iPhone kabel: waar haal je de goede goedkope?

mfi kabel magnetisch baseus iphone

De echte Apple iPhone kabel gaat best snel kapot. En je hebt vaak extra snoertjes nodig: in de auto, in een tas, op je werkplek, je andere adres of voor de kids die ‘m altijd kwijt raken. Om dan echte Apple kabels van 25 euro per stuk te kopen is wat overdreven. Ben je zo 125 euro kwijt! Kan dat niet veel goedkoper? JA!

Ik kocht allerlei goedkope iPhone kabeltjes op AliExpress, om ze te testen. Ik heb er een aantal gevonden die perfect zijn, ook na de nieuwste IOS-updates (IOS 13). Als ik ze doormeet gaat er net zoveel stroom door als door een officiële kabel. Het zijn dus allemaal snellaadsnoeren. Door oude nep-snoeren liep soms maar een kwart van de stroom, en duurde opladen vier keer zo lang.

Tip: koop nooit een nep-snoer dat precies lijkt op een officieel Apple snoer. Want dan weet je niet meer welke de echte is.

Het keurmerk MFi (Made For iPhone) kost de fabrikant 4 dollar extra. PER KABELTJE! Het keurmerk zegt niet alles: er zijn ook wel prima kabels zonder MFi.

Maar er zijn ook goede goedkope snoertjes MET het officiële Apple keurmerk, zoals deze MFi-Lightning kabel voor 7,- of deze MFi kabel van UGREEN (5,-):

mfi iphone kabel goedkoop

Van kwaliteitsmerk Baseus is er ook een officiële MFI-kabel met magnetische stekker (zie ook verderop, bij de winnaars) voor € 7,50. Ook een AANRADER:

mfi kabel magnetisch baseus iphone

Onderstaande VOXLINK kabel (hier te koop) en de Suntaiho kabel (hier te koop) waren ook goed en supergoedkoop, maar zonder MFi. Prachtige dikke nylon-kwaliteit, alles werkt, verkrijgbaar in verschillende kleuren (rood, roze, goud en zilver) en verschillende lengtes. Supergoedkoop: ongeveer een dikke euro, inclusief verzendkosten. Aanraders! UPDATE: de Voxlink is toch minder. Ik heb er een paar die niet meer goed zijn inmiddels. Neem de Suntaiho of de USAMS maar. 

beste iphone kabel goedkoop Voxlink

Deze onderstaande Suntaiho kabel (hier te koop) was ook top:

iphone kabel Suntaiho

Onderstaande iPhone kabel van USAMS (hier te koop) lijkt een beetje op de echte Apple kabel, qua materiaal. Deze is ook in het zwart verkrijgbaar, handig bijvoorbeeld in de auto. Verder ook nog in andere kleuren. Getest: goed en goedkoop! Voor nog geen twee euro. Deze doen het allemaal nog steeds na vier jaar.

iphone kabel kleurtjes

En dan deze platte kabel, de Usams Flat cable (hier te koop). Plat gaat snel minder in de war. In allerlei lengtes en kleuren. Mooi, goed en goedkoop. Ik heb ze getest en doorgemeten: alles werkt naar behoren. Hou die 125 euro maar in je zak!

platte iphone kabel goedkoop

Deze Lightning kabel van Rock van een euro was ook top. Getest en goed bevonden. Alhoewel de levertijd erg lang was – bijna 2 maanden – maar dat kan ook gewoon eens pech geweest zijn:

BESTE IPHONE KABEL: Magnetische!

MagSafe was die ideale magnetische stekker. Een geniale uitvinding. Zat altijd op je MacBook:  als er iemand langs het oplaadsnoer liep, schoot het stekkertje meteen los en bleef je laptop veilig liggen. Nu is die MagSafe er ook voor de iPhone. Zoals deze Magsafe-iPhone Lightning kabel, voor 6 euro. De drie magnetische stekkertjes zitten er allemaal bij: Lightning, USB-C en micro-USB. Zowel opladen als data kan door deze kabel. Dus niet alleen geschikt voor je iPhone / iPad (Lightning), maar ook voor al je USB-C dingen of Micro-USB-apparaten, zoals Bluetooth speakers, headsets, powerbanks en camera’s.

