WhatsApp geschiedenis overzetten naar een nieuwe iPhone

– Update: 15 november 2020 –

Nieuwe iPhone? Om je oude iPhone over te zetten hang je ‘m aan iTunes, en maak je daarin een reservekopie (via het menu Archief > Apparaten, of in oudere iTunes: rechtsklik op je iPhone). Zet het knopje “Codeer iPhone-reservekopie” ook aan, dan worden ook bijna alle wachtwoorden overgezet. Zie je die knop niet? Klopt, die verdwijnt als dit aanstaat. Daarna hang je de nieuwe iPhone aan iTunes en zet je de reservekopie terug. Kan ook zonder iTunes, met iCloud.

(behalve als je oude iPhone een nieuwer IOS heeft dan de nieuwe iPhone die vers uit de winkel komt. Wat ik dus altijd heb. Wat een ellende. Zie verderop)

Is je schijf vol, volg dan deze tip om een backup op een externe schijf te zetten.

Dingen zoals bankieren en Bluetooth- apparaten moet je eventueel opnieuw instellen. Sommige apps worden niet overgezet, vergelijk dat even vanaf je oude iPhone.

Heel soms wordt je Whatsapp-geschiedenis niet automatisch overgezet (maar meestal wel). Die backup van WhatsApp kun je ook handmatig doen, op je oude iPhone:

  • iCloud Drive (Instellingen > je naam > iCloud > iCloud Drive) moet INGESCHAKELD zijn.
  • Nu kan je een reservekopie maken via WhatsApp > Instellingen > Chats  > Reservekopie

Stap je over van iPhone naar iPhone, dan doorzoekt WhatsApp je iCloud voor bestaande chats en gaat het op je nieuwe iPhone meestal vanzelf goed. Desnoods kun je WhatsApp verwijderen en herinstalleren vanuit de App Store om je chatgeschiedenis te herstellen.

Was je oude iPhone helemaal kapot of in het water gevallen, dan nog gaat het meestal goed, als die iCloud Drive maar aanstond.

Whatsapp kan wel veel ruimte opslurpen: zie Whatsapp > Instellingen > Data- en opslaggebruik. Ga je terug naar een kleinere iPhone met bijv maar 8Gb, dan kan je hier ruimte besparen. Filmpjes en foto’s staan bij mij altijd uit – als ik wat wil bewaren kan dat handmatig.

Is alles gelukt en wil je de oude iPhone geheel en al wissen? Kan je maar beter wel doen! ;) Dat kan via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Zet op je oude iPhone Find My iPhone uit. Zie ook dit artikel.

WhatsApp geschiedenis overzetten van IOS naar Android

Om WhatsApp-chats over te zetten van iPhone naar Android heb je een losse app nodig zoals WhatsApp Migrator, die automatisch de chat-database van iPhone- naar Android-formaat overzet. Zie dit artikel.

whatsapp geschiedenis

WhatsApp geschiedenis overzetten van Android naar IOS

Een enorm verhaal, waarbij je software nodig hebt enzo, zie http://www.iphone-to-pc.com/transfer-whatsapp-chat-messages-from-android-to-iphone.html

iPhone opnieuw installeren zonder backup

Als je die nieuwe iPhone volledig opnieuw wil installeren, zonder daar een backup voor te gebruiken, dan is er deze checklist.

Nog een tip: Log voor de overstap even in op icloud.com. Het komt voor dat Apple eerst wil dat je beveiligingsinstellingen aanscherpt. Op de nieuwe is het mogelijk dat je zonder die instellingen je hele iCloud niet meer aan de gang krijgt, zelfs zonder enige waarschuwing. Als je vantevoren even inlogt op iCloud zie je meteen welke aanpassingen je eventueel moet doen.

PS ook nieuwe oordopjes nodig? Of een zonnelader? Of misschien een nieuw iPhone-snoertje? Draadloos headsetje?

Of de nieuwe draadloze MagSafe opladers en zo?

Nieuwe iPhone / iPad / MacBook met oud IOS / OS

Dat heb ik nou altijd. Net je kersverse iPhone X, fonkelnieuwe iPad of nieuwe MacBook uit de Apple Store gehaald, en wat blijkt: er zit een oud IOS of oude OS X op. Je kan dan geen backup terugzetten. Je moet dan eerst dat nieuwe ding helemaal gaan updaten. Helemaal instellen als nieuwe apparaat, updaten, backup terugzetten. Kost enorm veel tijd en HEEL VEEL ergernis, want met die 2 factor authenticatie werkt dat allemaal totaal waardeloos. Je SIM moet in de nieuwe, anders kan je niks. Je oude mobiel heeft dus geen SIM en kan niks ontvangen en ook je nieuwe kan geen code ontvangen, want die is nog niet ingesteld. Ook op je laptop ontvang je die verificatie niet. WAAROM?? TOTAAL WAARDELOOS. Je moet dus Apple gaan bellen om het op te lossen. Die kunnen het wel voor je oplossen. Maar dat gaat dan weer wel uren duren…

DE TIP is om de 2 factor authenticatie tijdelijk UIT te zetten voordat je de nieuwe iPhone / Mac / iPad in gebruik gaat nemen. Na de “verhuizing” kun je dat weer aanzetten.

Geef een reactie