BLON BL03 review

blon bl03 grijs

– Update: 29 juni 2020 –

De BLON BL03 is een bijzonder oordopje (hier te koop voor 23 euro). De allermooiste om te zien, dat zeker! Prachtig mooi, in zilver-chroom. Ik zou het een Liquid Metal Druppel Design noemen of zo. En ze zijn ook heel klein en plat, dus dit zijn de beste om mee op een kussen te liggen. Hierbij mijn BLON BL03 review.

Voor sommigen zal de pasvorm perfect zijn, bijvoorbeeld als je kleine oren hebt. Denk ik. Maar voor mij persoonlijk is de pasvorm superslecht, zelfs met mijn eigen eartips erop. En ook als ze perfect passen vond ik het geluid te matig voor de toplijst. Aanvankelijk dan. Ik vond ze wel okee hoor, maar mijn verwende gevoelige oortjes vonden het niet om aan te horen. Veel mid, te weinig bas, geen briljant hoog.

Maar toen ontdekte ik de gaatjes aan de binnenkant. Heel klein, nauwelijks te zien. Het komt wel vaker voor dat er luchtgaatjes in oordopjes zitten. Bij deze BLON BL03 kan je de gaatjes beter dichtsmeren. Ik probeerde het eerst met superlijm, maar dat werd een beetje een zootje. Ik moest ‘m bijna operatief uit mijn oor verwijderen. Haha! Nou ja, toen heb ik het maar met een miniem stukje plakband afgeplakt. En inderdaad! Nu klinken ze beter. Iets meer laag, beter mid, echt een ander geluid. Met een EQ was dat niet eens gelukt.

Blon Bl03 gaatjes afplakken
Zo heb die gaatjes afgeplakt. Zie je niks van, want het is de binnenkant.

Het geluid is nog steeds niet het allerbeste, voor mij, maar wel heel prettig. Ze hebben niet de beste bas, en ook geen briljant hoog, maar het mid is best heel goed, dus voor spraak, zang en bellen is dit geluid perfect. Ze klinken ook heel rustig en niet opdringerig. Een vriendelijk, natuurlijk geluid. Vrijwel alle moderne oordopjes zijn V-shaped, met te veel bas en te veel hoog. Deze hebben dat absoluut niet. Integendeel. Deze zijn meer op het mid gericht. Zeldzaam. Als je daar van houdt zijn deze echt super. Ze krijgen ook vaak goede reviews en ze zijn heel populair.

Ook de kabel met de microfoon is heel goed. Hoor maar:

Ik heb er  deze eartips op gedaan, van anderhalve euro. Daar zitten de grootste en platste bij die er in deze wereld te krijgen zijn. Mijn laatste redmiddel voor dit soort vreemd-kleine oordopjes. Ook al zitten deze tips erg los, want de diameter is ook al zo klein bij deze BLON BL03. Moet je dus eigenlijk ook met superlijm vastplakken. Nou, daar begin ik niet meer aan ;)

grote XL eartips
Dit setje eartips kan je los kopen voor anderhalve euro, en daar zit van alles bij, onder andere mega-grote

blon bl03 review

BLON BL03 review

MUSIC AND DRIAMS! JAWEL!! LETMUSICBURN!! En niet te vergeten ANNOTATION!! En OPPOTY!

Ze zijn er ook in schitterend donkergrijs:

blon bl03 grijs

Je krijgt er verder 5 maten eartips bij, en een mooi linnen draagzakje. De kabel is erg goed, en de stekkertjes ook. Je moet wel heel goed kijken hoe je de stekkers vastmaakt, want de R en L zijn weer microscopisch klein. En helaas zijn de stekkers heel uniek, dus je kunt er niet zomaar andere kabels op zetten.

Een ander oordopje met een mid-centric geluid is de KZ ZSN (15,-). Goedkoper, en ook mooi om te zien. Helder MID-karakter, iets meer hoog, ik vind ze beter klinken, en een uitstekende pasvorm. Zie de review:

En als je van een rustig geluid houdt, niet agressief, en niet V-shaped, maar toch met een hele goede bas, dan kan ik de Xiaomi Mi ANC aanraden, en de Uiisii BA-T8S.

