USB-C Magsafe adapter: magnetische oplaadkabel

– Update: 30 januari 2023 –

Vroeger had je op je MacBook de Magsafe oplaadkabel. Ideaal: de oplaadstekker schoot los als er iemand langsliep, en zo werd je kostbare laptop gered. Apple is daar lange tijd mee gestopt, alleen op de allernieuwste MacBook Pro zit het weer. Maar op oude kan het nu ook, met zo’n magnetische adapter voor een paar euro. Of met een echte Magsafe naar USB-C adapter.

Deze magnetische verloopstekkertjes zie je vaker bij de betere iPhone snoertjes. Datzelfde snoer kan je dan gebruiken voor al je apparaten: USB-C, Lightning en Micro-USB. Kan je allemaal erop klikken. Handig. En goedkoop: drie snoeren in één!

Prima, zelfs voor het opladen van je MacBook, maar je moet dan meestal wel een NIET-Apple kabel en een NIET-Apple oplader gebruiken.

Met deze OLAF USB-C stekker (4,- incl magnetische USB-C) kan ik prima mijn MacBook Air 2018 opladen,  met een NIET-Apple USB-C kabel (3,-) en een NIET Apple oplader (9,-)

De kabel is deze Robotsky USB-C > USB-C kabel (3,-). Beter dan de Apple kabel. Niet supersnel, maar dat is die van Apple ook niet. Dan moet je een 10Gbit / gen2 / 4K kabel nemen, bijvoorbeeld deze hier voor 8 euro.

Kijk, het werkt echt! Dit is de combinatie OLAF + Robotsky + Powstro. MagSafe 2019!

Soms moet je de stekker omdraaien. Zucht. Zijn we eindelijk verlost van kijken-hoe-het-stekkertje-ook-weer-precies-moet, moet je ‘m nog steeds omdraaien…

Maar het magnetische stekkertje is niet heel krachtig, en de gewone USB-C schiet er soms ook wel uit, als je langs de kabel loopt. Ik heb dat namelijk ook al een keer meegemaakt…

UPDATE 2023

Nu inmiddels zou ik deze doen, want die is rond en draaibaar dus hoef je niet meer te kijken hoe je ‘m precies aansluit, hij is 100W en de kabel is aan de andere kant ook USB-C, wat tegenwoordig steeds gebruikelijker is. Met verloopje naar oude USB:

Of neem de ECHTE Magsafe! Dat kan inmiddels ook:

Magsafe naar USB-C adapter

Je kan ook deze verloopstekker gebruiken: dat is de echte Magsafe, als adapter naar USB-C (15,-). Dus dan kan je de oude Magsafe oplader gebruiken op je nieuwe USB-C MacBook:

USB-C adapter voor de oude Magsafe opladers. Er is een Magsafe 1 versie, en een Magsafe 2 versie: die zijn niet uitwisselbaar.

Omgekeerd kan ook: je nieuwe USB-C oplader op een oude MacBook, met deze Magsafe naar USB-C kabel (13,-) (Tijdens het updaten van deze blog werd de shop alweer verwijderd, blijkbaar mag het niet van Apple, probeer anders deze). Er is een Magsafe 1 en een Magsafe 2 versie, die zijn niet uitwisselbaar. Inmiddels zie ik ook een kortere, slimmere kabel: dat is deze voor 12,-.

De oplader die je gebruikt moet krachtig genoeg zijn (61 tot 87 Watt), maar theoretisch kan het zelfs met een 65W powerbank zoals deze Baseus van 30Ah 65W.

En anders zo’n gewone 87W USB-C oplader voor 22 euro.

De oplader moet wel krachtig genoeg zijn (61-87 W). Er is een Magsafe 1 of 2 versie

Maar zo’n kort verloopje van vrouwetje USB-C naar Magsafe is eigenlijk nog handiger:

7 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Die ziet er goed uit. Maar dat mag dan ook wel voor die prijs zeg! My God, 40 euro voor een stekkertje! Ik heb wat updates in het artikel, dank!

 1. Hallo Aart Jan,

  Allereerst: mijn dank en complimenten voor je informatieve site en relevante content.

  Ik heb min of meer bij toeval de MacSafe veiligheid terug op mijn nieuwe MacBook.

  Omdat ik graag een een tweede adapter wilde hebben, maar geen zin had in het Apple-prijskaartje daarvoor, ben ik op zoek gegaan naar een betaalbaarder alternatief.

  Nu had ik nog een oudere adapter liggen van mijn vorige MacBook, ja zo eentje met een zo’n fijne Magsafe connector.

  Ik vond hier een Magsafe naar USB C adapter:
  https://www.dx.com/p/cwxuan-magsafe-to-usb-c-converter-airfish-usb-type-c-to-magsafe-1-and-magsafe-2-power-adapter-connector-cable-black-2046775

  Weliswaar niet heel fraai, maar hij werkt. Hoewel het laden wat trager gaat. En het bijkomende voordeel is dus dat het Magsafe principe hiermee ook weer terug is!

 2. Helaas werkt de magnetische adapter van Barseus niet met een MacBook 2018. Ook is de adapter niet geschikt voor datatransmissie. Dit staat helaas niet vermeld in de beschrijving, maar wel op de foto’s.

  1. Okee dank. Zie de updates in het artikel. Binnenkort volgt nog een test met het andere goedkopere stekkertje.
   Ik heb ook een stukje over datatransmissie toegevoegd.

Geef een reactie