Zonnebril met meekleurend glas: photochromisch

zonnebril meekleurend photochromisch

– Update: 8 mei 2022 –

Een zonnebril met meekleurend glas wordt vanzelf donkerder als het licht feller wordt. En weer lichter (en zelfs geheel transparant) als het buiten donker wordt. Photochromic heet dat. Het werkt echt! Behalve in de kou. Dan niet. Het schijnt al jaren te bestaan. Ik had al eens een fietsbril gekocht met verwisselbare glazen waar ook zo’n meekleurend glas bij zat. Die was top, maar nu ik zocht een gewone zonnebril met van die glazen. Ik vond deze photochromic zonnebril. Mooi, en ook nog eens goedkoop, 3 of 4 euro:
photochromic zonnebril goedkoop

Andere photochromische zonnebrillen zijn meestal voor sporters en fietsers  bedoeld. Zoals die hieronder. Daar worden er ook veel van verkocht.

meekleurende zonnebril

Dit soort automatisch meekleurende zonnebrillen zijn er ook met myopia frame, zodat je er ook brilleglazen op sterkte mee kan gebruiken. Via deze shop op AliExpress kan dat ook vanuit Spanje, dan is het er veel sneller.

photochromisch meekleurende zonnebril fiets sport  zonnebril met myopia frame meekleurend fotochromisch photochromic zonnebril goedkoop vanuit spanje meekleurend

Of deze prachtige CAPONI bril voor 15,-. Daar kan je kiezen voor donker Polarized glas of voor meekleurend lichter glas:

meekleurende zonnebril

UPDATE: het meekleurende effect viel wat tegen bij deze goedkope bril. Ik denk 1 of 2 stops. Bij die sportbril die ik eerder had was het effect veel sterker. Maar het brilletje is verder perfect, met polaroid glas, sterk frame, draagzakje en een schroevendraaiertje. Dus toch een topper.

En misschien hier binnenkort nog een  blog over allerlei spatschermen en oversized-onepiece-zonnebrillen. Volgens mij enorm hip & trendy:

oversize onepiece zonnebril
Er zit gewoon nog een bril onder…

oversize onepiece zonnebril

Leesbril / polaroid / zonnebril

Er staan ook goedkope leesbrillen die tevens zonnebril zijn op AliExpress, met polaroid-glazen en met geslepen lenzen in alle sterktes, zoals deze:

leesbril op sterkte zonnebril polaroid

 

1 Reactie

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Nice! Heb de Rockbros bril besteld. Ben benieuwd of dit ook werkt op de mountainbike. Vraag me vooral af hoe snel hij van kleur wisselt.

Geef een reactie