USB-C Magsafe adapter: magnetische oplaadkabel

– Update: 10 april 2021 –

UPDATE juni 2020 Vroeger had je op je MacBook de Magsafe oplaadkabel. Ideaal: de oplaadstekker schoot los als er iemand langsliep, en zo werd je kostbare laptop gered. Om bepaalde  redenen is Apple hiermee gestopt. Maar nu kan het weer, met zo’n magnetische adapter voor 4 euro. Of met een echte Magsafe naar USB-C adapter.

Deze magnetische verloopstekkertjes zie je vaker bij de betere iPhone snoertjes. Dan kun je datzelfde snoer gebruiken voor al je apparaten: USB-C, Lightning en Micro-USB kon je allemaal op diezelfde kabel klikken. Handig. En goedkoop: drie snoeren in één!

Prima, zelfs voor het opladen van je MacBook, maar je moet dan wel een NIET-Apple kabel en een NIET-Apple oplader gebruiken!

MagSafe 2019! Met deze OLAF USB-C stekker (4,- incl magnetische USB-C) kan ik prima mijn MacBook Air 2018 opladen,  met een NIET-Apple USB-C kabel (3,-) en een NIET Apple oplader (9,-)

De kabel is deze Robotsky USB-C > USB-C kabel (3,-). Beter dan de Apple kabel. Niet supersnel, maar dat is die van Apple ook niet. Dan moet je een 10Gbit / gen2 / 4K kabel nemen, bijvoorbeeld deze hier voor 8 euro.

Kijk, het werkt echt! Dit is de combinatie OLAF + Robotsky + Powstro. MagSafe 2019!

Soms moet je de stekker omdraaien. Zucht. Zijn we eindelijk verlost van kijken-hoe-het-stekkertje-ook-weer-precies-moet, moet je ‘m nog steeds omdraaien…

Maar het magnetische stekkertje is niet heel krachtig, en de gewone USB-C schiet er soms ook wel uit, als je langs de kabel loopt. Ik heb dat namelijk ook al een keer meegemaakt…

Of neem de ECHTE Magsafe! Dat kan inmiddels ook:

UPDATES 2020:

Magsafe naar USB-C adapter

Je kan ook deze verloopstekker gebruiken: dat is de echte Magsafe, als adapter naar USB-C (15,-). Dus dan kan je de oude Magsafe oplader gebruiken op je nieuwe USB-C MacBook:

USB-C adapter voor de oude Magsafe opladers. Er is een Magsafe 1 versie, en een Magsafe 2 versie: die zijn niet uitwisselbaar.

Omgekeerd kan ook: je nieuwe USB-C oplader op een oude MacBook, met deze Magsafe naar USB-C kabel (13,-) (Tijdens het updaten van deze blog werd de shop alweer verwijderd, blijkbaar mag het niet van Apple, probeer anders deze). Er is een Magsafe 1 en een Magsafe 2 versie, die zijn niet uitwisselbaar. Inmiddels zie ik ook een kortere, slimmere kabel: dat is deze voor 12,-.

De oplader die je gebruikt moet krachtig genoeg zijn (61 tot 87 Watt), maar theoretisch kan het zelfs met een 65W powerbank zoals deze Baseus van 30Ah 65W.

En anders zo’n gewone 87W USB-C oplader voor 22 euro.

De oplader moet wel krachtig genoeg zijn (61-87 W). Er is een Magsafe 1 of 2 versie

Maar zo’n kort verloopje van vrouwetje USB-C naar Magsafe is eigenlijk nog handiger:

4 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Hallo Aart Jan,

  Allereerst: mijn dank en complimenten voor je informatieve site en relevante content.

  Ik heb min of meer bij toeval de MacSafe veiligheid terug op mijn nieuwe MacBook.

  Omdat ik graag een een tweede adapter wilde hebben, maar geen zin had in het Apple-prijskaartje daarvoor, ben ik op zoek gegaan naar een betaalbaarder alternatief.

  Nu had ik nog een oudere adapter liggen van mijn vorige MacBook, ja zo eentje met een zo’n fijne Magsafe connector.

  Ik vond hier een Magsafe naar USB C adapter:
  https://www.dx.com/p/cwxuan-magsafe-to-usb-c-converter-airfish-usb-type-c-to-magsafe-1-and-magsafe-2-power-adapter-connector-cable-black-2046775

  Weliswaar niet heel fraai, maar hij werkt. Hoewel het laden wat trager gaat. En het bijkomende voordeel is dus dat het Magsafe principe hiermee ook weer terug is!

 2. Helaas werkt de magnetische adapter van Barseus niet met een MacBook 2018. Ook is de adapter niet geschikt voor datatransmissie. Dit staat helaas niet vermeld in de beschrijving, maar wel op de foto’s.

  1. Okee dank. Zie de updates in het artikel. Binnenkort volgt nog een test met het andere goedkopere stekkertje.
   Ik heb ook een stukje over datatransmissie toegevoegd.

Geef een reactie