Voorkom inbraken met een TV simulator en met fake bewakingscamera’s

fake bewakingscamera beveiligingscamera tv simulator

– Update: 27 oktober 2022 –

Wat kan je doen ter voorkoming van inbraken? Zorgen dat je huis er bewoond uitziet. Je kan een paar lampen op een tijdschakelaar doen. Of je neemt een TV simulator. Ja, echt! Dat is geen 1 april grap. En je kan ook nog fake bewakingscamera’s ophangen. Hier nog meer serieus goede tips.

 1. TV simulator zoals deze op Bol.com voor twee tientjes. Het is een kleine slimme lamp, en het lijkt van buitenaf net of de TV binnen aanstaat. Hij floept ’s avonds automatisch aan, en er zit een timer voor 4 of 7 uur. Hij kan op 220V, er zit een 9V adapter bij. Verbruikt nauwelijks stroom, zeker niet vergeleken met echte tv’s. Met vier programma’s – voor eindeloos kijkplezier (grapje).

  tv simulator fake tv dummy
  Variërend licht in alle kleuren, net alsof je tv kijkt
 2.  Fake bewakingscamera’s staan op AliExpress voor een paar euro, zoals deze hier. Of per setje van twee stuks hier op BOL. Er kunnen gewone batterijen in, en je ziet een rood lampje branden. Je krijgt er ook zo’n gele sticker bij, en dat schrikt boeven ook af. fake security ccd camera Een andere zeer realistische fake camera staat hier op BOL.com (in wit, grijs of zwart).
  fake camera beveiling
 3. Voor buitenverlichting met bewegingssensor: zie deze blog. Zo’n waterdichte buitenlamp gaat automatisch aan als er iemand langs loopt. De stroom komt van het zonnepaneeltje dat er meestal ook op zit. Tegenwoordig zijn vooral deze felle straatlantarens populair, en er zijn ook nog deze kleinere:
 4. Je kan ook lampen aansluiten op een tijdschakelaar. Zoals deze op AliExpress. Je kan onder andere kiezen voor 220V of een 12V versies. Hij is digitaal, met veel functies. Of deze digitale op BOL.com.
  tijdschakelaar 220v 12V
 5. Je kan gordijnen op afstand open en dichtdoen, met deze slimme gordijnen. Bedienen kan via internet, dus dat kan ook vanaf je vakantieadres. Vergelijkbaar zijn deze Tuya Zigbee slimme gordijnen op AliExpress:tuya zigbee slimme gordijnen wifi app
 6. Een ECHTE bewakingscamera kan ook, zoals deze voordelige en populaire voor 40,- op BOL.com. Met wifi en met bijbehorende app. Met infrarood voor nachtbeelden. Ook zeer geschikt als huisdiercamera. Met HD en met twee-richting geluid, dus je kan ook terugpraten. Met bewegingssensor, geluidsdetectie, zoom en optioneel ook met Cloud-opslag of met SD.
  bewakingscamera

Maar wil je dat echt goed en serieus doen, dan kan je beter minstens vier camera’s doen, geschikt voor buiten. Een complete set dus: een CCTV Security Camera System, zoals deze set hieronder op AliExpress. Met 4 tot 8 camera’s, alles-erop-en-eraan, met allerlei opties en met tweeweg geluid. Vanaf 135,- euro voor een complete set met vier camera’s.

cctv bewakingscamera set

Deze blog is niet gesponsord.

Meer tips over inbraakpreventie op deze blog over hoe boeven denken.

1 Reactie

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik heb de Elro tv simulator besteld bij Bol.com. Als hij aan staat lijkt het inderdaad of de tv aan staat. Een goede tip! Ben er blij mee.

Geef een reactie