Karaoke microfoons

este karaoke microfoon goedkoop

– Update: 26 november 2021 –

Wat een leuk speeltje, zo’n draadloze Karaoke microfoon. Goed ding. Een draadloze Bluetooth microfoon met ingebouwde speaker en oplaadbare accu. Je kunt ‘m stand-alone gebruiken, dus je hebt verder niks nodig. 

Er zit een speaker en versterker in, en wat ingebouwde effecten. Dus, stel: er staat ergens muziek aan, je hoort een liedje. Jij zingt dan door deze microfoon gewoon meteen mee. Je hebt niks nodig, geen Bluetooth, geen snoer, geen versterker of boxen. Dat is eigenlijk de grap en de kracht van dit ding. Dat het zo simpel is.

UPDATE: dit nieuwere model is nu de best verkochte:

karaoke microfoon

Je kan er natuurlijk wel meer mee doen: Je kan ‘m ook als Bluetooth speaker gebruiken. En Minijack UIT zit er ook op. Zodat je ‘m ook aan kan sluiten op een grote geluidsinstallatie. Je kan er ook een SD kaart indoen, met muziek erop. Zo kan je er ook mee opnemen.

Maar het leukste is om er gewoon in te praten of te zingen: je hoort dan je stem versterkt op de ingebouwde speaker. Er zitten wat effectjes op, dus heel natuurlijk klinkt je stem niet. Maar toch leuk en bruikbaar. De galm kun je aan- of uitzetten. De Record-knop in het midden is helemaal lachen: bij 1x klikken heb je een Smurfenstem, 2x klikken medium hoog, 3x klikken een mannenstem, en na 4x klikken heb je een donderende Superhero voice (dit zit ook op de goedkopere versie, maar het klinkt dan slechter, en je moet langer klikken).

Met de Power-knop kan je de Mode kiezen: 1=normaal /Bluetooth, 2=Aux Input, 3=Radio.

De accu kan je opladen via USB. Je kan ‘m ook uit Spanje bestellen en dat is natuurlijk een voordeel, want A) dan is het er snel en B) dan heb je geen gedoe met importkosten en douane, dan is het gewoon EU. Je ziet dat steeds vaker.

De goedkopere versie kost iets van 10,- en de geluidskwaliteit is een stuk minder, en hij heeft een een minder goede batteri. Hhij kan wel even hard.

Je kan met Spotify of iTunes ook Karaoke doen: download de gratis app MusiXmatch of LyricsX. Dan zie je de lyrics automatisch scrollend in beeld. UPDATE: Spotify heeft nu zelf ook weer Lyrics!

beste karaoke microfoon goedkoop

Er is ook een nog veel betere microfoon. Met een hogere geluidskwaliteit, en deze kan ook veel harder: 15 Watt. Deze kun je serieus gebruiken voor alle situaties waar je stem versterkt moet, voor spraak of zang, bijvoorbeeld in zaaltjes tot bijna 100 personen. Je heb verder helemaal niks nodig, geen versterker of boxen of PA systeem. Ideaal. Het is deze Lewinner voor 26,- euro.

Hij is er ook in een 20W versie, die kan nog ietsje harder:

karaoke microfoon

Draadloze UHF zender microfoon

Nog weer beter is een draadloze UHF zender microfoon zoals deze Xingma (25,-). Maar dan heb je dus wel een hele geluidsinstallatie nodig.

Condensator microfoon en dasspeld-microfoon

Als je juist een topkwaliteit microfoon wil, een echte condensator microfoon voor semi-professioneel gebruik, dan heb ik deze BM800 / BM900 microfoon gevonden. Kost ook maar 26 euro.

Of zoek je een kleine goedkope dasspeld-microfoon? Ik had deze dasspeld-lavalier-microfoon van BOYA gevonden, die was ook al zo bruikbaar, goed en goedkoop.

Of wil je draadloze microfoons? Zie dan deze blog.

Microfoon LIVE versterken op een Mac

Als je je stem LIVE wil versterken op een Mac, om live te spreken of te zingen, dan kan dat niet meteen. Normaliter wordt de microfoon meteen uitgezet, omdat het anders gaat rondzingen. Je kan dit op twee manieren oplossen. Ten eerste met Garageband: kies een leeg project, en klik het microfoon-ikoon. Druk de knop “Ik wil mijn instrument horen”. Nu hoor je je stem LIVE uit de speakers (kijk uit voor rondzingen).

In plaats van Garageband kan je ook een andere gratis App gebruiken: AudioMonitor, download die hier. Het heet “MTCoreAudio” maar je hebt alleen het onderdeel AudioMonitor nodig.

audiomonitor-download-package

Sleep dat ikoon “AudioMonitor” naar je Programma-map. De rest van dat mapje MTCoreAudio kan weg. Open het met rechtsklik > open.

Selecteer de input.

audiomonitor-about

Klik Play Through. Je hoort nu je stem over de output. Met dank aan guidingtech.com

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie