LED theelicht: de beste USB-kaarsen en LED-waxinelichten

led kaars theelicht oplaadbaar

– Update: 6 december 2021 –

Een theelicht, kaars of waxinelicht. Maar dan met LED. En dan oplaadbaar. Het liefst met USB, want dan kan je ze opladen met elke telefoonlader. En graag een beetje goedkoop, en mooi. Eventueel per zes stuks, of per twaalf. Die je dan in één keer aan- en uit kan doen, met een afstandsbediening. En met flakkering, zodat het net echte kaarsen lijken.

Of juist niet flakkerend. Ook mooi. Uiteindelijk had ik deze gevonden. Met de afstandsbediening kun je ze aan- en uitzetten, en dimmen in vijf standen. Je kan kiezen voor constant licht, of voor flakkeren (in twee standen, maar die zijn allebei lelijk). Opladen kan met elke USB-telefoonlader. Mooi warm geel licht. Er zitten mooie kapjes bij. En de oplader is naar keuze met USB of met 220V. Je moet de lichtjes onderop eerst AANzetten. Als je ze daar onderop UIT doet, lopen ze niet leeg, want de draadloze ontvanger gebruikt ook stroom.

led kaars theelicht waxinelicht oplaadbaar USB

Top, maar deze zijn er nog maar net, een maand geleden had je die nog niet.

Eerder had ik onder andere deze led-kaarsen. Daar moet je steeds nieuwe batterijtjes in doen (AG10 batterij). Het licht flakkert niet, het is strak warm geel licht. Zie m’n filmpje verderop. Ze zijn er ook in allerlei kleuren. 50 cent per stuk, inclusief de batterij. UPDATE: de batterij gaat niet erg lang mee. Onhandig.

led theelicht goedkoop

Deze waren dus niet oplaadbaar. Daarom kocht ik ook nog deze prachtig mooie grotere (vanaf € 1,75 in allerlei hoogtes). Daar kunnen drie AAA-batterijen in. Lijkt precies op een echte dikke kaars, met een perfect mooi flakkerend vlammetje:

led kaars oplaadbaar flakkerend

led theelicht flakker
Die grote kaars flakkert, die kleine goedkope niet.

Deze is dus top. Er moeten drie AAA-batterijtjes in (niet meegeleverd). Die kunnen ook oplaadbaar zijn, zoals deze (10 stuks voor 9,-, getest en goed bevonden):

oplaadbare AAA batterijen goedkoop

Als je geen 220V hebt (in tuinhuis, boot, camper of tent) dan kan je die batterijen ook opladen met deze oplader (9,-). Die kan namelijk ook op 12V (via zonnepaneel en accu). Er kunnen allerlei verschillende typen batterijen in.

batterij oplader 12Vbatterij oplader 12V

Theelichtjes met een ingebouwde accu – oplaadbaar via USB – zijn misschien nog handiger. Zoals deze bijvoorbeeld, met accu voor € 4,- per stuk:

USB theelicht

Zie ook deze blog over kleine led-lampjes. Dat is eigenlijk allemaal veel mooier, slimmer en beter. Gewoon met kleine powerbanks erbij:

Zoals deze buigzame USB-arm voor €1,70, in zwart of zilver, met bijpassende USB-leds voor ongeveer een euro. Met 3, 8 of 24 leds. Met schakelaar (touch). Of deze, ook met aan- en uit knop. AANRADER, en mijn favoriet inmiddels!

Dimbare zijn er ook: zoals deze Mini USB LED Light 5V Touch Sensor Dimmable Reading Table Lamp. Getest en perfect bevonden: mooi warm licht (als je warm white kiest), en dimbaar met lang-touch. Werkt top, superklein, met goed en veel licht. Perfecte leeslamp, met die buigzame stang en met een powerbank.

Een 12V LED-strip kan ook. Prachtig mooi warm licht, zoals dit 5 meter LED snoer (€ 3,50). Licht genoeg om een hele kamer te verlichten. Topding. Handiger, goedkoper en lichtsterker dan al die theelichtjes bij elkaar. Kan ook met dimmer en afstandsbediening.

Je hebt ze ook met USB (dat is 5V, dus veel minder fel), zoals deze aan een ijzerdraad. Ook geschikt als kerstverlichting. In verschillende kleuren en lengtes, bijvoorbeeld deze in warm wit (nou ja, toch een tikje groenig), 10m voor 2,50:

USB LED kerstverlichting
Mooi en goedkoop. Aan een powerbank gaat hij superlang mee

Werkt perfect met een kleine powerbank, zie deze blog. 

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in, zodat de blog in leven blijft als je af en toe eens iets bestelt via de links in het artikel. DANK!

En waarom geen echte kaarsen dan? Ook mooi toch? En goedkoop. Maar in kleine ruimten verbruikt dat wel veel zuurstof, en het is minder veilig.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie