QR code betaalverzoek van ING kun je nu bewaren

– Update: 21 mei 2023 –

EINDELIJK! Als je de ING app update op je telefoon, kan je nu de QR code van een betaalverzoek ook gewoon BEWAREN. En dan dus uitprinten of mailen. Dat kon of mocht eerder nooit.

Groot nieuws dus, want hier zat iedereen al vijftien jaar op te wachten. Vreemd, dat het zo lang moest duren. Helaas is die ING-code nog steeds maar 30 dagen geldig. Dat zal ook nog wel even duren, misschien hebben we dat zo rond 2040 ook wel. Maar goed, de ING doet er tenminste wat aan, in tegenstelling tot andere Nederlandse banken.

Zie ook het lange artikel over QR-betaalverzoeken, met voorbeelden, het verschil tussen SEPA en iDeal, en alle voor- en nadelen. Zoals:

De voordelen van zo’n QR code betaalverzoek

 1. Je hebt geen duur PIN-automaat nodig, geen duur abonnement of kassa
 2. Geen stroom en geen wifi nodig, zolang de klant maar een telefoon heeft
 3. Je ziet meteen of er betaald is
 4. Geen kosten per transactie: het betreft een gewone gratis overboeking

Niet alle banken kunnen SEPA-QR-codes…

qr code betaalverzoek sepa ideal ING appNiet alle banken kunnen SEPA QR codes inlezen. De apps van ASN, ING, SNS, Knab en Bunq kunnen het wel, maar Rabo en ABN nog steeds niet, anno 2023.

Maar een QR code betaalverzoek met iDeal werkt WEL met alle banken, zelfs met ABN en Rabo:

 

De QR code van de ING app werkt met alle banken

Die gebruikt namelijk iDeal, en dat werkt met alle banken in Nederland. Zo’n QR code kan de klant ook gewoon met de camera scannen. Of vanuit de bank app. Hij vervalt dus helaas wel na 30 dagen. Zo’n QR code  kan je maken met de nieuwste versie van de ING app:

 • Start de ING App en kies “Betaalverzoek”.
 • Voer bedrag in, en omschrijving. Of laat de klant zelf het bedrag invullen.
 • Kies “Deel betaalverzoek”, en dan “QR code”, en dan eventueel Bewaren.

In die nieuwe versie van de ING-app kan je die QR nu dus eindelijk ook bewaren. Je kan ‘m dan ook printen of mailen – zoals deze, voor 10 cent. Probeer maar, gewoon direct met je camera:

qr code betaalverzoek ING iDeal
10 cent voor deze waardevolle tips! DANK U!

Voordelen

 • Werkt met alle banken
 • Bedrag kun je open laten
 • Je hoeft geen BIC of wat dan ook in te vullen

Nadelen

 • Na 30 dagen vervalt de code.
  Oplossing: zet een herhaalde melding in je agenda, en maak ‘m telkens opnieuw… Of wacht even tot 2040, dan kan het wellicht wel.

Tikkie betaalverzoek QR code

In de Tikkie app kan je ook iDeal QR codes maken. Die verlopen helaas al na twee weken, of na dertig keer. Je kan zelf het bedrag invullen, of het door de klant laten invullen. De klant kan hierbij ook direct met de camera scannen. Het aanmaken wijst zich vanzelf in de app.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Bedankt voor de tip! Na enig puzzelen werkt het ook via de nieuwe app van de ASN bank. Ook via iDeal en zelf bedrag kunnen kiezen, maar helaas ook maar 30 dagen geldig.

Geef een reactie