VLC of IINA: de beste Mac OS media player

– Update: 29 september 2019 –

Het hele internet klaagt over Game of Thrones Episode 3. Je kan niks zien! Het is te donker! Films en tv-series keek je altijd in VLC. Dat was de beste Media Player software, op alle systemen. Maar op de Mac heb je nu ook IINA, en die is nog weer beter. Geoptimaliseerd voor Mac OS. Slimmer, beter, handiger en mooier. Zelfs Game of Thrones S08E03 kan je met IINA bekijken!

Je kan in IINA ook veel makkelijker ondertitels instellen: lettergrootte, lettertype en positie. Allemaal erg belangrijk, en dat was in VLC heel lastig. Je kan zelfs de ondertitels automatisch laten zoeken! Dat zit in de Voorkeuren. Ook het instellen van de aspect ratio, bijsnijden en zelfs roteren is heel makkelijk. Beeld en geluid aanpassen ook, met overzichtelijke schermen voor Snelle Instellingen. Sneltoetsen uit VLC kun je gewoon aanzetten, of geheel naar wens aanpassen. In de voorkeuren zitten verder allerlei handige opties die je in VLC nooit had.

IINA doet ook alle video- en audio-codecs, en het beeld is soms vloeiender dan bij VLC. Ook klinkt de audio soms beter op IINA dan op VLC. Kortom: dit is verreweg de beste Media Player software voor Mac OS. En nog gratis ook.

Dus zelfs als je Game of Thrones S08E03 wil kijken zit je goed. Je kan gewoon zien wie er doodgaat! Probeer dat maar eens bij HBO! De hele wereld klaagde over de superslechte beeldkwaliteit van HBO. Hebben ze eindelijk een hit, gaan ze het zo belabberd uitzenden, dat de fans de hele aflevering alsnog moeten downloaden – om te kunnen zien wat er eigenlijk precies gebeurd is! (check Casey Neistat maar).

VLC of IINA: de beste Mac OS media player voor GoT S08E03
Bij ondertitels kun je alles instellen. Klik voor vergroting.
VLC of IINA: de beste Mac OS media player voor GoT S08E03
En er zijn slimme snelle beeld- en geluidsregelaars…
...zodat je zelfs de kleding van Carice kan zien, het is ONGELOFELIJK!!!
…zodat je zelfs kan zien wat Carice aanheeft – het is ONGELOFELIJK!!!
Got S08E03 was te donker. Geen idee wie hier loopt. Is het Sam? Leeft-ie nog dan?
FOR THE NIGHT IS DARK…. ja, zeg dat wel!!  AND FULL OF TERRORS!!!! Inderdaad jA!!

Wetenschappers hebben aangetoond dat er een correlatie bestaat tussen de steeds donker wordende tv-series en de ontwikkeling van de visuele hersencortex en de fantasie. Er werd getest met een revolutionair nieuw compressie-algoritme, genaamd GoT83. De productiekosten voor films kunnen zo ook enorm omlaag. Over een paar jaar zie je vrijwel zwarte beelden, en vullen wij die automatisch in onze hersenen aan.

…geintje… of niet?

IINA kan je hier gratis downloaden

Zie ook de blog Alles over ondertitels

En de blog over de beste draadloze Media Player 

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. hi Aartjan. Ik heb een iMac gekregen en heb de Tina app gedownload en werkt prima. Maar als ik de computer uitzet, en weer aan is de app weg. ik ben nog niet thuis met apple, misschien basic fout.heb je advies?

  2. Hallo AartJan, heb gisteren je blog bij toeval ontdekt. heel handige tips. ik heb voor mijn Mac Iina gedownload en ben daar zeer over te spreken. weet je misschien of deze app op de Apple TV is te installeren?

    1. Voor zover ik weet is het alleen voor de Mac, en niet voor Apple TV. En er zat ook nog geen Airplay op, maar inmiddels misschien allemaal wel.
      In de nieuwste VLC kon je Airplay 2 dacht ik wel gebruiken, om te streamen naar je Apple TV.

Geef een reactie