Draadloze deurbel zonder batterij

– Update: 5 december 2020 –

Een milieuvriendelijke deurbel! Een draadloze deurbel is handig, soms zelfs een ideale uitkomst. Hij bestaat uit twee delen: de ontvanger met de bel erin, en de drukker die draadloos het signaal uitzendt. De ontvanger kan je meestal in een stopcontact doen (220V). Dan heb je daar in ieder geval nooit een lege batterij. Maar in de drukker zit meestal een batterij. Dan kun je ‘m overal plaatsen, ook buiten, waar geen stroom is. Je deurbel doet het dan helaas niet meer als de batterij op is. Gelukkig is er nu een draadloze deurbel ZONDER batterij.

Die werkt op kinetische energie: het indrukken van de deurbel levert de energie om de bel (de zender) voor altijd te laten werken. Je hoeft er nooit meer nieuwe batterijen in te doen. Ideaal. Het enige nadeel is dat de drukker altijd vrij stevig moet worden ingedrukt.

Hier te koop op AliExpress voor rond de 10 euro, of hier op BOL.com met snelle bezorging voor iets van 25 euro.

In het Engels heet zo’n bel een self powered doorbell. In het Nederlands: “draadloze deurbel waarbij batterijen niet nodig zijn“. Er zou eigenlijk bij moeten staan hoe waterdicht de drukker is. Maar die IP-ratings voor waterdichtheid lopen nogal uit elkaar. Bij deze deurbel op AliExpress krijg je er daarom gratis ook nog een plastic kapje bij, om ‘m nog waterdichter te maken, en ‘m extra te beschermen. En langer te kunnen gebruiken. Dat is nog ’s milieuvriendelijk.

(Milieuvriendelijk? Een deurbel is een energievreter. Vrijwel alle deurbellen zitten op 220V, met een adapter. Hij had ook direct op 12V gekund en dan verbruikt hij iets van 95% minder energie. Er is dan geen lekstroom. Er is wel eens berekend dat als alle huizen in Europa de deurbel op 12V zouden doen, er dan een gehele energiecentrale zou kunnen sluiten. Over milieuvriendelijk gesproken!)

draadloze deurbel zonder batterij kinetisch
Zo hee! Wat hij heb jij een GROTE….. deurbel. Photoshoppen blijft lastig.
draadloze deurbel zonder batterij kinetisch
Ook bij BOL.com met snelle bezorging
draadloze deurbel zonder batterij kinetisch waterdicht beschermkap
Met extra beschermkap om de waterdichtheid te verhogen

Deze blog is niet gesponsord. Er zitten wel bestel-links in naar de winkels. Maakt voor de prijs niet uit.

4 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Er wordt niks opgeladen in de drukmodule, er zit alleen een piezo-kristal in, die kortstondig een stroompulsje levert, net genoeg om het signaal te versturen.

    Het enig nadeel van deze drukkers is dat ze vrij stevig moeten worden ingedrukt, en sommige snelle pakketbezorgers zijn daar niet erg goed in.

  2. Leuk. Punt 5 bij Ali:

    5. prachtige verlichting, luid ringtones. Vooral geschikt voor ouderen, zwangere vrouwen, sluts

    Dank voor deze tip.

Geef een reactie