USB-C Magsafe adapter: magnetische oplaadkabel

UPDATE mei 2019 Vroeger had je op je MacBook de Magsafe oplaadkabel. Ideaal: de oplaadstekker schoot los als er iemand langsliep, en zo werd je kostbare laptop gered. Om bepaalde  redenen is Apple hiermee gestopt. Maar nu kan het weer, met zo’n magnetische adapter voor 4 euro.

Deze magnetische verloopstekkertjes zie je vaker bij de betere iPhone snoertjes. Dan kun je datzelfde snoer gebruiken voor al je apparaten: USB-C, Lightning en Micro-USB kon je allemaal op diezelfde kabel klikken. Handig. En goedkoop: drie snoeren in één!

Prima, zelfs voor het opladen van je MacBook, maar je moet dan wel een NIET-Apple kabel en een NIET-Apple oplader gebruiken!

Het lijkt op sabotage van Apple, zoals ze ook bij Lightning deden. Apple is aangeklaagd omdat zelfs ORIGINELE iPhone kabels het niet doen: “Dit accessoire wordt niet ondersteund” staat er dan. Er zit een chip in elke USB-C  kabel, net als bij Lightning, en Apple kan zo andere merken uitsluiten.

MagSafe 2019! Met deze OLAF USB-C stekker (4,- incl magnetische USB-C) kan ik prima mijn MacBook Air 2018 opladen,  met een NIET-Apple USB-C kabel (3,-) en een NIET Apple oplader (9,-)

De kabel is deze Robotsky USB-C > USB-C kabel (3,-). Beter dan de Apple kabel. Niet supersnel, maar dat is die van Apple ook niet. Dan moet je een 10Gbit / gen2 / 4K kabel nemen, bijvoorbeeld deze hier voor 8 euro.

Kijk, het werkt echt! Dit is de combinatie OLAF + Robotsky + Powstro. MagSafe 2019!

Soms moet je de stekker omdraaien. Zucht. Zijn we eindelijk verlost van kijken-hoe-het-stekkertje-ook-weer-precies-moet, moet je ‘m nog steeds nog wel ’s omdraaien…

Maar het magnetische stekkertje is niet heel krachtig, en de gewone USB-C schiet er soms ook wel uit, als je langs de kabel loopt. Ik heb dat namelijk ook al een keer meegemaakt… MagSafe is dus eigenlijk niet per se meer nodig.

Zie ook de blog over andere USB-C adapters, kabels, opladers en hubs.

En de blog over goedkope goede iPhone snoeren.

4 Reacties (nieuwste bovenaan)

 1. Hallo Aart Jan,

  Allereerst: mijn dank en complimenten voor je informatieve site en relevante content.

  Ik heb min of meer bij toeval de MacSafe veiligheid terug op mijn nieuwe MacBook.

  Omdat ik graag een een tweede adapter wilde hebben, maar geen zin had in het Apple-prijskaartje daarvoor, ben ik op zoek gegaan naar een betaalbaarder alternatief.

  Nu had ik nog een oudere adapter liggen van mijn vorige MacBook, ja zo eentje met een zo’n fijne Magsafe connector.

  Ik vond hier een Magsafe naar USB C adapter:
  https://www.dx.com/p/cwxuan-magsafe-to-usb-c-converter-airfish-usb-type-c-to-magsafe-1-and-magsafe-2-power-adapter-connector-cable-black-2046775

  Weliswaar niet heel fraai, maar hij werkt. Hoewel het laden wat trager gaat. En het bijkomende voordeel is dus dat het Magsafe principe hiermee ook weer terug is!

 2. Helaas werkt de magnetische adapter van Barseus niet met een MacBook 2018. Ook is de adapter niet geschikt voor datatransmissie. Dit staat helaas niet vermeld in de beschrijving, maar wel op de foto’s.

  1. Okee dank. Zie de updates in het artikel. Binnenkort volgt nog een test met het andere goedkopere stekkertje.
   Ik heb ook een stukje over datatransmissie toegevoegd.

Geef een reactie