LED lampje op batterijen met PIR bewegingssensor

pir sensor beweging lamp led batterij

– Update: 15 februari 2024 –

Een LED lampje op batterijen met PIR bewegingssensor kan soms erg handig zijn. Dit lampje gaat automatisch aan als er een mens langsloopt. En deze is ook nog eens draadloos. Dus je hebt niet eens 220V of stopcontact nodig. Ideaal in kasten bijvoorbeeld.

Ik kocht er een paar die heel slecht waren. Maar daarna werden ze pas echt populair, en nu ze zijn inmiddels wel goed en ideaal:

Deze nieuwe LED-lampjes met bewegingssensor zijn super, met oplaadbare batterij op USB-C:

Dit zijn dus allemaal goede goedkope, maar die hieronder waren allemaal slecht:

Je kan oplaadbare batterijen gebruiken, zodat het toch nog op zonne-energie kan. Met een 12V batterijlader (19,-) kan je batterijen ook opladen met een gewone 12V accu. En die kan je dan weer opladen met een zonnepaneel.

Er zit een lichtsensor op, dus het lampje gaat alleen aan in het donker (en het moet dan ook ECHT heel donker zijn). En dan alleen als er iemand langsloopt. De PIR sensor gaat alleen af bij mens en dier, en niet als er alleen maar een gordijn wappert, of een ander ding beweegt.

Je kan verder niks instellen, maar dat hoeft ook niet. Het licht gaat automatisch uit, na een minuut of zo. Er zit een 3M-plakstrip op, dus hij kan overal, zonder schroefjes. (UPDATE: die strip is magnetisch, dus het hele lampje haal je er zo makkelijk af.) Je kan kiezen uit warm wit of koel wit, en 6 leds of 10.

les lamp pir sensor op batterij
UPDATE: de batterij is na een halve dag al leeg. TOTAAL WAARDELOOS DING DUS!!

Die ronde kwam pas veel later, en die leek aanvankelijk WEL goed. Daar kunnen drie AAA batterijtjes in, en die gaan voorlopig ook nog steeds niet op. Deze geeft ook veel meer licht dan die andere. Ik kreeg overigens geen ronde met 3 leds, maar een ovale met 6 leds. MAAR: na een een maand gebruik blijken de batterijen ook in dit lampje sneller op te gaan. Sterker nog: de oplaadbare batterijen raken defect met dit lampje. Sommige batterijen kun je daarna niet meer opladen. Vreemd. Maar ook deze is dus een AFRADER!

led lampje pir sensor batterijen magneet

En hier nog zo een, ook met magnetische achterkant, voor 3x AAA batterijtjes, rond en klein met 1 led, in verschillende kleuren, voor ongeveer 4 euro:

Deze waren juist weer WEL goed:

Een felle lamp, met 56 LED’s erin, inclusief zonnepaneeltje en accu, en ook met PIR bewegingssensor, waterdicht, voor 15 euro inclusief verzending: dat is bijvoorbeeld deze hier:

56 led plus zonnepaneel + accu + PIR sensor
180 Lumen, 1000mAh accu, IP65 waterdicht. En je kan het zonnepaneeltje ergens anders plaatsen, bijvoorbeeld buiten, en het lampje binnen.

Verder kocht ik ook nog deze met 100 LED’s voor een tientje. Voor buiten, dus waterdicht, inclusief accu en zonnepaneel. In 1 behuizing, dus je moet ‘m eigenlijk buiten plaatsen. Werkt prima en geeft veel licht. Als je op het knopje drukt kun je kiezen voor 3 standen: 1 is dat het licht telkens 15 sec aangaat bij beweging, 2 is dat hij ’s nachts ook altijd zachtjes schijnt maar extra fel schijnt bij beweging, en 3 is dat hij ’s nachts zachtjes schijnt zonder bewegingsmelder. Deze doet het na een paar weken nog steeds heel goed. AANRADER dus.

100 led tuinlamp zonnestroom waterdicht

Kom nog eens terug als ik ze allemaal getest heb. Ik stuur dan wel een melding via dat rode belletje, en ook via email (als je dat aangemeld hebt).

8 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Bedankt voor je artikel.
  Heb ook een aanvulling Voor thuis. Voor in de steeg, bij de tuindeur gebruik ik deze: #Aliexpress € 12,58 33%OFF | 56 LED Solar Power Lights Motion Sensor Menselijk Lichaam Infrarood Licht Outdoor Waterdichte Tuin Veiligheid Energiebesparing Lamp
  https://a.aliexpress.com/_dVj9qyN

  Geeft echt goed licht en blijft +/- 30 sec. Aan.
  Heb hem 2 jaar en nog steeds werkt het lampje erg goed! Aanrader dus!

    1. Ik heb die ronde met bewegingssensor ook maar eens besteld. Die hebben ze tenminste ook in warm white. De vierkante heeft een goede bewegingssensor, maar de lichtsensor doet niet veel.

Geef een reactie