In theorie zelfs voor MacBooks, maar die hebben meer stroom nodig, dus het gaat dan ultra langzaam.

Op een Macbook Air heb je zo'n stekker niet nodig

Of deze magnetische kabel voor 3,- van PZOZ. Ook getest en goed  bevonden. Dat is de kabel plus de Lightning-plug. Deze kan snelladen (15Watt, QC 3.0) met tegelijk data. Andere plugjes (USB-C of micro-USB) kun je er los voor 1 euro bijbestellen. Erg handig, als later blijkt dat je nog zo’n plug nodig hebt, kwijt bent, of juist een ander type nodig hebt. Dat kan bij andere vergelijkbare snoeren/merken vaak niet, dat los bijbestellen.

Nog een voordeel van magnetische kabels is dat je die plug ook in je iPhone kan laten zitten. Als bescherming tegen stof en zandkorrels (dust plug). Kortom, deze magnetische kabels zijn eigenlijk de slimste en beste kabels,  en naar verhouding ook goedkoop, omdat ze 3-in-1 zijn. DE WINNAAR DUS!

magsafe magnetische iPhone kabel PZOZ beste

Dit is er ook met MFi keurmerk, van topmerk Baseus, voor € 7,50.

Elk ander snoer kun je ook nog magnetisch maken, met een stekker-plus-verloopje. In Lightning, USB-C of Micro-USB, zowel voor de ingang als voor het stekkertje. Moet je allebei kiezen en aangeven in je bestelling. Tezamen 4 euro. Getest en goed bevonden: deze kan je zelfs als Magsafe oplader gebruiken op nieuwe MacBooks met USB-C! Ongelofelijk! Je moet dan meestal wel een NIET-Apple USB-C kabel gebruiken. En liever ook een NIET-Apple oplader.

Zo’n magnetische plug kan je op je eigen snoer klikken. In je iPhone doe je dan het kleine magnetische plugje, en die kan je er ook altijd in laten zitten. Dan is het ook een anti-stof-plug.

Lightning audio adapter: iPhone kabel voor oordopjes

Apple Lightning-naar-mini-jack voor 9 euro. Heel kwetsbaar en ook niet met de beste geluidskwaliteit
lighning audio 3,5mm minijack verloop
Deze UGreen is beter, voor 10 euro. MFi gecertificeerd door Apple en veel steviger.

Er is nu ook een kabel met Lightning (12,-) zodat je oordopjes met afneembare kabel op iPhones kan gebruiken. Dan heb je dat kleine fragiele witte vreloop-snoertje niet meer nodig. Er zit een DAC in, en hij is MFi-gecertificeerd. Naar keuze met MMCX stekkers, of met 2-pin in A, B of C type.

Lightning snoer KZ oordopjes

Soms moet je een scherp hoekje om met je USB-kabel. Dat kan met zo’n verloopje van 2 euro:

USB-C oplader met Lightning kabel

Een oplader met USB + USB-C is handig, want er komen steeds meer apparaten met USB-C. Dan moet er ook PD en QC 3.0 opzitten, en liefst ook meteen 30Watt, dan kan je zelfs je laptop ermee opladen: zie deze blog over Dual Port USB-C opladers vanaf 9 euro. Daar zit vaak een gratis USB-C naar Lightning kabel bij. Deze is beter dan de officiële Apple oplader, want deze is universeel en werkt met meer snoeren / stekkers / apparaten dan alleen die van Apple.

PS Zie ook de blog over alle USB-C kabels en adapters.

Of zoek je het verloopje naar mini-jack? Dat heet een Lightning Audio adapter.

26 Reacties (nieuwste bovenaan)

 1. Vandaag heb ik er, na op internet een en ander gelezen te hebben, één van ProLogic bij de Action gekocht ad € 7,95. Mét de bekende chip volgens de informatie die ik gevonden had. Helaas onbruikbaar. Laadt niet op en geeft af en toe een melding dat het accessoire mogelijk niet ondersteund wordt. Niet altijd deze melding dus maar als hij wel aangeeft dat hij aan het laden is dan gebeurt er toch niets.

