Ruitenwissers zelf vervangen

– Update: 20 november 2023 –

Als je ruitenwissers het niet goed meer doen, komt je auto niet door de APK. Nieuwe zijn best wel duur, want de garage doet er complete sets op. Terwijl je ook alleen de rubbertjes kan vervangen. Gewoon zelf, voor een paar euro.

Nieuwe ruitenwissers op je auto voor 3 euro

Deze universele passen op de meeste auto’s. Alleen dan nét weer niet op mijn Suzuki: daar moesten bredere op. Nou ja, leuk geprobeerd dacht ik – en leuk voor een blog. Gewoon dus eerst even goed naar de maten kijken… Bij die Erick’s Wiper Store vind je altijd wel de goede, inclusief de handleiding:

Ruitenwissers DIY zelf vervangen goedkoop
Ruitenwissers, maar dan goedkoop: “frameless refills” heten die

Meestal moet het zo: een clip eraf, de oude rubbers eraf schuiven, de nieuwe erop – en die clip weer terug:

ruitenwissers rubbers zelf vervangen

Bij die shop kan je ook de complete ruitenwissers per stuk kopen, met de frames dus, in allerlei soorten en maten, voor allerlei merken en modellen, en dan ook goedkoop:

Ruitenwissers in alle soorten en maten, goedkoop en goed

Je kan die shop ook mailen met je vragen, via de contactknop op AliExpress. Had ik ook eigenlijk eerst even moeten doen. Maar je kan ook gewoon zoeken op merk en modelnaam… Verder kan je zien dat ze daar gigantisch veel verkopen, en zie je aan de reviews ook wel dat het allemaal goed spul is.

Bestel op tijd, voor het Chinese nieuwjaar

Het Chinese nieuwjaar is niet op 1 januari, maar valt elk jaar anders: nu in 2023 is dat 22 januari. Alle fabrieken sluiten daar dan minstens twee weken lang. Als ze dan mid februari weer open gaan dan wisselt het personeel meestal ook in groten getale. De hele economie ligt stil, en het opstarten duurt altijd wel even.

Als je dus nog wat wil bestellen op AliExpress dan kan je dat het beste vóór 22 januari doen, want anders loopt je pakketje wat vertraging op.

Geef een reactie