BLON BL03 review conclusie

De BLON BL03 is extreem mooi om te zien, en heel plat en klein. Als je kleine oren hebt passen ze misschien perfect. Het geluid is mid-shaped, rustig en vriendelijk. De gaatjes aan de binnenkant kan je beter afplakken voor een beter geluid en iets meer bas. De microfoon en de kabel zijn uitstekend. Hij is hier te koop voor rond de 23,-.

Deze blog is niet gesponsord. Ik koop dit soort dingen allemaal zelf. Er staan “affiliate links” in, dat maakt voor de prijs niet uit.

14 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Blon is echt top, heb zelf de 03 en de 05.
  03 werkt voor mij alleen met andere kabel en spinfit of starline tips.

  05 is ook tip gevoelig maar is nog kleiner en de standaard kabel werkt hier wel (duwt ze niet uit je oor).

 2. Deze dopjes zijn werkelijk fantastisch, maar moeilijk goed te passen. Hey mid is niet zo forward, maar ze zijn behoorlijk gebalanceerd. Hey lijkt forward omdat andere meer bas en hoog hebben ivm V shape.

  KZ starline tips passen perfect en geven voor mij de goede afsluiting. Dan zijn ze subliem zonder dat komen ze niet tot hun recht. Ander mensen zweren bij spinfit of spiral dots (een van die, weet het niet meer)

 3. Hi Aart Jan, heb jij ervaring met bedrade oordopjes voor in een vernauuwde gehoorgang? Mijn Shure’s deden het prima totdat mijn gehoorgang smaller werd. Ik zoek een alternatief. Maar lukraak uitproberen is prijzig

 4. De BLON 03 klinkt alleen prachtig als de seal van je gebruikte tips 100% is. Voor een mooie bas hoef je dan ook geen gaatjes af te plakken. Maar, zodra de seal ook maar iets wegvalt klinkt het inderdaad heel erg blikkerig. Daarom was ik In eerste instantie ook niet meteen overtuigd van deze set. Ik luisterde voornamelijk (met heel veel plezier) naar de KZ ZS10 pro (op aanraden van Aartjan!!!) Maar in combinatie met Spinfit CP145 tips klinkt deze set geweldig goed en zijn het mijn favoriete oortjes geworden! Heerlijke bas, goede mids en heel mooi gedetailleerd hoog. (en die Spinfits passen prima als je de nozzle wat breder maakt met een heel dun stukje siliconenslang/ventielslang)

  De Trinity Sessions van de Cowboy Junkies heb ik met geen andere set zo mooi horen klinken dan met deze BLON 03’s
  https://open.spotify.com/album/566tD6a3xWL6MKLWkw8ERz?si=yLd9lYybTn-t0bEi8DaW0w

  1. overigens heb ik de bijgeleverde kabel verruild voor de soepele kabel van Yinyoo met de speciale aansluiting voor de BLON. Dit komt de pasvorm ook enorm ten goede

   1. Deze zijn geweldig! De beste in-ears voor het geld en vergelijkbaar met de Sennheiser momentum 2 en Moondrop Starfields.
    Heerlijk mid centric geluid. Goede bass en een heel mooi (en een keer) niet onderdrukt midden segment.
    Zo horen in-ears te klinken!
    De tijd van de KZ rommel die elke maand een nieuw model uitbrengt met zo veel mogelijk drivers en waarvan je vullingen spontaan losschieten van de treble, is nu toch echt voorbij.

 5. de Blon is gewoon erg goed; of wil je soms alle goeie reviews negeren?
  De pasvorm is inderdaad verschrikkelijk, en je hebt nauwelijks grip om ze in de juiste positie in je oren te drukken, en ze uit de oren te halen.
  Ik gebruik de grootste eartips van foam, en na wat gepiel zitten ze perfect en hoef je geen gaatjes af te plakken..haha
  Ze zijn gewoon geweldig goed hoor!

 6. Ik heb mijn bl-03 niet meer omdat ze zo slecht bleven zitten zelfs met verschillende bevestigen. Dit is een bekend issue met de bl-03.

  Keep in mind.

  1. De Revonext QT5 zijn geweldige oordopjes, diepe bas maar ook helder.. En onder de 23 euro op alie

Geef een reactie