 2. Ik ben altijd n beetje voorzichtig met kabeltjes. Bij ons in de buurt is een huis afgefikt door kortsluiting in n kabeltje. Zijn de kabeltjes met MFi keurmerk veilig cq getest?

 3. hallo, dank voor deze gave post die nog steeds relevant is. Ik ben wel benieuwd in welke kabels een overlading/overload beveiliging chip zit. Of had je ze anders niet eens besproken? Thx!

  1. Dat zit ook in de copy chips, en volgens mij vooral of zelfs geheel in de software van de iPhone zelf. De originele chip zit alleen in MFi kabels. Die dus 4 euro duurder zijn, door het officiële Apple keurmerk.

 4. Gebruik al jaren anker. Heb meerdere merken gehad (allemaal mfi gecertificeerd) welke vrijwel allemaal duurder waren. Nonda, Belkin, Amazon en nog wat andere merken. Anker is echt de best so far, gaan jaren mee zonder issue.

 5. Fantastische blog weer, ook door het aanvullen van updates, hulde aan de held Aartjan :))

  Ik heb wat nieuwe kabels nodig inmiddels dus wil eea bestellen, maar loop tegen het probleem aan dat ik dan een kabel zoek die 90 graden hoek aansluiting heeft aan de USB kant. Bijv. die in mijn Pioneer autoradio gaat, het probleem is dat de standaard rechte aansluitingen allemaal net iets te lang zijn en het anti diefstal stealth mode klepje in mijn auto dan net niet lekker sluit als ik het frontje los heb van de radio (ivm wat oudere Franse auto is de ACC power net iets anders geregeld dus blijft tijdje aan) en het dashboard klepje sluit. Ik laat dan altijd de USB kabel erin zitten want dat is op een of andere manier altijd net weer zo’n gefriemel van in en uit omdat het stug gaat en benadeelde al eerder de levensduur van eerdere kabeltjes.. Dan schiet de radio dus weer aan en schrik ik me telkens het apezuur. Kortom USB 90 degree connectors zie ik heel weinig, heb je die ook kunnen testen of gezien in de verkoop opties Aartjan?

 6. Ik heb een bumper om mijn iPhone SE en het gaatje daar in is zo groot dat net de originele stekker er doorheen kan. De stekker van een textiel Hema kabel is veel groter, dan moet ik de bumper afdoen om op te laden… Welke van de Chinese kabels hebben een klein stekkertje (als de Apple kabel) ?

 7. Dag, op jouw advies een paar iphone opladers besteld bij IKEA. Ben jij ook bekend met de kwalitieit van haar kabels? (bv de LILLHULT)

 8. Bedankt Aartjan voor het testen en doormeten. Ik ga er meteen een aantal kopen.
  Hopelijk werken ze na release van iOS 11 ook nog gewoon naar behoren. Maar voor die paar euro loop ik dat risico wel.

  Heb je toevallig ook ervaring met usb adapters (voor mobieltjes en tablets) met meerdere poorten? Daar zijn ook verschillende merken en modellen van en zitten veel verschillen in. Idee voor nieuwe blogpost…?

  1. Als oplader bedoel je? Ja dat heb ik inderdaad al eens uitgezocht, zal ik binnenkort eens een blog over gaan schrijven! Want er zijn er nogal wat die regelrecht LEVENSGEVAARLIJK zijn!

   Of bedoel je de lightning-to-minijack adapters? Dat is ook al zo ellendig, de goedkope werken namelijk nooit! Ook iets voor een blog…

 9. Ha Aartjan,

  Zijn deze kabels dan wel MFI (Made for iPhone)? Of heeft “de Chinees” het logootje (en het chippie) gewoon gekopieerd? Want idd wat je zegt dat ze het vaak na een update niet meer werken is aardig vervelend. Voor dit geld maakt het dan op zich niet uit dat je weer een nieuwe moet kopen (Oh nee, 5 nieuwe) maar toch wel prettig als ze MFI zijn.

Geef een reactie