Spotify songteksten verdwenen

spotify songteksten verdwenen

– Update: 24 november 2021 –

Dat was nu net een groot voordeel van Spotify: je kon de songteksten zien, op een leuke Karaoke-achtige manier. Voorheen – toen Spotify nog apps had – was daar een app voor: MusiXmatch. Dat is er al een tijdje niet meer. De songteksten zaten daarna direct in Spotify, maar ook dat is opeens weer verdwenen. NIET LEUK! Het schijnt binnenkort weer terug te komen (UPDATE: sinds november 2021 eindelijk weer!). Tot die tijd deze oplossingen:

Voorlopig heb je nog wel songteksten op de IOS-app van Spotify. Alhoewel dat maar bij heel weinig nummers werkt. Als je boven de cover-art een balkje met het woord “lyrics” ziet staan, dan kun je de cover naar beneden vegen. Dan krijg je de songteksten, en nog meer informatie over het nummer. Best geinig!

Lyrics met Musixmatch, Soundhound en Shazam

Die kunnen tegenwoordig alledrie de lyrics tonen, op IOS. En allemaal gratis. Musixmatch is het mooist / handigst / best, met bijvoorbeeld grote letters, scrollend, Karaoke style. Plus: er is nu ook de Musixmatch Desktop-versie voor Mac en Windows! Leuk en handig, want die kan je in een heel klein venster zetten, of juist helemaal fullscreen.

Songteksten in Spotify met Lyricfier, voor Mac / PC / Linux

Werkte bij mij helaas niet. Lekker dan. Misschien in een volgende update? Zie https://github.com/emilioastarita/lyricfier/releases. Nou ja, is ook niet meer nodig met dat Musixmatch.

Geef een reactie