Boarseman CX98 oordopjes review

– Update: 23 maart 2018 –

Ik had al eens eerder een review over oordopjes van het Chinese topmerk Boarseman geschreven, en die stonden ook hoog genoteerd in mijn top 20 beste oordopjes. Dat was het model KR25D, en ik zei daar toen dit over: SUPERTIP: Boarseman KR25D (11,-) – gebalanceerd, extreem helder en analytisch. Ze zijn een tijd lang een van mijn favorieten geweest, vooral als ik af en toe de Rock Zircon iets te bassy vond. Even een tijdje die heerlijk heldere Boarseman was dan weer verfrissend. Met als enige kleine nadeel dat ze ook wel een tikje scherp in het hoog waren.

Maar de overal bejubelde en iets duurdere Boarseman CX98 (14,-) heeft weer een heel ander klank-karakter. Die zijn veel warmer. Ze hebben totaal geen last van enige scherpte, waardoor je er onbeperkt en eindeloos lang comfortabel naar kan luisteren, terwijl het nog steeds heel helder blijft. Er zit ook een enorme bas in. Persoonlijk vind ik die bas wel lekker, maar ook wel iets te heftig (als de dopjes perfect afsluiten). De bas is zelfs nog harder en vetter dan een Rock Zircon.

Ze zitten verder perfect: met 6 setjes verschillende dopjes erbij, en en goede clip. Altijd fijn, want die heb je uiteindelijk toch nodig. Ook zit er een mooi draagmapje bij. En het snoer is een van de beste (geluidloze) snoeren dat ik heb gehoord. Contactgeluid blijft bij in ears lastig, en dit snoer is dus uitzonderlijk goed. Beter nog dan de Rock Zircon. Het is echt allemaal topkwaliteit, en ze zien er prachtig luxueus, oerdegelijk en premium uit. Hij heeft ook een zeer hoog volume. Er zit alleen geen microfoon bij.

Ze zijn ook nog eens goedkoop (soms maar 12,-), en daarom is dit een enorme aanrader als je van een comfortabele warme en bassy sound houdt. Als je de bas iets te overweldigend vind, kan je dat ook nog dempen door de dopjes iets losser of minder diep in je oren te doen. Dat is een beetje afhankelijk van de vorm van je oor, maar mogelijk klinken ze dan nog beter, en zijn ze opeens een van de allerbeste oordopjes!

Boarseman CX98 review
Met 6 setjes verschillende ear tips
Boarseman CX98 review
Mooi om te zien, prachtige materialen en een uitstekend stil snoer
Boarseman CX98 review
En ook nog een perfect mapje erbij

Maar de duurdere en betere KZ ZS5 en de Urbanfun blijven voorlopig ongeslagen. Zie verder ook de top 20 Beste Oordopjes.

Elke hoofdtelefoon gaat overigens nog beter klinken met een DAC of hoofdtelefoonversterker. De beste goedkope die ik heb gevonden is deze voor 24,-.

Geef een reactie