Spotify Mini Player met Cover Art

spotify mini player

– Update: 10 juni 2024 –

Ik hou van platenhoezen. “Cover art” heet dat tegenwoordig. Vroeger, op de middelbare school schilderde ik platenhoezen na. Soms klein, voor cassettebandjes. Soms groot, op t-shirts bijvoorbeeld. Nu wil ik al dat prachtige art work graag ook op mijn scherm zien. Gewoon, van de muziek die afspeelt. Klein in een hoekje, of juist wat groter. Dat kan met Silicio: de Spotify Mini Player app.

In Apple Muziek zit al een Mini Player, maar die is eigenlijk net wat te groot, en de kleine is weer net wat te klein. Silicio is beter, die staat hier in de App Store. Er zijn meer apps voor een Mini Player, maar dit vind ik de beste. Hij kan zowel met Spotify als met Apple Music of iTunes, en met Vox en LastFM. Hij is er ook voor Windows.

UPDATE 2024: Spotify heeft nu EINDELIJK een Miniplayer via een knopje rechtsonder. Die kan op elke grootte, maar hij neemt teveel schermruimte in en er is ook geen sneltoets.

Je kan Silicio klein in een hoekje zetten, of medium-groot. Die zijn fijn en handig om altijd in beeld te hebben. Groter kan ook, dat vind ik nog veel mooier. Gelukkig is er dan ook een sneltoets om het te verbergen/tonen (ik zet ‘m op Cmd Option ?). En “Always On Top” kan je ook aanzetten: allemaal in de Voorkeuren. Zoals “Next”: dat staat bij mij op Cmd Option pijltje.

Je kunt drie interfaces kiezen, met de afspeelknoppen eronder, of ernaast, of eroverheen. Voor de knop “Next” had ik ook al een system wide sneltoets, via BetterTouchTool (Control-pijltje). Ook al zo’n super app! Dus bij mij hoef ik die knoppen niet te zien, en zie ik alleen de albumhoes. Info zoals de tracknaam kan je er ook bij aanzetten.

Mooi hoor!

Wil je het toch liever kanjergroot, full screen? Dat kan op je laptop in Apple Music, en dan in de Mini Player, die je dan full screen zet met het groene knopje. Geinig! Met Spotify kan het ook, via deze browser-extensies. Of je pakt je tablet / iPad: daar kan het als je op de spelende track klikt.

Spotify heeft zelf geen Mini Player. Nooit gehad ook. Het kan alleen als browser-extensie, op de web player, in Chrome of Firefox. Spopupfy heet die, voor Firefox. Dan kun je de cover ook full-screen zetten. Maar ik heb altijd de echte Spotify aan, en niet de web player…

Zie ook alle andere artikelen over Spotify.

En hier nog even een paar van mijn favoriete Greatest Album Covers Of All Time:

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Ik heb een LMS (Logitech Media Server) draaien op mijn muziek computer en als je je MP3 tagging en covers op orde hebt, zie je keurig de hoes langs komen op je Logitch afspeel punten, zoals de Touch.

Geef een reactie