Ademloos kijkgenot met Sonoma Live Wallpapers

macos sonoma live wallpaper schermbeveiliging screensaver

– Update: 25 oktober 2023 –

Wat een ontdekking, wat een genot, wat een rust, wat een schoonheid: de Macos Sonoma Live Wallpapers. Oftewel: de schermbeveiliging. Hier een paar simpele tips hoe je optimaal van deze Hogere Kunst kan genieten.

Mooi plaatje hoor, hierboven, maar zou je daar niet veel liever live doorheen willen vliegen? Zou het je geen rust en verlichting brengen door alleen maar deze prachtige schermbeveiliging aan te zetten? Zou je geestelijk gezonder en stabieler worden, als je een paar keer per dag naar zoiets ontzettend moois mag staren? Zouden je dopamine en serotonine-levels sneller en effectiever herstellen dankzij dit visuele genot? Zou je kortom langer en gelukkiger leven – dankzij een SCEENSAVERTJE?

Vroeger had je foto’s als schermbeveiliging. Maar dit gaat een enorme stap verder. Dit zijn Total Immersive Experiences waar je volledig in op kan gaan. Indrukwekkende natuurtaferelen, waar je ademloos doorheen blijft zweven, en zelfs tot filosofische inzichten komt. Ongekende cinematografische perfectie. Hogere Kunst.

Je kan het aanzetten via Systeemvoorkeuren > Schermbeveiliging. Klik bijvoorbeeld op Shuffle alle en zet die daar bovenaan op Continu:

Liever een kort filmpje over al die instellingen? Zie onderaan.

Sonoma Live Wallpapers screensaver schermbeveiliging

Bij Toegangsscherm kan je bijvoorbeeld dit doen, dan krijg je ‘m na 5 minuten en mag je er 20 minuten naar staren:

Sonoma Live Wallpapers toegangsscherm

En bij interactieve hoeken (onderaan bij Bureaublad en Dock) kan je bijvoorbeeld dit doen:

interactieve hoeken screensaver

Dan kan je instant relaxen, mediteren en genieten door gewoon even naar linksonder te gaan (aan die andere drie moet je misschien even wennen, maar die zijn ook superfijn).

Meer gezondheidstips

Combineer dit met deze ademhalingsoefeningen en reset zo de receptoren voor de zuurgraad van je bloed, zodat je bloeddruk daalt, je bloedvaten verwijden in plaats van vernauwen, en je de zuurstof-opname optimaliseert. Zo wordt je bloed meer basisch: dat is goed tegen allerlei kwalen, tegen jicht, tegen botontkalking en tegen veroudering in het algemeen. Je leeft langer en gelukkiger! Maar dus ECHT.

In plaats van de screensaver is het is uiteraard gezonder om gewoon datzelfde al wandelend in je eigen omgeving te ervaren. Je hoeft helemaal niet naar Utah, Hawaii of Grand Canyon. Die ervaar je al optimaal met deze wallpapers. Je hoeft niet meer te vliegen. Zo heb je de aarde ook meteen gered.

Zijn die Sonoma Live Wallpapers niet veels te groot?

Jazeker. Kijk maar in de map /Library/Application Support/com.apple.idleassetsd/Customer/4KSDR240FPS, want daar staan ze. Maar ze nemen alleen maar optioneel ruimte in: purgeable heet dat. Op het moment dat je computer ruimte nodig heeft verdwijnen deze bestanden automatisch. Slim hoor.

Maar kost het niet heel veel rekenkracht?

In Activiteitenweergave zie je dat het weinig resources van je processor trekt als je het op bovenstaande manier gebruikt, als schermbeveiliging dus. Maar als je het als Achtergrond gebruikt dan zie je dat het wel 10% van je processor kost. Continu! Dat kan je dus maar beter NIET doen… anders gaat je batterij ook sneller leeg.

macos Sonoma achtergrond
Bij Achtergrond kan je beter gewoon een stilstaand plaatje doen, anders wordt je Mac trager en gaat je batterij snel leeg.

Okee, laat zien dan!

Filmpje van 3 minuten met uitleg

Ondertiteld, verdeeld in hoofdstukjes en je kan het sneller of langzamer afspelen.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie