Heerlijke gezonde sapjes: de horizontale slowjuicer

horizontale slowjuicer

– Update: 30 april 2022 –

Wat nu dan weer? En hoezo horizontaal? De verticale slowjuicer was een paar jaar geleden nog helemaal hip. Duur, dat wel – maar de sapjes waren werkelijk verrukkelijk. Mijn favoriet was biet / wortel / appel / druif / limoen / gember. Goddelijk! Helaas ging hij kapot. Nu nam ik een HORIZONTALE slowjuicer. Hier de review.

Een slowjuicer is totaal iets anders dan een sapcentrifuge of een blender. Hij maalt zonder messen, met een langzaam draaiende maalkop. Daardoor is het sap veel smaakvoller, met veel meer voedingsstoffen. Gezonder dus. En superlekker. En je kan er ook hardere dingen mee uitpersen, zoals gember, biet, wortel, citroen en limoen met schil en tarwegras.

Zo’n slowjuicer was altijd erg duur (wel 300 euro), maar nu dus inmiddels veel goedkoper. Deze was iets van 60 euro. We zien hier “De Wet van de Remmende Voorsprong”: ze zijn ze nu niet alleen goedkoper, maar ook beter. Want: HORIZONTAAL!! Ja, ja ;)

Wat is het verschil dan, tussen een verticale en horizontale slowjuicer?

De verticale had een bolvormige maalkop. De horizontale heeft een kegelvormige schroefkop. Conisch. Hij maalt daardoor beter, krachtiger, er komt meer sap uit, en hij kan meer soorten groente en fruit aan. Hij kan nog hardere dingen uitpersen, en er zitten twee standen op.

De allerbeste schijnen die met TWEE boorkoppen te zijn, maar ik nam gewoon de goedkoopste. Dat was deze op Amazon. Zulke horizontale slowjuicers staan ook goedkoop op BOL.com, zoals deze hier of anders deze hier.

Normaliter is AliExpress de goedkoopste, maar nu dus niet. Alhoewel er op AliExpress ook handmatige juicers staan. Eigenlijk nog leuker en beter. Zoals deze van aluminium voor rond de 30 euro. Of deze luxere van RVS voor rond de 65,-. Ze zijn allebei  horizontaal, zonder plastic. Mooie dingetjes hoor. Als ik niet al die elektrische al had gekocht, had ik deze gekozen. Helaas zag ik deze pas later, tijdens mijn professionele diepteresearch voor dit artikel…

Nou ja, doe er je voordeel mee!

goedkoopste handmatige horizontale slowjuicer
Handmatige horizontale slowjuicer van aluminium. Tevens gehaktmolen. Maar op de maalkop zit geen pers-uiteinde (het is van begin tot eind een mes, zonder pers aan het uiteinde)
handmatige slowjuicer
Deze handmatige slowjuicer heeft wel een perskop als die hieronder, dus met snij- en pers-deel. En bij deze is alles van RVS, zonder plastic.

Ik kocht dus deze hieronder, op Amazon. Die roestvrijstalen hierboven had ook gekund… Maar deze plastieken elektrieken bevalt ook goed:

horizontale slowjuicer op Amazon
Goedkope elektrische horizontale slowjuicer op Amazon

goedkope slow juicer

N8WERK Horizontale slow juicer review

Hier het verkooppraatje van Amazon:

“De sapcentrifuge heeft geen snijbladen zoals bij conventionele sapcentrifugers. In plaats daarvan worden vruchten, groenten enz. met laag toerental (80-100 omw/min.) met een schroefkop vermalen en tegen een zeef gedrukt. Ideaal voor het koud persen van harde groenten zoals wortelen, zachte vruchten, kruiden en zelfs tarwegras. In twee standen: Hard (voor harde vruchten) en Soft (voor zachte ingrediënten).”

Hands on review

Ik heb ‘m binnen! Leuk hoor. Zie het plaatje, hij staat naast m’n Nespresso en is ook niet veel groter, zoals je ziet. Het in elkaar zetten ging goed. Het grote plaatje bovenaan zegt al genoeg, want dat is de volgorde (van links naar rechts). Het eerste en laatste ding moet je een kwartslag draaien.

Ik deed eerst eens drie appels, een banaan en een stukje gember. VERRUKKELIJK!! Het is veel dikker dan sap, ongeveer zo dik als vla of yoghurt, maar dat kwam door die banaan. Dan zitten er dus inderdaad ook meer vezels en voedingsstoffen in, en is het dus ook veel gezonder dan gewoon sap. Heerlijk hoor. Ik moest de appel nog wel behoorlijk hard aanduwen. Het schoonmaken is ook even een dingetje, uiteraard, maar die paar minuutjes extra heb ik er wel voor over. Je krijgt er een handige goede borstel bij.

Mijn favoriete mix: biet / wortel / appel / druif / limoen / gember heb ik er inmiddels ook weer mee gemaakt. Goddelijk hoor!

En dan mijn nieuwe ontdekking cq verslaving: FRESH RAW LEMONADE. Een halve citroen en een halve limoen in kleine partjes met wat stukjes gember (3cm) in de machine. Een liter water bij dit sap, wat suiker en wat citroenlimonade (zoals Karvam Cevitam): en je hebt de lekkerste limonade die er is.

slowjuicer review horizontaal
De voorste grote bak is voor de pulpresten. Met draaiknop voor zacht of hard, of achteruit als er iets vast zit.

Deze horizontale slowjuicer review is niet gesponsord. Er staan wel betaallinks in, zodat je makkelijk kan bestellen. Maakt voor de prijs niet uit. THANK U, LOVE U ALL en tot de volgende! SANTÉ!

Wil je notificaties van updates? Dat kan via het kleine rode belletje (helemaal rechtsonder, in de hoek). Dan krijg je meldingen bij grote updates en nieuwe blogs. Als je abonneert via de email-VOLG-knop (in de rechterbalk) krijg je alleen mail bij nieuwe blogs, en niet bij updates.

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Dag Aartjan natuurlijk is het een mooi apparaat. Echter het persen van fruit met tot gevolg een te snelle afgifte van de suikers is de basis voor toekomstige diabetes. Ingekapseld suiker in vruchten heeft een trage afgifte en is daarmee de gezonde variant. Voor alle niet suikerhoudende is het natuurlijk geen punt.

Geef een reactie