VIDEOCLIPS op SPOTIFY!! – – – Breaking News – – –

videoclips in spotify

– Update: 8 maart 2024 –

Misschien heb ik onder een steen geleefd, maar geheel onverwacht en onaangekondigd is het opeens zover – wat je wist dat ging komen: er staan opeens VIDEOCLIPS op Spotify.

Als er “▶️ Video” bij de track staat heb je nu in de rechterkolom de knop Overschakelen naar video. Beetje onduidelijk, dat wel… Maar toch een game changer in de streaming diensten. Het was nog het enige dat ontbrak, verder was Spotify altijd al top. Lyrics en meescrollende songteksten waren ook al lang weer terug. Heel Europa-pa is zo weer terug, we hebben eindelijk weer iets succesvols in Europa!

Ik was net op zoek naar slechte masters van mijn favoriete nostalgische eind jaren zeventig muziek, om die beter te laten klinken met behulp van plugins. Omdat ik soms vinyl-versies beter vind. Zoals de eerste TOTO, want oude TOTO klonk ook altijd beter op vinyl. De CD klonk best wel slecht.

Maar opeens klonk die oude TOTO nu SUPERVET op Spotify. Blijkbaar nu eens echt goed geremasterd! Je weet niet wat je hoort. Heerlijk. Georgy Porgy. Hold the Line. He-le-maal top. Geen plugins meer nodig zo.

En dat niet alleen: nu dus ook met die videoclips erbij. Dat ik dit nog mag meemaken!

En waarom is dit eigenlijk niet overal in het NIEUWS?? Moet je echt naar AARTJAN.nl om dit soort belangrijke nieuwtjes te lezen??

Nou ja, ik zou zeggen: abonneer je dan maar. Via de VOLG-knop, dan krijg je email bij elke nieuwe blog. Of met het rode belletje, dan krijg je ook meldingen bij grote updates – als het echt belangrijk is, af en toe.

Met dank alvast… ik hou je op de hoogte!

Maar er staan nog maar weinig video’s op: WAAR IS EUROPAPA BIJVOORBEELD? Dat ligt denk ik aan de platenmaatschappijen. Die gaan nu zo’n beetje langzaam aan de slag, om alles te uploaden en zo, naar de servers van Spotify dus:

Veel succes ermee, wij wachten wel genoegzaam tot het langzamerhand volstroomt met videoclips op Spotify! Kom maar op met die heerlijke nieuwe videootjes en die verrukkelijke oude nostalgische filmpies!!

Als er “▶️ Video” bij de track staat heb je nu in de rechterkolom de knop Overschakelen naar video:

videoclips op spotify

Als je de rechterkolom niet ziet: klik het eerste knopje rechtsonder “Weergave“.

De videoclips zitten nog niet op de telefoon app, wel op de desktop app. En ook op de Chromecast, via Spotify Connect: op je laptop kan je dan je TV kiezen. De video speelt dan af op je TV.

videoclips op spotify

17 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Jammer dat je voor ieder nummer op “Overschakelen naar video” moet klikken. Wanneer je een playlist maakt met alleen maar videoclips wil je toch niet na ieder nummer op de knop moeten klikken.

 2. Hopen dat ze “A thousand years” nog eens mooi op Spotify zetten. Absoluut een van de mooiste (ondergewaardeerde) Toto-nummers.

 3. https://open.spotify.com/track/4aVuWgvD0X63hcOCnZtNFA?si=mUDo_HSQTbGl8leFh99KvA Klinkt echt prachtig.
  Moet erkennen dat door middel van plugins en met niet alleen verstand van zaken maar ook geduld en goed gehoor, wonderen dus mogelijk zijn, Het zou fantastisch zijn als door middel van AI alles wat op de servers van streamingdiensten staat, de gemaakte fouten met de remaster of master die gemaakt zijn, worden opgelost, soms moet ik het volume 10 dB versterken of verminderen. Vreemd dat Apple niet de moeite neemt om de problemen met wifi op te lossen. Gisteravond weer geen internet, ondanks het groene vinkje en icoontje dat wifi werkt, terwijl wifi op al de Android apparatuur altijd werkt. Vanochtend weer op de andere iPhone geen (internet) wifi, als je Apple vraagt hoe dit op te lossen is, kreeg ik onder andere te horen, VPN uitzetten die notabene alleen aangezet kan worden als er verbinding is met internet. De enigste oplossing die werkt, net zo vaak herstarten (7 sec. pauze) tot er verbinding is via WiFi met internet.
  Het verschil tussen de ALAC weergave en lossy tracks wordt pas duidelijk wanneer er geluisterd wordt naar PERFECT opgenomen klassieke muziek.
  De Bōsendorfer Imperial met lossy Spotify klinkt als deze in de huiskamer staat, maar met dezelfde track via ALAC (ook Tidal liefst met Roon etc. Lossless) staat de concertvleugel ineens in een concertzaal inclusief uitmuntende akoestiek. Trouwens als je net als ik ook houdt van Opera, luister naar het dezelfde album of track met ALAC en dan via om het even welke lossy streamingdienst, het klinkt altijd BETER.
  Als ik het kon ophoesten dan Tidal met Roon maar Apple €109,- per jaar is echt SUPER!

 4. Ja ze lopen zeker achter maar mijn zoon en dochter zweren bij Spotify maar met hun chi-fi oortjes van 20,- maakt het ook niet veel uit. Ik heb wel eens geopperd om een Apple family pakketje te nemen maar ze hebben liever Spotify (met reclame nog wel). Nou ook goed. Tsja dat dolby Atmos… op mijn soundbar vind ik het wel fijn maar met mijn oortjes valt het mij toch tegen.. ik heb een aantal goede oortjes (Hidizs MP145, Sennheiser IE200, Aful Performer8 etc) maar vind het toch tegenvallen. Ik luister liever gewoon ALAC stereo. Wel vond ik om 1 of andere reden MQA erg goed (in tegenstelling tot de audiophile wereld ;) klinken maar de prijs is 2 keer die van Apple dus dan maar Apple.
  En ach… als je nu eenmaal in het Apple ecosysteem zit is het wel prima maar als Tidal dezelfde prijs had als Apple dan bleef ik toch bij Tidal.

  1. Op de desktop app, als er ▶️ VIDEO bijstaat heb je nu in de rechterkolom de knop “Overschakelen naar video”. Beetje onduidelijk inderdaad…

 5. Ik had liever gehad dat ze FLAC ipv videoclips zouden aanbieden. Als ik videoclips met belabberd geluid wil kijken dan ga ik wel naar YouTube… 😊

  1. Precies Pascal. Ik wacht er al enige tijd op . Spotify loopt qua audio kwaliteit ver achter op bijvoorbeeld Dolby Atmos van Apple.

   1. Of probeer Qobuz eens. Niet alleen lossless audio maar hele fraaie apps met veel extra info. Wel wat duurder dan Spotify, maar dat is het mij wel waard.

   2. Volgens mij heeft het goedkopere abonnement ook lossless maar dan 16 bit 44.1 en het duurdere abonnement 24 bit 96 en MQA

Geef een reactie