Bob Seger nu ook op Spotify

bob seger on spotify

Leuk nieuws. Want Bob Seger stond nooit op streaming services zoals Spotify, maar nu dus wel! Zoals het fantastische en eigenlijk best wel een beetje underrated album “Against the Wind” uit 1980. Met niet alleen die enorme gelijknamige hit erop: vrijwel alle liedjes daarop zijn meesterlijk. Dr John speelt ook een moppie mee! En Glenn Frey en Don Henley!

Verder hoor je behalve de Silver Bullet Band vooral ook The Muscle Shoals Rhythm Section, de legendarisch studio-band van de FAME studio’s in Alabama. Dit zootje anonieme topmuzikanten met hun geniale producer waren mede verantwoordelijk voor de perfecte sound en de soepele arrangementen.

En over die studio is dan weer een schitterende documentaire gemaakt: Muscle Shoals. Waar de hitplaten zijn opgenomen van onder andere Wilson Pickett, Aretha Franklin,  Rolling Stones, Traffic, Elton John, Boz Scaggs, Willie Nelson, Paul Simon, Bob Dylan, Dr. HookMillie Jackson, Julian Lennon, Cher en Glenn Frey.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. goed nieuws! Heb nog mooie herinnering aan deze plaat
    Wilde hem heel graag hebben maar had niet genoeg geld
    dankzij kleine bijdrage van mijn ouders in de vorm van wat vakantie geld was het budget rond, er was alleen een klein probleempje op dat moment waren we op vakantie in Italië
    Daar uiteindelijk in knus platenzaakje deze LP op de kop getikt en m zorgvuldig tussen de stoel en t portier bewaakt. Ondanks de hitte en de lange reis klonk hij bij thuiskomst geweldig !

    1. Yoooo, mooi… en waarschijnlijk mocht ik m destijds van je lenen zodat ik een tdk sa90 grijs kon gaan draaien! Dank nog!

Geef een reactie