Spam in je Google Agenda

– Update: 12 maart 2018 –

Ongelofelijk irritant, die spam items in je Google Calendar. Ik had al eens een blog geschreven over spam in je iCloud-agenda. Maar ik gebruik Google als server voor mijn agenda’s, en bekijk die agenda’s gewoon in iCal (dat is Apple’s eigen agenda, zowel op IOS als op de Mac – dat heet geen iCal meer, maar goed, het heet Agenda in het Nederlands en Calendar in het Engels, lekker ingewikkeld allemaal, bla bla).

TIP 1: KLIK NIET OP ‘Sla af’ om een spam-uitnodiging te weigeren, want dan hebben ze je email-adres en wordt het nog erger. 

TIP 2: log in op je online agenda op calendar.google.com. Daar kun je het spam item ook zien, en alleen daar kun je het Verwijderen (Rechts-klik op het item en kies Verwijderen). In de Instellingen staan er allerlei opties om uitnodigingen automatisch af te slaan (wat helaas niet 100% goed werkt: er komt nog steeds wel eens wat doorheen, bla bla)

In je Apple Agenda kun je er dus niks aan doen, probeer het ook niet te verwijderen daar, want dan zien ze dat je reageert, en dan krijg je dus nog meer spam.

Overigens is het wel superhandig om je Google Agenda in je Apple Agenda te kunnen zien (en bewerken!). Want die Google Agenda werkt op alle systemen: Android, Mac, PC, IOS, en online op elke computer. Handiger dus dan de gesloten Apple Agenda. Gedeelde agenda’s met huisgenoten werkt ook perfect, bla bla bla. Hier een handleiding.

Geef een reactie