Smart home wifi stopcontact / stekkerdoos

– Update: 29 juni 2020 –

Welkom in 2020! Het jaar van de Smart Home. Je zegt bijvoorbeeld tegen Siri / Google / Alexa: “Verlichting standje 1“. Alle lampen gaan aan, precies op de dimmerstand en kleur die je eerder hebt ingesteld voor standje 1. Of je zet allerlei dingen in je huis aan of uit vanuit je bed, ’s avonds – of juist ’s ochtends. Of je zet de (af)wasmachine of droger pas aan als je al lang en breed op je werk zit. Met je telefoon.

Je hoeft niet eens nieuwe lampen of apparaten te kopen. Of dure smart speakers of wat dan ook. Je neemt gewoon een paar wifi stekkers! Meer heb je niet nodig. Al je apparaten worden dan smart, want ze hangen toch al aan een stekker. Daar hoeft alleen wifi bij, en klaar. De app heb je ook al, of is gratis in de App Store of Google Play. Het werkt met alles: Apple Siri, Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTT (if this then that).

Dus vandaar deze smart home wifi stekker, hier op AliExpress voor iets van een tientje per stuk. Op BOL.com kan ook, supersnel bezorgd: vier stuks voor 49,-.

smart home stopcontact wifi smart home wandcontactdoos wifi stopcontact smart home wandcontact wifi smart home stekker wifi

Of deze Smart Home Wifi stekkerdoos

Deze wifi verdeelstekkerdoos heeft meteen vier stopcontacten (allemaal apart te bedienen) en vier USB-uitgangen. Hier op AliExpress vanaf 25 euro. Of de iets duurdere met drie stopcontacten maar met een betere app waar je ook kan zien hoeveel stroom elk apparaat gebruikt, en op welk moment. Erg handig. Zo’n monitor wordt steeds belangrijker in de toekomst, want met je zonnepanelen wil je vooral stroom gebruiken op gunstige momenten, bijvoorbeeld als er zon is.

Op BOL.com kan ook: deze wifi stekkerdoos met 4 stopcontacten en 4x USB voor 35,-, supersnel bezorgd en geen gedoe met import en douane en zo.

wifi smart home verdeelstekker met 4 USB

smart home elektriciteit stroomstekkers met USB wifi stopcontact

smart home elektriciteit stroomstekkers met USB wifi en timer smart home elektriciteit stroomstekkers met USB wifi smart home verdeelstekker met app monitor smart home elektriciteit wandcontactdozen   smart home stekkers

Het is nog even wachten op zo’n zelfde verdeelstekker, maar dan met USB-C. En dat al die USB-C uitgangen dan ook via Wifi geschakeld zijn. Dus dat je die ook aan en uit kan zetten met je stem, of met je telefoon. Kan ik nog ff niet vinden.

Stapje verder

Maar het kan ook een stapje verder. Want deze stekkers kunnen alleen maar AAN of UIT. Uiteindelijk wil je nog meer kunnen, bijvoorbeeld de dimmer-stand en de kleur van de verlichting, en een losse draadloze drukknop om veel dingen in één keer AAn of UIT te zetten. Dus dan heb je toch weer meer nodig. Zoals deze Xiaomi Mijia Aqara Hub, bijvoorbeeld met deze Aqara draadloze drukknop.

UPDATE: zie deze blog, want met deze Smart Home lamp kan dat allemaal wel! Getest en superleuk bevonden.

Disclaimertje: Ik heb deze allemaal nog niet getest! CE-keuring hebben ze allemaal wel.

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Ik heb mijn plug voorzien van tasmota middels een raspberry pi. De plug kun je o.a. simpel schakelen via http op je lokale netwerk en in mijn geval ook over internet via de vpn functie van de router. Echter gaat het hier om een lsc connect plug van action. De pluggen in deze post hebben een w600 WiFi chip waar (nog) geen tasmota flash voor is.

  2. Hmmm…. Chinese cloud… ik weet niet of dit een goed idee is op je persoonlijke wifi.
    Vaak via Tuya-convert en wat knutselen wel zonder cloud te gebruiken, maar dit is niet voor iedereen weggelegd.
    Ook cloud, maar toch iets dichter bij huis: Shelly. Kan een goed en betaalbaar alternatief zijn

    1. inderdaad: als het alleen maar met een appje te bedienen is dan komt het er niet in. Twee redenen, 1: zoals Jurgen al aangeeft: vaak een Chinese cloud. 2: dat appje werkt doorgaans een jaar of twee, en dan is het over en heb je niets meer aan je spullen, tenzij het te hacken is, maar zoals ook al aangegeven, niet voor iedereen weggelegd.

  3. Met draaiende drogers en wasmachines kun je maar beter thuis zijn, drogers zijn al jaren de nr.1 oorzaak van huiselijke branden, wasmachines…waterballet….;-)

Geef een reactie