Spotify Jam: gedeelde lijst voor feestjes of werkplek

spotify jam samen delen

– Update: 20 november 2023 –

Met de nieuwe functie Spotify Jam kan iedereen tracks toevoegen aan een gedeelde afspeellijst. Degene die de lijst deelt kan ook kiezen of iedereen ‘m ook mag bedienen (met Play/Pause of Next). Ideaal op kantoor en gedeelde werkplekken, of bij verzoekjes op feestjes.

Je moet de Spotify app even updaten. Spotify Jam werkt ook op IOS en Android. Degene die de lijst deelt heeft een Premium account nodig, de rest niet. Met Bluetooth en Wifi aan kan iedereen als het ware op dezelfde Bluetooth of AirPlay speaker. Maar als Bluetooth en Wifi uit staat werkt het ook, alleen dan net even anders.

Degene die de playlist start (en aan de speaker verbonden is) kan iedereen uitnodigen via de drie puntjes > “Begin een Jam“. De link die je dan krijgt kan je delen in een app-groep, email, of QR code. Die QR staat daar al, en kunnen de anderen met de camera scannen. Het wijst zich vanzelf.

Je kan de verzoekjes zien in de Wachtrij: klik onderaan op de player, dan krijg je de player groot in beeld, en dan zie je rechtsonder de knop voor de Wachtrij.

Daar kan je dan tracks verschuiven, en zie je ook de tracks van de anderen. Er is een schuifje rechtsboven waarmee je toestaat dat de anderen ook mogen bedienen (start / stop / next). Dat staat standaard AAN. Op kantoor ideaal, maar op feestjes weer niet: dan kan het schuifje beter uit.

Spotify Jam DJ feestjes afspeellijst delen
STAP 1: Afspeellijst > Drie puntjes > “Begin een Jam”
spotify jam dj samen playlist
STAP 2: Klik “Link delen” en laat de QR-code scannen (werkt altijd) of hou de telefoons tegen elkaar (werkt niet altijd, want kan ook uit in de voorkeuren)
Wachtrij
STAP 3: Deze grote player krijg je als je onderaan op de track klikt. Nu heb je rechtsonder de Wachtrij.
STAP 4: In de Wachtrij kan je tracks zien en verslepen, en is er ook het schuifje of anderen mogen bedienen.

Het kon tien jaar geleden ook al, met de app Reign. Dat was ideaal: iedereen op dezelfde wifi kon de Spotify player gewoon bedienen, als afstandbediening. Helaas heeft Spotify dat toen uitgezet… nu, tien jaar later is er eindelijk een nieuwe oplossing.

Spotify Jam Volume

Op sommige speakers zoals de Chromecast kan iedereen ook nog eens het volume bedienen. Dat kan je in de instellingen op de speaker ook uitzetten.
(Volume delen werkt niet op andere manieren).

Spotify begint automatisch een Jam wanneer je verbinding maakt met een speaker. Gebruikers op hetzelfde wifinetwerk krijgen een uitnodiging voor je Jam. Je kunt dit uitzetten via instellingen > verbinding maken:
Tik op Verbinden met apparaat > “Op deze speaker kunnen anderen een Jam beginnen etc

Dit artikel wan niet gesponsord of zo: helaas krijg ik helemaal niks van Spotify…

Geef een reactie