MS Teams nu met twee vensters tegelijk

ms teams twee vensters meerdere

– Update: 21 januari 2022 –

Je kan nu in MS Teams twee vensters tegelijk gebruiken. Je kan dan bijvoorbeeld de chat in het tweede venster zetten. Of de lijst met deelnemers. Je hoeft dan niet meer twee schermen of twee devices te gebruiken. Het kan nu dus op één device.

Het werkt in de nieuwste Teams app, dus niet in online Teams. Klik  rechtsboven op je Profielfoto > Instellingen. Kies daar voor de Nieuwe vergaderervaring en start Teams opnieuw. Die knop zie je NIET als je al de nieuwe versie hebt:

Nu heb je bij Menu > Venster twee vensters. Die kun je naast elkaar zetten.

ms teams in twee vensters naast elkaar

MS Teams twee vensters meerdere

In dit voorbeeld heb je in het venster links dan de Chat (of iets anders naar keuze) en rechts de vergadering. Met een tweede scherm gaat dat net zo. Bijvoorbeeld een laptop met een externe monitor erbij.

Op Windows is het ook vergelijkbaar.

Je kon ook altijd al een privé-chat in een apart venster zetten, met het meest rechtse knopje bovenaan: “Chat in nieuw venster openen“:

MS Teams op twee devices

Je kan ook nog steeds op twee of drie devices tegelijk meedoen. Je logt dan gewoon twee keer in. Bijvoorbeeld met een iPad ernaast. Met daar dan de chat, of de lijst met deelnemers.

MS Teams: 7×7 is “Grote galerij”

Bij meer dan 9 deelnemers kan je 7×7 deelnemers zien. Klik op de puntjes tijdens een Teams-vergadering en dan op ‘Grote galerij’.

MS Teams: Modus samen

Klik op de puntjes tijdens de vergadering en kies ‘Modus samen’ voor  onderstaande ‘Together Modus’ (bij vijf of meer deelnemers):

ms teams modus samen together mode

GPU Hardwareversnelling uitschakelen

In het screenshot met de voorkeuren stond de GPU Hardwareversnelling UIT. Want anders slokt Teams je hele processor en alles erbij volledig op.

Voor docenten:  presentie en Insights

Je kan tijdens de meeting rechtsboven de presentie downloaden, bij Personen > 3 puntjes. UPDATE: dit Aanwezigheidsrapport staat nu gelukkig altijd meteen in de chat, onderaan.

En er zijn ook nog “Insights“. Die kun je per Team aanzetten, met de Plus rechtsboven. Vanaf dat moment krijg je allerlei grafieken per student. Zie dit artikel en ook dit artikel.

Op de Aanwezigheidslijst zie je wie er hoe laat in- en uitlogde. Het staat inmiddels ook onderaan in de chat.

Inzoomen

migreren M1 Mac Big sur zoomen
Die knop “Geef tekst onder aanwijzer groter weer” kan je WEL zien in Teams, en die andere daarboven NIET

 

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. De optie ‘Nieuwe vergaderingservaring inschakelen…” mist bij mij (MSTeams, Apple laatst bijgewerkt 14 april 2021). Ik log in met een werkaccount; kan deze functie uitgeschakeld worden door de IT afdeling van mijn werk?

Geef een reactie