Van wanten zonder vingers tot elektrisch verwarmde handschoenen

elektrisch verwarmde handschoenen

– Update: 21 maart 2024 –

Er zijn nu ook elektrisch verwarmde handschoenen met USB. Maar de simpelste handschoenen zonder vingers zijn ook fijn. Hoe heet zoiets? Polswarmers met duimgat? Vingerloze wanten? Open moffen? Is daar dan geen naam voor? Hier de beste handschoenen in allerlei vormen en maten.

Wanten zonder vinger zijn altijd handig. Ze passen altijd, en zijn zo klein dat ze ook in elke jaszak passen. Hier voor drie euro. Of deze hieronder:

Ze zijn er ook met halve vingers. Ook al geen naam voor, toch? Deze bijvoorbeeld:

Er zijn ook op AliExpress van die handschoenen met een los top-stukje. Hoe heet DAT dan weer? Ze staan ook op BOL, zoals deze elektrisch verwarmde:

elektrisch verwarmde handschoenen met opzetstuk

Of zonder verwarming, gewoon goedkoop op AliExpress:

Elektrisch verwarmde handschoenen met touchscreen

Deze hebben touchscreen-topjes en USB verwarming, voor €4. Door die geleidende topjes kan je je telefoon bedienen. De stroom voor de verwarming kan via een powerbankje in je jaszak:

elektrisch verwarmde handschoenen USB touchscreen

Datzelfde kan ook wind- en waterdicht, perfect voor scooter of motor, inclusief de bijbehorende batterij voor de verwarming. Staat ook hier op BOL.

elektrisch verwarmde handschoenen motor scooter USB touchscreen inclusief accu
Elektrisch verwarmde motorhandschoenen inclusief accu

Touchscreen handschoenen

Met deze goedkope handschoenen kan je je telefoon ook gewoon bedienen:

handschoenen touch screen scherm IOS Android telefoon mobiel elektrisch verwarmde handschoenen

Staan ook op BOL, zoals deze Touchscreen handschoenen. Of deze gebreide handschoenen hieronder voor €4 met diezelfde speciale vingertopjes voor touch screens:

Racefietsers en mountainbikers hebben altijd van zulke Half Finger Gloves (in het Engels is er dus wel een naam voor!).

Maar deze stuurwanten die je aan je stuur vastmaakt zijn ook superhandig. Daar kan gewoon je hele hand direct in, geen handschoenen meer nodig. Op scooters zie je dat veel. Of deze scooterwanten.

Op BOL staan ook vergelijkbare handmoffen voor fiets of scooter:

handmoffen stuurwanten fiets stuur

JA! Dit was inderdaad een oude blog, klopt! Van vorig jaar, maar nu met allerlei updates.

7 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Ze heten mitaines in het Frans vanwege de klauwtjes, van dat kattenbont weet ik niks.
    Op de markt heten ze katjes.

  2. Die vingerloze handschoenen bestaan al jaren. Als kind in de jaren 70 had ik die al voor het op straat spelen in koud weer met de harmonie. Maar met een serenade in de winter vroren je vingers er nog steeds wel af.

  3. Zo’n vingerloze handschoen heet eigenlijk een mitaine [(oud)frans mite = kat; zulke handschoenen werden oorspronkelijk nl. van kattenbont gemaakt]

    1. Wij hadden ze bij de harmonie, voor op straat. Met wanten of zelfs vingerhandschoenen kun je namelijk geen klarinet spelen. Dat is al wel bijna vijftig jaar geleden.

  4. Misschien ben ik een beetje een handschoen-fetisjist maar hoe meer ervaring met verschillende soorten, hoe meer ik leer waardeer. Inderdaad minstens een orde van grootte duurder dan bovenstaande maar de verhouding tussen isolatie, dikte, gevoel en pasvorm heb ik nog niet geëvenaard gezien door synthetisch, wol of (haha) katoen. Haarschaap, Pekari of, voor in de regen, hert zijn de top.

Geef een reactie