Zomer 2024! De beste zonnebrillen onder de €10

2024 beste goedkope zonnebril 1:1 replica

– Update: 4 mei 2024 –

Waarschijnlijk heb je net als ik teveel zonnebrillen. Soms nam je hele dure, maar ook die raakten kwijt of beschadigd. Soms kocht je goedkope, bij benzinepomp of op het strand, maar die waren best wel slecht. Maar deze hier zijn wél goed! Hier de beste goedkope zonnebrillen onder de €10 anno 2024.

De best verkochte in 2024, de onbetwiste nummer 1, is deze klassieke Polaroid, in allerlei uitvoeringen en kleuren, voor een paar euro:

beste goedkope zonnebril

Bij de Dames is de nummer 1 nu dit heerlijke tijgermodelletje, in allerlei kleuren en uitvoeringen, met uitstekende glazen:

beste goedkop2 zonnebril 2024

Of moet het veel meer High Fashion Luxe-Brandje? Dan deze 1:1 replica’s:

Of deze bling bling van goede kwaliteit – voor weinig:

En bij de Heren is deze nu helemaal DA BOM, de zogeheten Y2K PUNK Glasses:

Verzending is op AliExpress gratis boven de €10, dus als je twee of drie goedkope brilletjes tegelijk afrekent (als het Choice-logo er bij staat).

Bij de meeste zonnebrillen zijn de glazen van kunststof. Dus ik nam er weer eens een van ECHT glas, deze hier. Mooi pilotenmodel a la RayBan, in allerlei kleuren en uitvoeringen (ook gekleurd spiegelend en zo) en inderdaad van echt glas. Destijds nog geen tientje (inmiddels iets duurder). Heel mooi! Maar ik moet zeggen dat ik de moderne kunststof glazen eigenlijk net zo goed vind.

zonnebril van echt glas pilotenbril

Zoals deze geniale nieuwe zonnebrillen met zonneklep:
zonnebril zonneklep

Een van de best verkochte zonnebrillen is deze luxe bril met UV en Polaroid voor een paar euro, met enorm veel goede reviews:

In verschillende uitvoeringen. Of deze magnesium zonnebrillen van KingSeven. Dat is zeg maar de RayBan van China. Luxe verpakt, met een mooi etui en met schoonmaakdoekje, met Polaroid glazen, prachtige goede magnesium kwaliteits-frames in allerlei modellen en UV filter. Okee, iets boven de tien euro, maar kom op, dit is echt onversneden TOPKWALITEIT:

kingseven zonnebril magnesium kingseven polaroid zonnebril hout 2019 kingseven polaroid zonnebril titanium

Deze UV Polarized was ook goed en mooi, in verschillende kleuren. Met gepolariseerde glazen. Dat werkt net zoals de officiële Polaroid (maar die naam mogen ze niet gebruiken). Het haalt reflecties en spiegelingen weg, en dat is fijn, zeker op het water, op de weg en in de sneeuw. Topkwaliteit voor 3 euro, mooi en goed:

Een andere bestseller is deze UV Polarized voor 4 euro:

bestseller zonnebril

Nog beter is een zonnebril die behalve Polariserend ook nog Photochromisch meekleurend is. Dan worden de glazen automatisch donkerder in feller licht. De best verkochte is deze, compleet met etui:

Luxe zonnebril met UV, Polaroid en photochromisch meekleurende glazen
Bestseller, met UV, Polaroid, etui en meekleurende glazen

Meekleurend werkt niet in de auto, omdat UV niet door autoruiten gaat.

Laatst kocht ik deze hele goedkope meekleurende bril, van vier euro, die was ook top. Het staal lijkt wel onbreekbaar bij deze, heel bijzonder. Het meekleurende effect is er echt, maar niet zo sterk (ongeveer 1 a 2 stops). En met echte Polaroid glazen:

goedkope meekleurende zonnebril

Een andere topper / bestseller in Photochromisch + Polaroid of met Night Vision Yellow was deze van nog geen tientje, zeer luxueus, met zakje of etui, met doekje en met brillen-schroevendraaiertje om hem af te stellen. Zo ontzettend Fashionable dat mijn hippe dochter die van mij altijd pakt:

zonnebril met meekleurende glazen

Fashion hits

Ook een echte FASHION HIT is deze Cat Eye zonnebril:

cat eye zonnebril

En deze Retro Vintage Iron Man Tony Stark zonnebril:

tony stark zonnebril

Ook in deze variant:

retro Vintage Iron Man Tony Stark zonnebril

Clip On Zonnebril en Overzetzonnebril

Er zijn ook van die opzet-zonnebrillen, als clip, met polaroid glas, ook met  meekleurende glazen:

meekleurende opzetzonnebril

En er zijn uiteraard ook goede goedkope OVERZET-zonnebrillen, die over je gewone bril of over je leesbril passen – voor nog geen tientje:

Of deze voor een paar euro, in allerlei kleuren en soorten glazen:

 

Sport-zonnebril

Voor sporters (vooral fietsers) zijn er van die sportzonnebrillen met verwisselbare glazen. Topkwaliteit, met meekleurend glas. Photochromisch dus. Het werkt echt, behalve in de kou en in de auto.  Er zit ook een Myopia frame bij zodat je brillenglazen op sterkte ook kan gebruiken. Met allerlei toebehoren. Goede luxe topkwaliteit. De bestverkochte zijn van topmerk ROCKBROS, in allerlei variaties:

Een andere topper is deze goedkope meekleurende sportbril.

