Prachtige wekker-geluiden met Bedtijd

– Update: 6 januari 2022 –

Vrijwel iedereen gebruikt z’n telefoon als wekker. Maar de alarm-geluiden zijn allemaal verschrikkelijk, lelijk en naar. Dat wil je niet, in de vroege ochtend! Gelukkig zitten er op een iPhone al prachtige wekker-geluiden. Alleen niet in de Wekker, maar in Bedtijd

Raar dat de Wekker iets anders is dan Bedtijd. Dit hadden ze moeten combineren: Ik zou graag die heerlijke wekker-geluiden gebruiken van Bedtijd, maar dan in de gewone Wekker. Dat kan dus niet, helaas. Dan maar Bedtijd gebruiken:

Klik op de Klok, en dan midden onder op Bedtijd. Doorloop een paar stappen, en verderop kan je het wekker-geluid kiezen. Dit zijn prachtig mooie geluiden om mee wakker te worden. Veel mooier dan de standaard Wekker-geluiden. Slim en goed ook: ze beginnen heel zacht, en worden langzaam steeds harder.

UPDATE: IOS 14 is WEER anders

APPLE! PLEASE!! In IOS 14 is het WEER helemaal anders. Het kan nu HELEMAAL niet meer via Klok > Wekker. Gek wordt je er van. Het kan alleen nog via de Gezondheid app, zie deze blog.

(Je kan ook muziek kopen in iTunes, en die instellen als wekkergeluid, maar dit werkt niet (!??).

Je kan het per dag van de week AAN of UIT zetten, maar je kan niet – zoals in de gewone Wekker – elke dag van de week een andere tijd kiezen. Wat een misser weer!

UPDATE: dat kan nu weer WEL, gelukkig, in IOS 14

En het zou ook nog mooier en beter zijn als de wekker afgaat afhankelijk van je slaapanalyse. Daar zijn allerlei apps voor (zoals SleepCycle): die laten het alarm iets eerder afgaan, op een moment dat je licht slaapt. Dan wordt je veel fijner en uitgeruster wakker.

Jammer dat Apple Bedtijd dit foefje nog niet kan…

Onderstaande screenshots zijn van het oude IOS 13:

bedtijd iPhone wekker alarm geluid
Deze geluiden zijn dus echt prachtig en heerlijk, je wordt veel lekkerder wakker

 

9 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Wekker IPhone 12 is een ramp! Ik ga noodgedwongen weer over op een mechanische versie.
  GezondheidsApp, belachelijk!

  1. Ja de interface blijft een ramp. Vandaar deze blog, ik moet ‘m zelf ook telkens opnieuw lezen als ik een wekker zet!

 2. voorheen fluitje van een cent! Nu op mijn nieuwe 12 is het onmogelijk muziek uit mijn eerdere bibliotheek af te laten spelen als weggeleid. N.B. de seinstellingen geven wel mijn gekozen nummer aan, maar er komt een standaard, niet door mij gekozen weggeleid. Beetje ergerlijk!

 3. Hi AJ!
  Ik loop al dagen te klooien met de wekker/bedtijd functie. Hoe moeilijk kan het zijn om elke werkdag om 7:15 met ‘druppels’ gewekt te worden? Best moeilijk. De wekker blijft zeggen ‘alleen morgen’ en ‘alleen volgende wekker’ terwijl ik net in heb gevuld dat ik dat op werkdagen wil. Grrrr. De wekker op zich is simpel, maar als je idd een fijner wekkergeluid wilt, kom je in het doolhof van gezonde slaapschema’s terecht. Nou ja, het is nu zaterdag. Maar hopen dat ie morgen niet afgaat en maandag wel.

  1. Ja, herkenbaar! Die interface is nu weer op IOS14 totaal veranderd. Het is er niet beter op geworden. Ik moet eer een hele blog over gaan schrijven voordat ik het ZELF snap!

   Maar het werkt wel: HET MOET NIET via Klok > Plus, daar kom je er NIET UIT!
   Het moet via Gezondheid > Slaap.
   Ik zal er maar weer een HELE blog aan gaan wijden…
   ZIE DEZE NIEUWE BLOG

 4. Ander dingetje is, dat de je in Wekker ook een eigen, iTunes gedownload nummer zou moeten kunnen instellen. Dat kan ook, alleen speelt de app het niet af, bij veel mensen. Op mijn XR in ieder geval ook niet. Hij pakt in plaats daarvan bij mij een van de standaard geluiden. Bij sommigen laat hij zelfs niets horen. Ik hoopte via Wekker alsnog zelf een eigen geluid te kunnen kiezen maar blijkbaar kun je weer alleen maar kiezen uit een handjevol voorgeprogrammeerde.

  1. Inderdaad, zojuist getest: doet het niet! Een aangekocht nummer in iTunes, keurig ingesteld in Wekker – krijg je toch weer zo’n verschrikkelijk wekker-geluid! iPhone X

   1. Intussen heb ik begrepen dat het zou liggen aan het feit dat je wel of geen Apple Music gebruikt. (Apple Music is een maand gratis en daarna een betaald abonnement. Het is in de plaats van de iTunes Music Store gekomen.)

    Als de info klopt, werkt de Wekker alleen met muziek die in je Apple Music account te vinden is.. Ik heb het zelf nog niet getest omdat ik het te veel gevraagd vind om alleen daarvoor een Apple Music abonnement voor af te sluiten, aangezien ik al jaren een Spotify-abonnement heb.

Geef een reactie