De ultieme Media Player: draadloze mediaspeler

Volgens mij is dit de ultieme media player: een mediaplayer van 35,- die je in je wifi-netwerk hangt, of eventueel aan een Powerline setje (65,-). Dan heb je overal in je huis stabiele draadloze muziek, en kun je probleemloos én draadloos films kijken, Netflix, Youtube, Spotify of wat dan ook, alles op je grote TV, en met het geluid draadloos op je grote dikke boxen! Via een stabiele en snelle verbinding. Het is zelfs stand-alone, dus je hebt niet eens een laptop of mobiel nodig.

Een mediaspeler is een mini-computer, speciaal voor AV, meestal draaiend op Android. Je zet ‘m bij je TV of bij je stereo, en hij ontvangt draadloos je video en audio. Via apps als Spotify, Netflix en Youtube (Google Play Store) kan hij ook zelfstandig films en muziek afspelen. Er zit een afstandsbediening bij. Er zijn ook kleine keyboards voor te koop en dat is wel zo handig. Apple Airplay en Google’s Miracast zitten er ook op.

UPDATE: NU IN 2019 zou ik deze doen: VONTAR T9 TV Box Android 8.1 (vanaf 40,-)
Snel, compleet en met SPDIF uitgang voor HiFi audio. Meer info onderaan.

Media Player met HDMI-kabel, stroom-adapter en afstandsbediening
Media Player met HDMI-kabel, stroom-adapter en afstandsbediening
Met alle aansluitingen: HDMI, ethernet, wifi, minijack, SPDIF en USB

De voorloper Vontar Android 7.1 hieronder was in 2018 ook een verkoophit:

Deze is te koop op Aliexpress, dus bezorging kan wel een paar weken duren. En je hebt een kleine kans dat je bijkomende kosten krijgt omdat het boven de 25,- euro is, zie de blog over shoppen in China.

In Nederland kan je bijvoorbeeld deze mediaplayer van 35,- doen bij BOL.com. Dan is het er snel en heb je zeker weten geen gedoe met extra kosten. Zo te zien ook met SPDiF (als minijack optisch, dus dan heb je zo’n verloopje van een euro nodig).

Dit is het verloopje van optische SPDIF naar optische minijack

Ik heb alles al draadloos, maar als ik het nog eens moest doen, dan zou ik voor zo’n Media player gaan. Je hebt dan verder niks meer nodig! Geen Apple TV, geen Google Chromecast, geen Bluetooth speakers, geen dure Sonos, geen wat-dat-ook. Alleen een beeldscherm en speakers. Er zit ook al een draadloze afstandsbediening bij, en eventueel kun je het nog uitbreiden met een draadloos bijpassend toetsenbordje.

Via HDMI kan beeld en geluid direct de TV / Beamer / Monitor in. USB zit er ook op, om media af te spelen van USB-stick of externe harddisk.

De media player hangt draadloos in je wifi, of via ethernet aan je modem. Maar internet kan ook via een Powerline. De mediaspeler hangt dan met een ethernet-kabel aan een Powerline-adapter. Die haalt het internet uit je stopcontact, in plaats van draadloos via wifi. Dat is stabieler dan wifi, zie ook mijn blog daarover.

media player mediaplayer mediaspeler draadloos

Media Player met SPDIF voor Super HiFi

Een goede Media player heeft dus ook SPDIF voor de HiFi-liefhebbers. Want via de SPDIF kan het pure digitale geluid zo je digitale versterker in.

Of, als je een analoge versterker hebt, via een DAC. Bijvoorbeeld deze Neoteck DAC voor 15,- met SPDIF IN. Dit is een van de weinige DAC’s met Digitaal IN. De TOSlink kabel zit er ook bij. Hij heeft geen USB IN,  maar dat heb je met een Media Player ook niet nodig. Deze DAC is ook ideaal bij draadloze audio-ontvangers met optisch uit (zoals de Chromecast AUDIO, dan heb je zo’n verloopje van een euro nodig)
– Nog niet getest –

En de allerhoogste SUPER HIFI AUDIO-kwaliteit wordt beloofd met dit neusje-van-de-zalm: de SMSL M100 Audio DAC van 75,-. Deze schijnt net zo goed te zijn als DAC’s van 1000 euro. Een aanrader (ook al heb ik deze nog niet getest). De ingang is SPDIF, de uitgang is tulp. Stroom gaat via USB 5V. Deze kun je tussen je Media Player en je stereo zetten.

SMSL M100 Audio DAC USB AK4452 Hifi Decoder DSD512 Spdif USB DAC Amp XMOS XU208 Digital Amplifier Optical Coaxial Input

Multi room Audio Airplay ontvanger via wifi of DLNA

Als het alleen om muziek en audio gaat, dan kan dat via Airplay (Mac) of DLNA (universeel). Dat gaat via je wifi, en dan kun je muziek draadloos streamen vanaf je telefoon bijvoorbeeld, naar alle kamers waar je zo’n ontvanger van 25 euro neerzet. Van de ontvanger gaat het met een draadje naar de speakers daar. Dit is allemaal veel beter dan Bluetooth.

airplay audio draadloos multi room ontvanger

12 Reacties (nieuwste bovenaan)

 1. Beste Aartjan, Super blog dat je hier hebt, leest gemakkelijk en gaat niet over prul. Dank u en doe zo voort ;)

  Graag schafte ik mij een nieuwe stereo aan ik dacht aan SMSL M100 Audio DAC Spitig dat er geen amp bij zit in hetzelfde design.
  Kan je mij helpen met mijn keuze?
  Ik zoek een zeer goede DSD DAC met een bijhorende Amp met een 80 W RMS voor 2 of 4 speakers en 3 of 4 ingangen + BT5.0 .

  Ik ben benieuwd wat je zal voorstellen.
  uitkijkende naar uw advies.
  De groeten van bij uw zuiderburen.

  1. Ja dat kan ook. Dan stream je van je laptop naar de media player, die dan alleen maar een ontvanger is, waar de beamer en soundbar dan op aangesloten zijn. Het streamen kan via DLNA bijvoorbeeld of via Airplay of Miracast etc.

  1. Ja, want er zit Apple Airplay op. Spotify, Netflix en Youtube en zo kan zelfs helemaal standalone, zonder iPhone. En HDMI kan er ook in.

Geef een reactie