LED theelicht: oplaadbare USB kaars of waxinelicht

led kaars theelicht oplaadbaar

Een theelicht, kaars of waxinelicht. Maar dan met een LED-lampje. En dan ook graag oplaadbaar. Het liefst met USB, want die oplader heb je al, van je telefoon. En een beetje goedkoop graag. En mooi om te zien. En meteen vier stuks of zo, of twaalf. En dan het liefst ook zo, dat je ze in één keer kan aan- en uitdoen. Zodat je niet twaalf keer al die theelichtjes moet omdraaien, en al die schakelaars om moet zetten. Met een afstandsbediening dus. En dan ook nog eens met een perfecte flakkering, zodat het allemaal net echte kaarsen lijken.

Of juist niet flakkerend, met een strak mooi warm licht. Ook mooi. Uiteindelijk heb ik deze gevonden die aan AL DEZE wensen en eisen voldoet. De snelheid van het flakkeren is ook nog ’s in twee standen instelbaar.

led kaars theelicht waxinelicht oplaadbaar USB

Maar die zijn er nog maar net, een maand geleden had je die nog niet. Voor die tijd heb ik deze gekocht, veel goedkoper. Maar daar moet je dus na een tijdje wel weer zelf nieuwe batterijtjes in doen (AG10, per 10 stuks voor een euro). Het licht flakkert niet, maar het is mooi strak warm geel licht. Zie m’n filmpje verderop. Ze zijn er ook in allerlei andere kleuren. Supergoedkoop, voor iets van 50 cent per stuk. Inclusief de batterij.

UPDATE: de batterij gaat maar kort mee, hooguit een halve dag. Dus dit is niks. Die andere is veel beter.

led theelicht goedkoop

Maar dus niet oplaadbaar. Daarom kocht ik ook nog deze prachtig mooie grotere (vanaf € 1,75 in allerlei hoogtes). Lijkt precies op een echte dikke kaars, met een perfect flakkerend vlammetje:

led kaars oplaadbaar flakkerend

led theelicht flakker
Hier m’n filmpje: die grote kaars flakkert, die kleine goedkope niet.

UPDATE: deze is dus wel top. Hier moeten nog wel drie AAA-batterijtjes in (niet meegeleverd). Die kunnen ook oplaadbaar zijn, zoals deze hier (10 stuks voor 9,-):

oplaadbare AAA batterijen goedkoop

Als je geen 220V hebt (in tuinhuis, boot, camper of tent) dan kan je die batterijen ook opladen met deze oplader (9,-). Die kan namelijk ook op 12V (via zonnepaneel en accu). Er kunnen allerlei verschillende typen batterijen in.

batterij oplader 12Vbatterij oplader 12V

Maar theelichtjes met een ingebouwde accu – oplaadbaar via USB – zijn dan nog handiger, en zelfs misschien uiteindelijk zelfs goedkoper. Zoals deze bijvoorbeeld: USB oplaadbaar, met accu, voor ongeveer € 4,- per stuk:

USB theelicht

Of dit nieuwste model LED-theelicht. Met afstandsbediening. Per zes stuks soms voor 25 euro (afhankelijk van tijdelijke aanbiedingen), inclusief de accu’s, oplader en afstandsbediening. Per vier kan ook, of per twaalf. Ze zijn er ook met 220V EU-oplader in plaats van USB.

LED kaarsen theelicht oplaadbaar USB afstandsbediening

Ik vind bijvoorbeeld zo’n 12V LED-strip ook helemaal te gek. Prachtig mooi warm licht: 5 meter LED snoer voor 3,50. Licht genoeg om een hele kamer te verlichten. Aanrader. Want dit is eigenlijk veel handiger, goedkoper en 100x lichtsterker dan de theelichtjes. Kan ook met dimmer en afstandsbediening.

Je hebt ze ook met USB (dat is 5V dus veel minder fel), aan een dun maar sterk ijzerdraadje. Ook geschikt als kerstverlichting. In verschillende kleuren en lengtes, bijvoorbeeld deze mooie in warm wit, 10m voor 2,50:

USB LED kerstverlichting

Deze hang je bijvoorbeeld aan een kleine goedkope powerbank van een tientje, zie deze blog. 

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in, zodat de blog in leven blijft als je af en toe eens iets bestelt via de links in het artikel. DANK!

En waarom geen echte kaarsen dan? Ook mooi toch? En goedkoop. Maar in kleine ruimten verbruikt dat wel veel zuurstof, en het is minder veilig.

2 Reacties

Geef een reactie