Spotify kun je nu bedienen met Siri

– Update: 19 december 2019 –

Op je iPhone is er nu eindelijk Siri-ondersteuning voor Spotify. Dat was er tot nu toe nooit. Dat was een groot gemis. Als je tegen Siri zei: “Speel muziek af van André van Duin” dan kon dat alleen in Apple Music. Nu kun je dus zeggen “Speel André van Duin op Spotify”. Werkt perfect. Probeer maar. Of “Speel Phantom of the Opera van Floor Jansen op Spotify”.

Of “Speel het volgende nummer“. Of: “Volgende liedje“. Of “Zet de muziek harder“. Het werkt allemaal feilloos. Ook op je fiets, in je draadloze oortjes, of in de auto met Carplay is dit fijn en erg belangrijk. Want zo wordt het veel veiliger in het verkeer. Omdat je niet meer op je scherm hoeft te kijken.

Je kunt die Siri ondersteuning voor Spotify aan- of uitzetten op je iPhone bij Instellingen > Siri en zoeken > Spotify en dan onderaan bij “Gebruik met vraag het aan Siri“. Je moet wel de nieuwste IOS 13 hebben. En je moet Spotify dacht ik ook nog updaten.

Siri zelf kun je AAN of uitzetten in Instellingen. En afstellen. Meestal krijg je Siri via langklik, op het knopje op je oortjes, op de zijknop op je iPhone, of op de oude Home knop. In Carplay zit Siri op langklik op de knop linksonder.

spotify siri iphone ios

Geef een reactie