Slimme wanten zonder vingers

wanten zonder vingers warme handen handschoenen

– Update: 12 juli 2023 –

Nou ja, slim. Het is geen “smart device” of zo. Het zijn gewoon handschoenen, maar dan zonder vingers. Hier voor drie euro. Hoe heet zoiets in goed Nederlands? Polswarmers met duimgat? Vingerloze wanten? Open moffen? Moeilijk te vinden hoor. Waarschijnlijk omdat er niet eens een naam voor is.

Maar dus wel slim. Ten eerste omdat ze licht en klein zijn. Je kunt ze altijd in je jaszak meenemen. Dan zit je nooit plotseling zonder handschoenen. En ten tweede omdat je vingers vrij zijn, om een slot open te doen of zo, of om je telefoon te bedienen. En als je het echt koud krijgt doe je je vingers gewoon wat verder erin. One size fits all. Past altijd, zelfs met mijn grote klauwen. Ten derde omdat het zo simpel en goedkoop is. Een gat voor je duim – that’s it.

Hier dus voor drie euro.

Of deze hieronder:

Dit soort wanten zijn er ook met halve vingers. Of hoe dat ook heet. Ook al geen naam voor, toch? Deze hieronder bijvoorbeeld:

En er zijn er ook wanten met een opzetstukje, zodat je voor extra warmte dat stukje erop doet, en eraf haalt om je telefoon te bedienen.

Zoiets staat ook op BOL.com, dat zijn dan deze voor ongeveer een tientje.

Telefoon bedienen met handschoenen

Met deze handschoenen kan je je telefoon gewoon bedienen:

handschoenen touch screen scherm IOS Android telefoon mobiel

Staan ook op BOL.com, dat zijn deze.

Of deze gebreide handschoenen hieronder: die hebben ook zon’n speciaal geleidend puntje waarmee je een telefoon kan bedienen (4,-)

En er zijn ook nog elektrisch verwarmde handschoenen (ook in Nederland op BOL.com). Ideaal op de fiets, brommer of motor:

handschoenen met elektrische verwarming

Fietsers, racefietsers en mountainbikers hebben ook altijd zulke Half Finger Gloves (in het Engels is er dus wel een naam voor). Of deze stuurwanten van wetsuitmateriaal, die je aan je stuur vastmaakt. Op scooters bijvoorbeeld, of op je fiets. Of deze gevoerde voor 18 euro.

Op BOL.com staan ook zulke handmoffen voor fiets of scooter:

handmoffen stuurwanten fiets stuur

JA! Dit was inderdaad een oude blog, klopt! Van vorig jaar, maar nu met allerlei updates.

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Die vingerloze handschoenen bestaan al jaren. Als kind in de jaren 70 had ik die al voor het op straat spelen in koud weer met de harmonie. Maar met een serenade in de winter vroren je vingers er nog steeds wel af.

  2. Zo’n vingerloze handschoen heet eigenlijk een mitaine [(oud)frans mite = kat; zulke handschoenen werden oorspronkelijk nl. van kattenbont gemaakt]

    1. Wij hadden ze bij de harmonie, voor op straat. Met wanten of zelfs vingerhandschoenen kun je namelijk geen klarinet spelen. Dat is al wel bijna vijftig jaar geleden.

  3. Misschien ben ik een beetje een handschoen-fetisjist maar hoe meer ervaring met verschillende soorten, hoe meer ik leer waardeer. Inderdaad minstens een orde van grootte duurder dan bovenstaande maar de verhouding tussen isolatie, dikte, gevoel en pasvorm heb ik nog niet geëvenaard gezien door synthetisch, wol of (haha) katoen. Haarschaap, Pekari of, voor in de regen, hert zijn de top.

Geef een reactie