Spotify Jam: gedeelde lijst voor feestjes of werkplek

spotify jam samen delen

– Update: 17 maart 2024 –

Met de nieuwe functie Spotify Jam kan iedereen tracks toevoegen aan een gedeelde afspeellijst. Degene die de lijst deelt kan ook kiezen of iedereen ‘m ook mag bedienen (met Play/Pause of Next). Ideaal op kantoor en gedeelde werkplekken, of bij verzoekjes op feestjes. Het werkt nu ook op de desktop app.

Je moet de Spotify app even updaten. Spotify Jam werkt nu zowel op de desktop app als op de IOS en Android apps. Degene die de lijst deelt heeft een Premium account nodig, maar de rest niet.

Rechtsklik op de playlist (of klik de drie puntjes) en kies “Begin een Jam“. Je kan dan iedereen uitnodigen met de link die je krijgt. Die link zet je in een app-groep, of in een email, of je kan ‘m delen met de QR code, die de anderen kunnen scannen. Of je houdt de telefoons simpel naast elkaar (als je Bluetooth aanstaat), dan wijst het zich vanzelf ook wel.

De verzoekjes van de anderen staan in jouw Wachtrij: klik onderaan op de player, dan krijg je de player groot in beeld, en dan zie je rechtsonder de knop voor de Wachtrij.

Daar kan je de tracks ook nog verschuiven, qua volgorde. Je ziet dus ook de tracks van de anderen. Er is een schuifje rechtsboven waarmee jij kan toestaan dat de anderen Start / Stop / Next mogen klikken. Dat staat standaard AAN en dat is op een werkplek ideaal, maar op feestjes weer niet: dan kan je het schuifje uitzetten.

Spotify Jam DJ feestjes afspeellijst delen
STAP 1: Afspeellijst > Drie puntjes > “Begin een Jam”
spotify jam dj samen playlist
STAP 2: Klik “Link delen” en laat de QR-code scannen (werkt altijd) of hou de telefoons tegen elkaar (werkt niet altijd, want kan ook uit in de voorkeuren)
Wachtrij
STAP 3: Deze grote player krijg je als je onderaan op de track klikt. Nu heb je rechtsonder de Wachtrij.
STAP 4: In de Wachtrij kan je tracks zien en verslepen, en is er ook het schuifje of anderen mogen bedienen.

Het kon tien jaar geleden ook al, met de app Reign. Dat was ideaal: iedereen op dezelfde wifi kon de Spotify player gewoon bedienen, als afstandbediening. Helaas heeft Spotify dat toen uitgezet… nu, tien jaar later is er eindelijk een nieuwe oplossing.

Spotify Jam Volume

Op sommige speakers zoals de Chromecast kan iedereen ook nog eens het volume bedienen. Dat kan je in de instellingen op de speaker ook uitzetten.
(Volume delen werkt niet op andere manieren).

Spotify begint automatisch een Jam wanneer je verbinding maakt met een speaker. Gebruikers op hetzelfde wifinetwerk krijgen een uitnodiging voor je Jam. Je kunt dit uitzetten via instellingen > verbinding maken:
Tik op Verbinden met apparaat > “Op deze speaker kunnen anderen een Jam beginnen etc

Dit artikel wan niet gesponsord of zo: helaas krijg ik niks van Spotify… hoeft ook niet! Ik ben er blij mee.

Geef een reactie