Spotify: voorkom automatische update (op Mac OS X)

– Update: 29 september 2015 –

Spotify heeft een automatische updater die je niet uit kan zetten. Heel onhandig, bijvoorbeeld omdat je oude computer alleen een oude versie kan draaien. Of omdat de zoek-functie opeens verdwenen is, in je eigen afspeellijsten. Of omdat de apps verdwenen zijn. Of omdat je afstandsbediening het plotseling niet meer doet. In de App Store staat namelijk een geniale afstandbediening genaamd Reign for Spotify, waarmee iedereen in je huis de Spotify kan bedienen, vanaf een browser. Werkt op IOS, Android, Macs, PC’s, overal! Ideaal, maar door updates van Spotify werkt Reign nu niet meer.

–– UPDATE: in de laatste update van Spotify werkt Reign inmiddels weer iets beter, alleen cover art doet het nog niet ––

Dus: een oude Spotify installeren dan maar – en zorgen dat-ie niet uit zichzelf update! Zo moet dat:

Voorkomen dat Spotify automatisch update

Maak in Teksteditor 2 lege files.
Maak er platte tekst van met Cmd-Shift-T (kan ook via menu Opmaak).
Bewaar ze op je Desktop als Spotify_new.archive.sig en Spotify_new.archive
Er mag geen .txt achter de bestandsnaam staan (als het er toch achter staat, kan je dat gewoon weghalen).

Klik met Alt op menu GA in de Finder en kies Bibliotheek.
Ga daar naar Application Support > Spotify. Sleep beide files naar dit mapje.

Tik bij beide bestanden op Cmd-I. Klik “Beveiligd” bij Algemeen aan. Spotify kan nu niet meer updaten.

Installeer nu een oude Spotify opnieuw, overschrijf de Spotify in de map Programma’s. Geen paniek: al je settings en afspeellijsten blijven bewaard. Oude versies van Spotify staan op http://mac.filehorse.com/download-spotify/old-versions/ Pak daar bijvoorbeeld  versie 0.9.15.27, de laatste voor 1.0. Die heeft nog alles: cover-ondersteuning voor de afstandsbediening, kleine volume-stapjes, het onthouden van settings, zoeken binnen je eigen lijsten, en volgens mij ook een hogere audio-kwaliteit. En niet te vergeten het oude groen. Hele volksstammen hebben geklaagd over het nieuwe groen. Wij willen ons oude groen!

Reign Spotify afstandbedening: maak je eigen design

Reign is dus de ideale afstandsbediening voor (oudere versies van) Spotify. Je kan de interface aanpassen via rechtsklik op het icoon van Reign > Toon pakketinhoud. Daar ga je naar Contents > Resources > Web. Die hele map kan je dupliceren en daarin kan je de HTML, CSS en de sprite.png wijzigen. Je kan ook hier mijn kant-en-klare AJ-design downloaden in een zip. In de voorkeuren van Reign kan je deze nieuwe map als thema kiezen.

De zoek-functie van Reign vindt ook tracks die niet in Spotify staan, die doen het dus niet. Je kan helaas niet zien welke tracks het wel of niet doen.

Je hoeft in de browser niet het ip-adres van Reign in te tikken. Als je in Safari Voorkeuren > Geavanceerd > Toon Bonjour in favorietenbalk aanzet, kun je ‘m aanklikken in de Bonjour-knop, in de favorietenbalk. Werkt dat niet (door een OS-update) verander dan je computernaam bij Systeemvoorkeuren > Delen.

Reign's thema ziet er niet zo best uit
Reign’s originele thema
Reign Spotify, thema door AARTJAN
Reign Spotify – responsive thema door AARTJAN

 

Geef een reactie