Stuurdrager: stuur en drager in één

fiets van de zaak 2020

– Update: 5 april 2023 –

Ik ben erg trots op mijn Stuurdrager, oftewel de Steer Carrier. Hij is top! Zie de website met de webshop.

 • Hoog of laag te bevestigen, zodat je ook relaxed rechtop kan fietsen – of juist met een diepe zit
 • Compact, stijlvol design
 • Lichtgewicht
 • Het gewicht van je bagage zit dichtbij het draaipunt, dus stabiel en goed
 • Past op alle A-Head stuurpennen 25,4 mm en groter
 • Met gratis handige unieke snelbinder

stuurdrager

stuurdrager


stuurdrager


stuurdrager


stuurdrager


stuurdrager

stuurdrager        stuurdrager

Stuurdrager Bier- en wijntest

De ultieme test voor een bagagedrager is  de Bier- en Wijntest. Je wil natuurlijk wel een kratje bier op je fiets kunnen vervoeren! Of een flesje wijn. En dat kan met deze stuurdrager. Zie de plaatjes hieronder.

Je kunt de snelbinder ook in de buis verbergen. Dan kan-ie ook niet eraf gejat worden. Om dat te doen haal je een haak van de snelbinder af en duw je het hem door de gehele buis van de stuurdrager. Dan bevestig je de haak weer.


stuurdrager

stuurdrager

 

62 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Hi Aartjan,

  Hoe zit het met het voorlicht icm de stuurdrager voor een cowboy 3? Ben bang dat als ik een grote tas op de stuurdrager heb dit het voorlicht blokkeert?

 2. Hi Aart Jan, ik heb de stuurdraag binnen en het rijdt top! Heb twee vragen het bevestigingelastiek;wat door de buis moet gaat er niet doorheen zowel de ene als de andere kant haalt hij de laatste bocht niet. Nu heb ik het met dun elektriciteitdraad gedaan en dat is het zelfde. Op het laatst gaat hij gewoon te stroef. Heb jij daar nog een tip voor? Andere vraag, waar/welke doppen koop die online om het stuur af te dichten,de huidige doppen van mijn fiets(Nthng bike) zijn namelijk net een slag kleiner.

  1. Ik heb het wel eens ingesmeerd met afwasmiddel, en/of het uiteinde met een aansteker gesmolten en dunner en ronder gemaakt. Qua doppen: je bedoelt handvatten? Die passen altijd. Met een druppel afwasmiddel krijg je ze er wel op. Lock on grips moet je eerst losdraaien.

 3. Hi Aartjan,

  Op de site zie ik dat het stuur geschikt is voor de Cowboy 1 t/m 3. Zit er ook een dergelijke stuurdrager voor de C4 aan te komen?

  Dank vast voor je reply!

   1. Dank voor je snelle reply!
    Maar wat jammer dat te horen :-(

    Juist in de markt voor transportfietsen is er nauwelijks aanbod als je een beetje hippe elektrische fiets wil i.p.v. zo’n ANWB fiets met een accu in de begagedrager.

    Ik zou graag een VanMoof of een Cowboy, maar mis dan mijn krat voorop om boodschappen en dergelijke in te mikken. En het lijkt me dat ik niet de enige urban rider ben die dag zou willen. Wonderlijk dus dat betreffende fabrikanten dat zelf ook nog niet maken, maar een des te mooier gat in de markt voor de makers die jij aandraagt…..

    Zou ik denken.

    Ik wacht maar es af en trap voorlopig eerst es even zelf naar mijn nieuwe baan, waar ik eindelijk op de fiets heen kan :-D

 4. Beste AartJan, zou me graag aansluiten bij de 16(?) liefhebbers hierboven, maar is het realistisch te verwachten dat ze nog gemaakt gaan worden?

     1. Ik heb je op de lijst gezet, DANK. Ik hoop binnnekort wat nieuws te hebben voor iedereen op de lange wachtlijst! Excuses voor de vertraging…

 5. Als ik het goed begrepen heb is het stuur maar 53cm breed, erg jammer. Met wat extra gewicht vooraan is breder wel aan te raden en inkorten kan altijd nog. Als er een bredere versie moest komen koop ik hem meteen.

 6. Graag een bericht als de een zwarte stuurdrager beschikaar komt voor mijn nieuwe Cowboy. Heb reeds naar alternatieven gezicht, maar ze zijn allemaal te ingewikkeld.

 7. Hebben jullie toevallig nog een voordrager zwart gebruikt. Ik schuur en verf hem zelf wel.
  Groet [naam bekend bij de redactie]

Geef een reactie