De beste zonnebrillen onder de 10 euro

tony stark iron man zonnebril

– Update: 26 november 2020 –

Waarschijnlijk heb je net als ik veel te veel zonnebrillen. Soms nam je een hele dure, maar ook die raakte kwijt, kapot, of bekrast. Of je ging er per ongeluk op zitten. Vaak kocht je goedkope, op de momenten dat je er meteen eentje nodig had. Maar die waren dan vaak best wel slecht. Hier tips voor de beste topkwaliteit zonnebril voor ONDER de 10 euro.

Bij de meeste zonnebrillen, ook de goede, zijn de glazen van kunststof. Is glas niet veel beter dan? Dus ik nam er ook weer eens een van ECHT glas, deze hier. Leuk mooi model, TOP, pilotenmodel a la RayBan, in allerlei kleuren en uitvoeringen (ook hip gekleurd spiegelend en zo) en inderdaad van echt glas. Voor nog geen tientje. Maar ik moet zeggen dat ik de moderne kunststof glazen toch beter vind.

zonnebril van echt glas pilotenbril

Deze magnesium zonnebrillen van KingSeven bijvoorbeeld. Dat merk is zeg maar de RayBan van China. De crème de la crème. Luxe verpakt, met een goed etui en met schoonmaakdoekje, met Polaroid glazen, prachtige goede magnesium kwaliteits-frames en UV filter. In verschillende hippe modellen en kleuren. En supergoedkoop. Je moet er alleen een dag of 10 op wachten. Zoals al deze zonnebrillen op AliExpress. Okee, iets boven de tien euro, maar kom op, dit is onversneden TOPKWALITEIT:

kingseven zonnebril magnesium kingseven polaroid zonnebril hout 2019 kingseven polaroid zonnebril titanium kingseven polaroid zonnebril titanium

Of de NightVision zonnebrillen. Ik heb dat eens uitbreid onderzocht, die gele glazen voor Nightvision. Of je nou echt beter kan zien in het donker met dat soort gele glazen. Mijn conclusie – na ellenlang onderzoek – was wat je zelf al dacht: onzin natuurlijk. Elk glas haalt sowieso een of meer “stops” weg. Wie doet er nou een zonnebril op, in het donker. Maar die zonnebrillen waren wel mooi en goed, voor 5 of 6 euro.

zonnebril nightvision

Deze HD Crafter Polarized was ook supergoed en mooi, in verschillende kleuren. Voor 7 euro. Topkwaliteit. Met gepolariseerde glazen. Of het nu Polaroid heet of niet, gepolariseerd glas werkt precies zoals de officiële Polaroid (maar die naam mogen ze niet gebruiken – zoek dan op polarized). Het haalt reflecties en spiegelingen weg, en dat is meestal fijn, zeker op het water, op de weg en in de sneeuw. Deze HD Crafter was  top, goedkoop en nog mooi ook:

zonnebril auto polaroid

Een populaire bestseller op dit moment is deze mooie UV Polarized voor 8 euro:

bestseller zonnebril

En een andere HIT in 2019 is deze Cat Eye zonnebril voor 3 euro:

cat eye zonnebril cat eye zonnebril

Of deze Retro Vintage Iron Man Tony Stark zonnebril voor 3,50:

retro Vintage Iron Man Tony Stark zonnebril

Voor sporters (vooral fietsers) is er deze sportzonnebril met verwisselbare glazen. Topkwaliteit, met een zelfkleurend glas erbij: die wordt vanzelf donkerder als het licht feller wordt. En weer volledig transparant als het donkerder wordt. Photochromic heet dat. Het werkt echt! Behalve in de kou. Ik had dat nog  nooit gezien, maar het schijnt al tijden te bestaan. Er zit ook een Myopia frame bij zodat je brillenglazen op sterkte ook kan gebruiken. Het hele setje met 3 verwisselbare glazen, etui en toebehoren kostte destijds iets van een tientje, maar is inmiddels 38 euro. En dat is het ook waard, want dit is echt TOP:

Photochromic zonnebril sport fietsen

photochromic sportbril zelfkleurend fiets

photochromic sportbril zelfkleurend fiets

Er zijn wel meer van dat soort photochromic zonnebrillen. Deze goedkope van 3 euro hieronder vond ik ook mooi en die heeft dat ook:

photochromic zonnebril goedkoop

Dan heb je nog de humor-zonnebrillen zoals de THUG LIFE bril voor 7 euro:

THUG LIFE bril. Deal with it

Of de zonnebril als het gecensureerde zwarte balkje van een crimineel. Ja, die heb ik ook… hij was maar 2 euro… toch zeker 1x gedragen…:

balkje crimineel bril censuur

Ook nog een Skibril nodig? Voor iets van 3 euro? Check!

Zie ook de andere blogs over FASHION

NIET GESPONSORD! De meeste brilletjes heb ik helaas allemaal zelf gekocht.

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

    1. Mijn conclusie was wat je zelf al dacht: onzin natuurlijk. Elk glas haalt sowieso een of meer “stops” weg. Maar die night vision zonnebrillen waren verder wel mooi en goed, voor maar 5 of 6 euro.

Geef een reactie