iPhone MagSafe kabel

– Update: 9 oktober 2018 –

MagSafe. Dat is die magnetische oplaadstekker. Een geniale uitvinding, heeft menig laptopje gered. Iemand loopt langs het snoer, en je MacBook valt kapot op de grond. Dankzij de MagSafe schiet dan alleen nog maar het stekkertje los. Was er alleen niet voor je mobiel. Tot nu dan.

Het zit gek genoeg ook al niet op meer op nieuwe Apple MacBooks, alleen nog maar op de MacBook Air. Maar nu kan je die geniale MagSafe dus los kopen, die je dan ook nog eens voor je mobiel kan gebruiken! Je kan namelijk deze Magsafe-iPhone Lightning USB-C en Micro-USB kabel kopen, voor iets van vier a vijf euro. Ideaal dingetje. Dus niet alleen voor je iPhone en iPad (met de Lightning connector), maar ook voor het opladen van USB-C dingen zoals die nieuwe MacBooks – en zelfs voor Android. Want de universele Micro-USB stekker zit er ook bij, en die stekker wordt behalve voor Android ook gebruikt voor allerlei apparaten als Bluetooth speakers, headsets, powerbanks en camera’s. De drie stekkertjes zitten er dus allemaal bij, alledrie magnetisch. Je klikt ze op de USB-kabel en het werkt!

Er zijn ook andere merken en concurrenten met vergelijkbare kabels, maar bij deze kan je de Lightning ook aan beide kanten gebruiken, en dat is bij die andere soms niet zo. Bovendien werkt het allemaal: ook op de nieuwste IOS 11, en dat is nog wel eens de vraag met die goedkope oplaadsnoeren. Snelladen kan dit snoer ook, en behalve stroom gaat er ook data doorheen. Helemaal goed dus.

Een bijkomend voordeel is dat je het kleine stekkertjes ook permanent in je iPhone zou kunnen laten zitten: dan heb je ook geen stofdopje meer nodig.

Hier verkrijgbaar in allerlei kleurtjes en lengtes, in de Chinese webwinkel AliExpress (met gratis verzendkosten – de levertijd is rond de twee weken). Zie ook de blog over goedkope iPhone kabels en die over iPhone opladers.

iPhone MagSafe kabel: Lightning, USB-C en Micro USB
Dat plaatje ziet er natuurlijk wel een beetje slordig uit, met dat gekke suffe gefriemel daar rechtsboven. Maar hoe laat je anders zien dat het magnetisch is?
iPhone MagSafe kabel: Lightning, USB-C en Micro USB
Zo beter dan?

Binnenkort test ik ook deze magnetische kabel voor 3,- van PZOZ. Nog een voordeel van deze magnetische kabels is dat je het ook kan laten zitten. Als dust plug, tegen stof, zandkorrels en waterschade:

3 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Heb deze reeds enige tijd in gebruik. Na enige maanden gaan ze haperen en is onduidelijk wat oorzaak is. Fabrikant schort oplossing op door iedere keer weer andere vragen te stellen. Gesuggereerd wordt, vuil aan contractjes?

    Ik heb er inmiddels 8 stuks waarvan er 6 niet meer werken.

Geef een reactie