Super-sonische tandenborstel

sonische tandenborstel

– Update: 30 april 2022 –

Mijn tandarts begon te klagen dat die vooroorlogse tandenborstel van mij helemaal niks meer deed. Nou ja zeg! Dus kocht ik een ultramoderne: een sonische. Op AliExpress, deze Seago voor 20 euro. Ik kan wel zeggen: SUPER-SONISCH! WAT EEN GAAF DING! ONGELOFELIJK!! Inderdaad een WERELD van verschil met een aftandse oude elektrische.

Okee, hij is niet SUPERSONISCH maar gewoon sonisch. Wist ik veel. Een supersonische tandenborstel bestaat namelijk ook – echt! Dan beweegt er niks, en hoor je niks, maar twintig seconden later is je gebit absurd schoon. Bizar…

Ultrasonisch heet dat. Maar doe mij maar gewoon een sonische tandenborstel. Die maakt zoveel toeren – 40.000 per minuut – dat hij niet alleen waanzinnig snel en goed poetst, maar zelfs alles buiten bereik ook nog eens schoontrilt. Dat reikt 4 millimeter verder dan de borstel zelf. Ook bacteriën worden weggetrild – schijnt, volgens onderzoek. Het is de techniek van Philips Sonicare. Dat kan allemaal niet met een gewone elektrische.

Mooi verhaal, maar werkt het ook? Ja, je tanden voelen schoner dan ooit. Amazing. Vrijwel de hele dag voel je nog die supergladde tanden. Er zit ook een Whiten-stand op. Eindelijk witte tanden! Iedereen blij. Zelfs de tandarts.

In Nederland kost zo’n sonische tandenborstel dik 200 euro. Maar op Ali dus nog geen twee tientjes. Ik heb meteen ook twee andere sonische gekocht: deze Lansung (10,-) en deze Azdent (11,-). Kadootjes voor de studerende kids. Maken ze helemaal de blits mee (zie de UPDATES onderaan).

De batterij gaat TWEE MAANDEN mee. TWEE MAANDEN!! En dan kun je ‘m gewoon weer opladen met je telefoonlader. Via USB. Er zit geen oplader bij. Heel goed! Die heb je toch al. Slimmer, ecologischer en ook veiliger: geen 220V in je badkamer.

Er zitten 3 opzetborstels bij de Seago. Ze hebben een timer: na 30 seconden stopt het even, dan moet je naar het volgende kwadrant. Ze hebben ook verschillende standen: extra snel voor wittere tanden, langzaam voor gevoelige tanden, massage. Dat soort dingen.  De Seago heeft 5 standen, die andere twee hebben er 3.

NEXT LEVEL SONISCH TANDENPOETSEN

UPDATE: inmiddels getest door tandarts Leentje en hij doet het net zo goed als de ultra-hyperdepiepe 200 euro Philips Sonicare!

sonische tandenborstel sonische tandenborstel sonische tandenborstel sonische tandenborstel

Zie ook de blog over de WATERPIK

De Seago is groter en heeft 5 standenUPDATES

De Azdent (11,-). en de Lansung (10,-) zijn vrijwel identiek aan elkaar en hebben 4 borstels, een  afsluitdopje bij de stroom-ingang, 3 standen (Normaal, Soft en Whiten), batterij voor 2 weken en 31.000 toeren per minuut. Het poetst vrijwel net als de Seago. Maar de Seago heeft 40.0000 toeren, 5 standen en een grotere batterij.

Rechts de Seago, links de Lansung (de Azdent is vrijwel dezelfde als de Lansung)

maar die andere 2 hebben een dopje en een extra borstel
De Lansung en Azdent  hebben een dopje en een extra borstel, dat heeft de Seago weer niet
de opzetborstels zijn vrijwel hetzelfde
de opzetborstels zijn vrijwel hetzelfde, het poetst allemaal waanzinnig goed

18 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Hoi Aartjan, je schrijft dat er ook supersonische tandenborstels bestaan, heb je daar een voorbeeld van? En kun je van de door jou gekochte borstels iets zeggen over het geluidsniveau ? Ik zoek iets stils om in alle rust goed te poetsen…

 2. Ik heb net weer zo’n Seago gekocht op Ali, nu gekozen voor vanuit Spanje. Supersnel bezorgd in een paar dagen. Wat een topper weer! Er zitten nu ook veel meer borsteltjes bij: 16 stuks voor een euro meer of zo. ideaal! En gewoon op te laden met je telefoonlader!

 3. De beste elektrische tandenbortel van Sonicare op dit moment. Ik heb een goede ervaring gehad met de Philips Sonicare tandenborstel in combinatie met een Diamond Clean opzetborstel voor extra witte tanden. Op advies deze tandenborstel gekocht bij https://www.tandartswereld.nl/. Voor mij is dit de juiste keuze. Door dagelijks te poetsen met Sonicare kan ik eindelijk weer lachen :)

 4. Vanmorgen is de tandenborstel binnengekomen. Hij is echt prima. Ziet er zelfs beter uit dan de afbeeldingen doen vermoeden.

 5. Ik heb de tandenborstel ook maar besteld. Ik heb er ook gelijk maar 15 borsteltjes bij genomen, dan weet ik zeker dat ik de tandenborstel ook nog een flinke tijd kan blijven gebruiken. Ik heb al 2 keer eerder wat besteld nadat je er over geschreven hebt. Oordopjes en een led-lamp voor op de camera. En ik ben uitermate tevreden. Ik kom dan ook regelmatig terug op je blog om je nieuwste bevindingen te lezen.

  Vooral doorgaan!

 6. je noemt drie sonische tandenborstels. Ze zien er optisch ongeveer hetzelfde uit. Heb je kunnen testen welke de beste is.

  1. De Seago is de winnaar, want met 40.000 toeren, die andere hebben 30.000. En de beste batterij, en 5 standen. Maar die andere twee hebben dan weer 4 borstels en een afsluit-dopje, ook handig. En goedkoper. En wat mij betreft poetsen ze alledrie even goed, waanzinnig goed zelfs.

 7. @Maxim W.
  Ik heb al diverse malen een nieuwe oplaadbare batterij in een Oral B tandenborstel geknutseld (en ook in mijn 20 jaar oude Braun shaver trouwens) Is een kwestie van de juiste batterij vinden en een videootje op YouTube. Je moet wel met een soldeerbout om kunnen gaan.

 8. Dit artikel komt mooi op tijd. Mijn Oral B tandenborstel is na 6j gebruik aan vervanging toe vanwege de batterij. Na 1 nacht opladen kan ik het 1min gebruiken vooraleer de batterij terug leeg is. Vervolgens moet ik met een manuele tandenborstel verder poetsen.
  Jammer dat men de batterij niet kan vervangen, moest men dat kunnen, dan kan je een elektrisch tandenborstel gebruiken voor een aantal decennia.

    1. Zo te zien moet je de borstels inderdaad ook op Aliexpress bestellen: zie de links in het artikel, daar staan voor 6 euro ook 5 borstels bij.

Geef een reactie