Fiio K1: voordelige koptelefoon-versterker

– Update: 18 maart 2018 –

Met de Fiio K1 klinkt elke hoofdtelefoon nog beter. Het is een voordelige externe USB-geluidskaart, superklein en licht (11 gram en 5x2x1 cm) voor rond de 50,- €. Ook wel koptelefoonversterker genoemd. Er zit verder niks op – ook geen volume. Dit is de kleinste en lichtste USB-DAC (Digitaal-naar-Analoog-Converter) waar nog steeds een supergoed geluid in zit. Hij klinkt net zo goed als veel duurdere DAC’s.

Het snoertje doe je in de USB van je laptop, en je hoofdtelefoon gaat in de andere kant, in de minijack. Je kiest in de Audiovoorkeuren de Fiio K1 (Alt-klik op het geluidsikoon in de menubalk). Nu heb je een veel beter geluid dan de standaard koptelefoon-uitgang. Ook de mp3-tjes van Spotify klinken zo veel beter. En je kan het geluid ook via een minijack-snoer op je stereo-set aansluiten, zodat je van supergoede HD audio kan genieten.

Ook als DJ is dit ding top: je kan je hoofdtelefoon in de uitgang van je Mac doen, en het zaalgeluid via deze Fiio K1. Omdat je nu twee aparte audio-uitgangen hebt, kun je de volgende track voorbeluisteren op je hoofdtelefoon. In de voorkeuren van je software (bijvoorbeeld DJ Pro) kun je dat instellen.

Als je Airfoil gebruikt (bijvoorbeeld voor de Equalizer of voor Multi-room) dan kun je daar in de voorkeuren de Fiio als audio-uit kiezen.

Deze Fiio K1 kan je ook op mobiel en tablets gebruiken. Voor IOS is er de L19 verloopkabel te koop, en voor Android kan je een micro USB OTG kabel gebruiken. Voor IOS kan je ook meteen de Fiio i1 nemen. Topdingetje!

fiio k1 review usb dac

Op AliExpress is de Fiio K1 ook te koop voor dik 30,- en dan is de bezorgtijd iets van 2 weken.

Zie verder ook de blog over HD 24 bit audio, die over de Spotify DJ Tips en de blog over de Beste Audio DAC.

Ik kreeg de K1 gratis aangeboden. Deze blog is verder niet gesponsord. Ik blog alleen over dingen die ik zelf bijzonder of bijzonder goed vind. 

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Inmiddels deze DAC binnen via Ali, Super blij mee!
  Gebruik ik icm Samsung S8 en usb audio player pro (Revonext QT2 en een CableCreation male-male usb-c usb-micro otg kabel). Super impressed. Verschil met de K1 er tussen ipv direct via de dac van Samsung is enorm! (volume control is alleen niet handig, maar krijg ik vast nog wel beter onder controle)

 2. Aart Jan, dank voor je reactie,
  Ik heb die Fiio K1 inmiddels besteld, met een Usb – Otg snoer. ( bij Ali )
  (Ik heb een Samsung telefoon + tablet , dus dit zou moeten werken ! )
  Groet,
  Jasper

 3. Aartjan,
  Duidelijk verhaal. Die K1 zou dus bijv. op m’n tablet moeten werken met mini usb ?
  Kun je daar iets over zeggen ? Ik heb net dopjes (KZ ZS6 ) besteld, ik kijk er erg naar uit.
  Groeten,
  Jasper

  1. Ik heb nu daarover wat toegevoegd in het artikel (dank!): Deze Fiio K1 kan je ook op mobiel en tablets gebruiken. Voor IOS is er de L19 verloopkabel te koop, en voor Android kan je een micro USB OTG kabel gebruiken

Geef een reactie