Heerlijke gezonde sapjes: de horizontale slowjuicer

horizontale slowjuicer

– Update: 7 december 2023 –

Wat nu dan weer? En hoezo horizontaal? De verticale slowjuicer was een paar jaar geleden nog helemaal hip. Duur, dat wel – maar de sapjes waren werkelijk verrukkelijk. Mijn favoriet was biet / wortel / appel / druif / limoen / gember. En RAW LEMONADE. Goddelijk! Hier de review.

Een slowjuicer is totaal iets anders dan een sapcentrifuge of een blender. Hij maalt zonder messen, met een langzaam draaiende maalkop. Daardoor is het sap veel smaakvoller, met veel meer voedingsstoffen. Gezonder dus. En superlekker. En je kan er ook hardere dingen mee uitpersen, zoals gember, biet, wortel, citroen / limoen met schil en tarwegras.

Zo’n slowjuicer was altijd duur, maar inmiddels veel goedkoper. Deze was iets van 60 euro. We zien hier “De Wet van de Remmende Voorsprong”: ze zijn ze nu niet alleen goedkoper, maar ook beter. Want: HORIZONTAAL!! Ja, ja ;)

Wat is het verschil dan, tussen een verticale en horizontale slowjuicer?

De verticale had een bolvormige maalkop. De horizontale heeft een kegelvormige schroefkop. Conisch. Hij maalt daardoor beter, krachtiger, er komt meer sap uit, en hij kan meer soorten groente en fruit aan. Hij kan ook hardere dingen uitpersen.

De allerbeste schijnen die met TWEE boorkoppen te zijn, maar ik nam gewoon de goedkoopste. Dat was deze op Amazon. Zulke horizontale slowjuicers staan ook goedkoop op BOL.com, zoals deze hier of anders deze hier.

Op AliExpress staan ook handmatige juicers. Eigenlijk nog leuker en beter. Zoals deze van aluminium voor rond de 30 euro. Of deze luxere van RVS voor rond de 65,-. Ze zijn allebei  horizontaal, zonder plastic. Mooie dingetjes hoor. Als ik niet al die elektrische al had gekocht, had ik deze gekozen. Helaas zag ik deze pas later, tijdens mijn professionele diepteresearch voor dit artikel…

Nou ja, doe er je voordeel mee!

goedkoopste handmatige horizontale slowjuicer
Handmatige horizontale slowjuicer van aluminium. Tevens gehaktmolen.
handmatige slowjuicer
Deze handmatige slowjuicer heeft een perskop als hieronder. Alles van RVS, zonder plastic.

Ik kocht dus deze hieronder, op Amazon. Die roestvrijstalen hierboven had ook gekund… Maar deze plastieken elektrieken bevalt ook goed, ook na een jaar nog:

horizontale slowjuicer op Amazon
Goedkope elektrische horizontale slowjuicer op Amazon

goedkope slow juicer

N8WERK Horizontale slow juicer review

Hier het verkooppraatje van Amazon:

“De sapcentrifuge heeft geen snijbladen zoals bij conventionele sapcentrifugers. In plaats daarvan worden vruchten, groenten enz. met laag toerental (80-100 omw/min.) met een schroefkop vermalen en tegen een zeef gedrukt.”

Hands on review

Zie de plaatjes, hij staat naast m’n Nespresso. Op het grote plaatje bovenaan zie je de volgorde (van links naar rechts). Het eerste en laatste ding moet je een kwartslag draaien.

Ik deed eerst eens drie appels, een banaan en een stukje gember. VERRUKKELIJK!! Het is veel dikker dan sap, ongeveer zo dik als vla of yoghurt, maar dat kwam door die banaan. Dan zitten er dus inderdaad ook meer vezels en voedingsstoffen in, en is het dus ook veel gezonder dan gewoon sap. Heerlijk hoor. Het schoonmaken is even een dingetje, uiteraard, maar die paar minuutjes extra heb ik er wel voor over. Je krijgt er een handig en goed borsteltje bij.

Mijn favoriete mix: biet / wortel / appel / druif / limoen / gember heb ik er inmiddels ook weer mee gemaakt. Goddelijk hoor!

En dan mijn nieuwe ontdekking cq verslaving: FRESH RAW LEMONADE. Een citroen en een limoen, in partjes, en wat gember. Een liter water erbij en suiker naar smaak: de lekkerste limonade die er is.

slowjuicer review horizontaal
De voorste grote bak is voor de pulpresten. Met draaiknop voor langzaam of snel, of achteruit

Deze horizontale slowjuicer review is niet gesponsord. Er staan wel betaallinks in, zodat je makkelijk kan bestellen. Maakt voor de prijs niet uit. THANK U, LOVE U ALL en tot de volgende! SANTÉ!

Wil je notificaties van updates? Dat kan via het kleine rode belletje (helemaal rechtsonder, in de hoek). Dan krijg je meldingen bij grote updates en nieuwe blogs. Als je abonneert via de email-VOLG-knop (in de rechterbalk) krijg je alleen mail bij nieuwe blogs, en niet bij updates.

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Dag Aartjan natuurlijk is het een mooi apparaat. Echter het persen van fruit met tot gevolg een te snelle afgifte van de suikers is de basis voor toekomstige diabetes. Ingekapseld suiker in vruchten heeft een trage afgifte en is daarmee de gezonde variant. Voor alle niet suikerhoudende is het natuurlijk geen punt.

Geef een reactie