Apple toetsenbord alternatieven: 8 €

– Update: 4 augustus 2020 –

Op het toetsenbord van mijn iMac deden een paar toetsen het niet meer. Ik heb daarom het keyboard – als laatste redmiddel – gewoon onder stromend water schoongemaakt, en twee weken laten drogen. En nu doet hij het weer! Heerlijk. Dus keyboards kun je gewoon onderdompelen in water. Lang laten drogen, en je heb goeie kans dat-ie het weer doet (doe dit NIET met een laptop!).

Bij een nieuwe iMac koos ik altijd een bedraad extended keyboard, in plaats van het standaard kleine Bluetooth toetsenbord. De grote met draad is beter en handiger. Het numerieke blokje zit daar op, dus getallen intikken gaat veel beter, en je hoeft nooit batterijtjes te verwisselen of op te laden. Maar dat ding wordt niet meer gemaakt. Jammer. Hij is er nu alleen nog draadloos, maar dan is-ie opeens 150,- in de extended versie. Die kan je trouwens ook MET draad gebruiken: de Lightning USB kabel zit er ook gewoon bij. Er is ook een grote goedkope draadloze voor 22,-, zie hier onderaan.

Ondertussen had ik een goedkoop draadloos mini-toetsenbord gekocht: deze op Aliexpress. Voor 8 euro. Of anders is er deze. Prijs varieert. In Nederland zijn diezelfde dingetjes meestal iets van 25,-. De echte van Apple is 120,- en de grote extended kost 150,-. Dus daarom deze blog! Want die goedkope is gewoon goed, en geschikt voor Macs, iPhones, iPads en zelfs voor Android en Windows. In zilver of zwart. Wil je ‘m in Nederland kopen, doe dan de Trust van de Action voor 15,-. Dat is vrijwel hetzelfde ding.

Het is natuurlijk een imitatie-Apple-ding: de feel is net even anders – maar wel prima. Dit stukje zit ik er nu op te tikken, gaat lekker. Met dezelfde indeling als op de nieuwe MacBooks (dus net weer even anders dan oudere MacBooks). 100% Mac in ieder geval, zonder enge Windows-toetsen, alhoewel je ‘m dus ook op Windows kan gebruiken.

Koppelen is eenvoudig: je doet ‘m aan (op de onderkant), en je drukt daar op de pairing-knop. Vervolgens krijg je een code in beeld die je moet intikken. Dat is eenmalig: vanaf dan doet hij het meteen, als je ‘m aanzet.

Hij gaat automatisch in de slaap-modus als hij eventjes niet gebruikt wordt. Dat is ideaal, want je vergeet ‘m wel eens uit te zetten. Als je een toets indrukt springt hij weer binnen 3 seconden aan.

Aanrader dus. Verkrijgbaar in aluminium/wit of zwart.goedkoop Apple draadloos toetsenbordgoedkoop draadloos mini keyboard

Bij een klein toetsenbord mis je misschien het numerieke blok, maar voor 6,- kun je zo’n draadloos numeriek pad erbij doen (of anders deze). Ligt tegenwoordig overigens ook bij de Action, voor 4,- dacht ik.

draaloos numeriek keyboard pad

Maar inmiddels is er ook dit veel grotere numerieke pad, met Bluetooth en met USB-C. Dit ding is meteen ook en USB hub, met twee USB 3.0 ingangen. En er zitten veel meer toetsen op, zoals de goede oude grote pijltjes-toetsen:

numeriek pad met pijltjes en USB hub
Numeriek pad met pijltjes en USB hub

Er is ook een goedkoop draadloos volledig toetsenbord, met numeriek blok. Deze bijvoorbeeld voor 24,- of anders dit vergelijkbare Bluetooth Extended Numeric Keyboard:

draadloos Bluetooth Extended Numeric Keyboard Apple toetsenbord met numeriek blok

Of inmiddels ook deze, lijkt ook precies op een Apple extended keyboard, voor 30 euro, draadloos:

107 keys apple extended keyboard

Zie ook de blogs over een macbook batterij vervangen en de blog over een nieuwe goedkope magsafe adapter.

En zie ook de blog over een siliconen cover voor je MacBook keyboard.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Wist je dat Apple tegenwoordig dat toetsenbord met dat keypad erop ook draadloos heeft? Op te laden met Lightning of via de Lightning kabel als usb toetsenbord te gebruiken. Het heeft wel 10 miljoen miljard jaar moeten duren bij Apple maaaaarrrr…. Hij is er dan eindelijk.

Geef een reactie