Spam in je iCloud-agenda: 5 tips

spam icloud agenda

Ook zo’n last van spam-items in je Agenda? Je bent niet de enige. KLIK NIET OP ‘Sla af’ om een spam-uitnodiging te weigeren, want dan hebben ze je email-adres en wordt het nog erger.

Tip 2: Op je iPhone > Instellingen > Wachtwoorden en accounts
Tik op ‘Agenda’s met abonnement’. Zoek naar een vreemde naam,
open deze en tik op ‘Verwijder account’

Tip 3. Inloggen op iCloud.com > Agenda >  links onderaan Voorkeuren > Geavanceerd > onderste optie Uitnodigingen > Ontvang uitnodigingen via… Hier Email aanvinken. Dan krijg je ze in je email, dat is veel minder erg dan in je agenda, ook al om de reden bij Tip 1.

spam icloud agenda

Zet de spam items in een spam-agenda, zonder op Close of Accept te klikken:
In Agenda op je Mac → Archief → Nieuwe Agenda (noem die Spam of zo), sleep alle spam in deze nieuwe agenda en verwijder die agenda. De afspraak zal verwijderd worden zonder de spammer een notificatie te sturen.

Ditzelfde kan ook op IOS:  Agenda’s → Wijzig → Voeg agenda toe  en dan dezelfde stappen als hierboven.

Tip 4. Google Calendar gaan gebruiken, in plaats van iCloud. Kan je ook direct op IOS  / iCal / Calendar OS X / Android / Windows gebruiken, in je echte Agenda, van Apple dus. Je merkt geen verschil eigenlijk. Ik doe dat al jaren. Hier een handleiding.

Als de Spam in je Google Calendar zat, dan kun je inloggen op calendar.google.com en dan kun je daar het item gewoon Verwijderen. En in de Instellingen staan er allerlei opties om uitnodigingen automatisch af te slaan.

Tip 5: iCloud Fotodelen uitzetten

Er is tegenwoordig zelfs spam via iCloud Fotodelen! Het enige wat je daar tegen kan doen is Fotodelen uitzetten. Op iOS: Instellingen → Foto’s en Camera → iCloud-fotodelen. Op macOS in de Foto’s-app  → voorkeuren  → iCloud-fotodeling.

11 Reacties

 1. Ik ben er op de volgende manier vanaf gekomen:

  Open Instellingen
  Ga naar ‘Wachtwoorden en accounts’
  Tik op ‘Agenda’s met abonnement’
  Zoek in de lijst naar een vreemde naam of e-mailadres
  Open deze en tik op ‘Verwijder account’

 2. ik heb er zelf ook last van. het is echt heel vervelend. ik heb nooit gedrukt op accepteren of negeren het was er gewoon de ene op de andere dag. ik kreeg telkens meldingen van mijn agenda. het is erg vervelend. het zijn 5 tot 10 meldingen per dag. ik kan ze niet verwijderen en wanneer ik de melding uitzet (notificatie) trilt die nog steeds. echt om gestoord van te worden. de website die er bij

  in mijn icloud agenda kon ik de activiteit niet vinden. het is gewoon alleen te zien op mijn iphone. dat terwijl mijn agenda wordt gesynchroniseerd met icloud.

  DRUK ER NIET OP WEET NIET OF JE ER DAN OOK LAST VAN KRIJGT.
  heb deze erbij gezet dat misschien iemand deze link kent en laat weten wat hier de oplossing van is.
  staat:
  http://calander.wpu.sh/

  help mij AUB ik heb geen zin om een nieuw account aan te maken op apple.

  1. Hey man ik had dezelfde probleem op het ICloud.com in de agenda geen meldingen, maar wel op mijn iPhone tientallen meldingen, ik heb de methode van Evert gebruikt. En nu is die weg

Geef een reactie