En ook deze goedkope sportbril heeft meekleurende glazen:

photochromic sportbril zelfkleurend fiets

Er zijn wel meer van dat soort meekleurende zonnebrillen. Deze goedkope van 3 euro hieronder vond ik ook mooi en die heeft dat ook, al werkt dat meekleuren daar veel minder sterk:

photochromic zonnebril goedkoop

Zonnebril op sterkte: leesbril

Er staan ook goedkope leesbrillen die tevens zonnebril zijn op AliExpress, met polaroid-glazen en met geslepen lenzen in alle sterktes, zoals deze:

leesbril op sterkte zonnebril polaroid

Hier staan nog meer leesbrillen met zonnegbrilglazen. Je kan ook een gewone leesbril doen met een clip on zonnebril.

En opvouwbare Multifocale leesbrillen van een paar euro. In verschillende kleuren. superklein opklapbaar. Met drie zones: bovenaan voor ver weg, onderaan om te lezen, en alles daartussen:

En met een clip on zonnebril maak je daar ook zo een zonnebril van.

Zijn gele glazen beter voor je slaap?

Er wordt wel eens beweerd dat een bril die blauw licht blokkeert (dus met gele glazen, of een anti blauw licht bril) goed voor je is. Daar is geen wetenschappelijk bewijs voor, maar ’s avonds is geel licht wel veel prettiger dan blauw licht. Daarom zit dat ook op je laptop en telefoon: Night Shift heet dat. Je slaapt beter als je in de avond warm licht (geel) gebruikt, in plaats van koel (blauw). Dat is logisch, want in de natuur is dat ook zo: daglicht is blauw en koel, avondlicht is warm. Als je ’s avonds veel naar een koel blauw scherm kijkt, dan denkt je lichaam dat het nog overdag is, en dan val je moeilijker in slaap.

Er zijn ook NightVision zonnebrillen, met gele glazen. Ik heb eens uitgebreid onderzocht of je nou echt beter kan zien in het donker met dat soort gele glazen. De conclusie was – na ellenlange research: onzin (volgens de wetenschap dan). Maar misschien moeten die wetenschappers ze zélf eens proberen want die gele zonnebrillen zijn verder wel hartstikke goed, mooi en fijn:

zonnebril nightvision

NIET GESPONSORD! De meeste brilletjes heb ik gewoon maar weer zelf gekocht.

13 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Die zonnebrillen op sterkte zijn geen leesbrillen. De glazen zijn negatief en verkleinen. Ze moeten vergroten. Om één of andere reden zijn die er niet met vergrotende glazen.

 2. Klopt helemaal! Veel minder stress als ik een goedkopere zonnebril op m’n hoofd heb. Als ie dan kwijt raakt, koop ik wel weer een nieuwe… Zo’n dure daarentegen… wat een stress soms ;-)

 3. Dat de vergelijking wordt gemaakt met een Ray Ban vind ik niet helemaal terecht.
  Qua afwerking vind ik dat er wel verschil is. Geen verloop van donker naar licht in glazen.
  Design van Ray Ban is duidelijk mooier, geen rare streepjes of kleurtjes.
  Pasvorm Ray Ban, deze brillen zijn ook vrij licht
  Service als er wat kapot is
  Bijpassende hoes en doekje

 4. Misschien handig om nog even te benoemen is dat gepolariseerde brillen en voorruitverwarming niet goed samen gaan. Je krijgt dan alle kleuren van de regenboog te zien en dat is nou niet heel erg bevorderlijk voor je zicht op de weg. (Of lucht; (grotere) vliegtuigen hebben dit soort ramen namelijk ook.)

 5. Een aspect dat de meeste mensen niet kennen, is hoe de kleurverandering inwerkt op de huid, en daarmee op de bescherming van de huid tegen de zon.
  Dit is het omgekeerde effect van de “blauw-licht filters” op computers en telefoons.
  Als je ogen blauw licht detecteren, gaat je huid zich opmaken om zich te beschermen tegen zonnebrand.
  De meeste zonnebrillen laten nauwelijks blauw licht door, waardoor de natuurlijke bescherming niet tot stand komt.
  Dit verklaar ook waarom vroeger gezegd werd, dat je gemakkelijk verbrandt als je in de zon gaat liggen slapen.
  Tegenwoordig koop ik alleen zonnebrillen die blauw licht doorlaten (en merk op, dat blauw-reflecterende zonnebrillen vaak vooral roze licht doorlaten, dus ook niet goed zijn voor de huid).

  1. De conclusie van de wetenschap is: onzin. Je hebt minder licht, simpel. Maar toch, die night vision zonnebrillen zijn af en toe wel heel fijn.

   1. Persoonlijk heel andere ervaringen met night vision brillen. Ik merk dat het contrast beter wordt. En helemaal in het donker wanneer het regent: het is net of je dwars door de regen heen kijkt, heel fijn. Overdag met zware bewolking ook fijn. Maar met zonlicht moet je geen night vision bril opzetten, net of er dan meer licht in je ogen komt en het nog net niet zeer aan de ogen doet. Wij hebben de luxe van twee auto’s, maar in allebei heb ik zo een bril voor het grijpen liggen; wil niet meer zonder.

  2. Hoe zit het met de glanslaag/spiegellaag van die Kingseven zonnebrillen? Ik kocht ooit een zonnebril van een tientje in Turkije en na een paar dagen had ik die laag er al afgepoetst. Ook tegen zonnebrand kon die niet zo goed. Zijn deze goedkope brillen betere kwaliteit? Of halen ze ook maar hooguit één zomer?

   1. Die KingSeven is echt topkwaliteit, vergelijkbaar met Westerse topmerken van honderd euro. Die goedkope neppe RayBans in Zuid-Europa van een tientje: die kosten eigenlijk maar 1 euro, en dat is echt bagger.

Geef een reactie