Deze Slimme Stekker maakt elk apparaat Smart

smart plug slimme stekker

– Update: 13 februari 2024 –

Een Smart Home is best ingewikkeld. Er zijn zóveel systemen. Maar een gewone Slimme Stekker is eenvoudig. Ik kocht van die goedkope Smart Plugs en die zijn inderdaad supermakkelijk in gebruik.

Die stekkers kocht ik hier voor €6 per stuk op AliExpress. Met CE keurmerk en EU-stekker. Ze werken ook met Tuya, Google Home en Alexa. Apple Homekit hoeft niet, want je kan ze gewoon met je iPhone of MacBook bedienen:

De slimme stekker bedien je met een app via Wifi

De app is er voor IOS en Android. Scan de QR-code op het doosje. De app is simpel, mooi en goed. Je kan ook de Tuya app gebruiken, dat is ook een hele grote in Smart-Home-Land. Werkt ook op alles, dus ook op IOS, Android, Windows en Mac.

Het instellen in de Smart Life app ging snel en soepel. Wijst zich vanzelf wel.

Je kan al die stekkers nu dus bedienen op je telefoon, waar je ook maar bent. Je hebt geen speciale Smart Verlichting of Smart Apparaten meer nodig: elk apparaat kan je nu met je telefoon bedienen, als-ie maar op zo’n slimme stekker zit. Dus elke Gewone Lamp wordt zo een Slimme Lamp – bijvoorbeeld.

En er zit ook nog gewoon een AAN/UIT-knop op de stekker zelf. Dus je hoeft het niet per se met je telefoon te doen. Ook heel belangrijk!

De Smart Life app ziet er zo uit:

  

Timer en stroommeter

Op de app van deze smart plugs zit ook een stroommeter. Je kan zo elk apparaat doormeten, om te weten te komen wat stroomvreters zijn (zoals je koelkast). Zo helpt het je stroom besparen. Verder zit er ook een timer op de app, een tijdschakelaar dus, met alle opties die je daarbij zou willen:

Stroommeter   smart home app timer

smart plug slimme stekker tuya
Je kan met meerdere telefoons alle stekkers bedienen
Per vier stuks voordeliger dan per stuk slimme stekker smart plug
Per vier stuks voordeliger. 16A betekent: tot 3.500 Watt
Stembediening kan ook slimme stekker smart plug
Stembediening kan ook, via Alexa, Google etc, en Tuya kan ook

Slimme stekkers op BOL of Amazon.nl

Deze stekker doet het op 2.4Ghz, en dat zit meestal ook op 5Ghz Wifi (die heeft namelijk allebei, en 2.4Ghz heeft altijd een beter bereik).

Lokale wifi? Dan Zigbee

Maar misschien wil je alles met Zigbee: dat is ook een grote standaard in Smart Home tegenwoordig. Je hebt dan een Zigbee Gateway hub nodig, die zijn eigen netwerk maakt, en dus niet op je wifi of op internet zit. Dat kan dan met deze stekker:

Dit artikel over de slimme stekker was niet gesponsord. Ik koop van alles, en als het dan bevalt schrijf ik er dit soort blogs over. Er staan betaallinks in, zodat je makkelijk kan bestellen. Maakt voor de prijs niet uit, en dan verdien ik er nog wat aan, zodat mijn blog in leven blijft. DANK U, LOVE U ALL & CU NEXT TIME!

27 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Action lsc werkt prima met Tuya app . Het kan ook met de Nedis app.
  Nedis verkoopt ook ook lsc smart producten. Action is goedkoper .

 2. Heb de ali smart stekkers gekocht
  En onder ander mijn pc en speakers er mee aangesloten
  Maar er komt een hoop geluid door de speakers(terwijl de pc op mute staat) met een normale stop contact geen last van

 3. Ik heb ook een aardig aantal van die slimme stekkers in huis die ook het stroomverbruik kunnen meten. Echt ideaal. Enige nadeel met de Tuya app is dat de verschillende stekkers er allemaal anders uitzien in de app en dus een andere afbeelding hebben. Bij sommige kun je die direct vanuit de lijst met stekkers aan- of uit zetten, maar bij een ander merk stekker moet je eerst op de afbeelding tappen en daarnaa kun je pas op aan- of uit tappen. Jammer dat je dit niet allemaal hetzelfde kan maken in de app, want technisch werkt het allemaal hetzelfde.

 4. Ik heb niets tegen Chinese producten want het meeste wordt er waarschijnlijk gemaakt maar het CE-keurmerk is zeker geen garantie. Ik kocht destijds meermaals usb-stekkers via AliExpress die allen het CE-keurmerk droegen maar de opdruk stond er scheef op, ze werden gloeiendheet bij gebruik en ook de usb-poort zat niet mooi centraal dus duidelijk namaak. Het risico dat je kot in de fik gaat is reëel dus geen AE-electronica meer voor mij.

  1. Dit betreft een aan/uit schakelaar met wifi-chip, dat is veel simpeler (en veiliger!) dan een trafo, dus hier ben ik niet zo bang voor.

  1. Dank, ik heb het erbij gezet. Ze doet het meestal alleen op 2.4Ghz, maar dat zit meestal ook op de 5Ghz Wifi (die heeft allebei). Dus eigenlijk werkt het altijd dan, en met een beter bereik (2.4 reikt verder).

 5. Ikea heeft toch ook van die dingen? Kost een tientje, kun je opnemen in hun ecosysteem en eventueel met een losse afstandsbediening bedienen. Lijkt me eigenlijk een no-brainer voor die paar Euro…

 6. Zelf gebruik ik geen WiFi cloud apparatuur thuis. Smarthome is pas echt slim als je het lokaal houdt. Daarvoor gebruik ik dezelfde soort stekkers maar dan met het Zigbee protocol. Via home assistant.

  1. Inderdaad Thomas, allemaal China cloud. Ik heb voor Tasmota gekozen om niet van die cloud afhankelijk te zijn. Er zijn inmiddels pre-flashed Tasmota devices te koop voor Lidl prijzen.

 7. Hoi allen, ik ben een jaar geleden begonnen mijn appartement smart te maken. Met Black Friday had Lidl leuke acties en daar stekkers,lampen en plafond lampen gekocht. De Lidl heeft een OEM app van Tuya. Dus je kan de Tuya app gebruiken of die van de Lidl. Een nadeel. De producten van de Lidl ondersteunen alleen Google en laat ik nu net Alexa gebruiken voor voice aansturing. De smart stekkers van de Lidl laten het verbruik ook niet zien. Inmiddels via Ali express compleet overgestapt naar Tuya die Google en Alexa ondersteund en de smart stekkers met verbruik. Alles draait nu via de zigbee gateway van de Lidl en wordt aangestuurd middels Home Assistant.

  1. Ja, die van de Action, maar welke app zit daar dan bij? Kan die met Google? Alexa? Tuya? Waar is de stroommeter? En de timer? Staat er allemaal niet bij…

   1. Ze hebben pas een vernieuwde versie die ook voorzien is van een verbruiksmeter.
    Bij de oude versie zit er ook een timer functie op, ik neem aan dat die bij de nieuwe versie overgenomen is.
    Ik heb pas ook bij het kruidvat 2 van die stekkers meegenomen, een enkele en een dubbele.
    Die dubbele zit ook een verbruiksmeter op, en dat stond ook niet op de verpakking.

Geef een reactie