet spelen. Dat is al wel bijna vijftig jaar geleden.

  3. Misschien ben ik een beetje een handschoen-fetisjist maar hoe meer ervaring met verschillende soorten, hoe meer ik leer waardeer. Inderdaad minstens een orde van grootte duurder dan bovenstaande maar de verhouding tussen isolatie, dikte, gevoel en pasvorm heb ik nog niet geëvenaard gezien door synthetisch, wol of (haha) katoen. Haarschaap, Pekari of, voor in de regen, hert zijn de top.

Geef een reactie