MS Teams Breakout Rooms: Aparte vergaderruimten

ms teams breakout room aparte vergaderrruimten

– Update: 21 januari 2022 –

Hier een korte handleiding over MS Teams Breakout Rooms. Zo kan je leerlingen verdelen in werkgroepjes. Klik bovenaan het knopje Aparte vergaderruimtes. Dat was het! ;)

Je kan ze op elk moment weer terughalen naar de centrale vergadering. Het verdelen in groepjes kan gewoon tijdens de meeting. Het spreekt dan verder voor zich:

ms teams breakout rooms aparte vergaderruimten maken

Als de groepjes verdeeld zijn kun je later alles alsnog aanpassen, via de 3 puntjes:

ms teams breakout rooms

Klik op Start vergadering om de aparte vergaderruimten te beginnen.

De deelnemers zien een afteller voordat ze automatisch naar de kamer gaan (vreemd dat je die zelf niet ziet?). Je kan als organisator de kamers aanklikken om ze te bezoeken. Je kan deelnemers later ook aan een andere ruimte toewijzen, via de drie puntjes, maar dit werkt niet altijd goed, in de praktijk.

Je kan een centrale Aankondiging doen (bij de drie puntjes). Bijvoorbeeld: “We gaan over vijf minuten weer terug.” Dat komt bij iedereen in de chat.

Met de knop Sluit kan je dan iedereen weer terughalen naar de centrale vergadering. Iedereen krijgt dan weer zo’n melding en komt automatisch na tien seconden weer terug.

Elke kamer heeft ook een eigen chat. De organisator kan ALLE chats zien.

Er komt geen waarschuwing aan de bezoekers als je als organisator een ruimte binnenkomt. Als je in een kamer bent, kun je de kamer ook opnemen. Nadat de kamers gesloten zijn, kan je ze ook weer heropenen. De bestanden die de groepjes gemaakt hebben zijn er dan ook weer. Maar je kan de kamers ook Verwijderen (inclusief de bestanden).

Bij het Starten kan je de ruimten ook een voor een starten, met “Open room” bij elke kamer.

Vereisten voor Teams Breakout Rooms

Het werkt alleen in de nieuwste Teams (dus je moet updaten) en alleen in de Desktop App, met de nieuwe vergaderervaring AAN. Zie de Voorkeuren (klik je account-poppetje):

Bij de drie puntjes per kamer kun je ook zien of ze daadwerkelijk hebben deelgenomen, na het indelen in groepjes. En of ze dus ook echt in die kamer zitten.

Geef een reactie