VJJB K4S review: topklasse oortjes van hout

VJJB K4S review

– Update: 3 november 2018 –

Een van nadelen van oordopjes in het algemeen is dat ze vaak nogal schel zijn. Er zijn ontelbare oortjes die zulke scherpe hoge tonen hebben, dat ik soms twijfel aan mezelf: heb ik dan zulke gevoelige oortjes? Maar voor al deze gevoelige tiepjes is er nu gelukkig deze VJJB K4S (25,- soms 17,-), hier te koop. Wat een ongelofelijk mooi warm geluid! Eindelijk eens een top headset voor deze specifieke audiofiele doelgroep. Deze klinkt eindelijk eens een keertje, zeg maar, “analoog”. 

Ze zitten supercomfortabel door de perfecte pasvorm, want er zitten 6 soorten en maten siliconen dopjes bij. Plus ook nog memory-foam dopjes van kneedbaar schuim. Je kan ze lang inhouden, het vermoeit niet. Ze klinken meteen mooi, je hebt geen inbrandtijd nodig. De warme analoge vriendelijke sound komt waarschijnlijk door het gebruik van hout. Ja ja, ECHT hout! Mooi hoor.

Deze is ook zeer geschikt voor alle BASS-HEADS, dus voor iedereen die veel bas in zijn oortjes wil. De bas is mooi, strak en vet en loopt extreem laag door. Je voelt de sub-bas gewoon. Altijd een wonder dat dat kan, uit zulke kleine dopjes. De meeste mensen kunnen zo’n bas wel waarderen, maar voor sommigen kan dit ook teveel zijn. Als je juist van superhelder en analytisch houdt kan je beter andere nemen, zie de Top 40 Beste Goedkope Oortjes.

Ze zijn ook nog eens zeer gevoelig, dus ze kunnen extreem hard, ook op zwakke bronnen zoals telefoons. Het mooist klinken ze via een topklasse externe DAC, en dat kan zelfs goedkoop: voor 25,- heb ik ook al een schitterende DAC gevonden. Er zitten gaatjes in, dus het is een open systeem. Dat kan comfortabeler zitten, maar de passieve geluidsdemping is dan wel minder.

De middentonen zijn prachtig, en ook zo’n beetje de beste die er zijn. Je hebt ook geen EQ nodig, en dat is best zeldzaam. Jazz en Klassiek en Akoestisch is allemaal prachtig op deze oortjes, maar Rock en Dance en Pop juist ook, door de analoge warme vette bass sound. Natuurlijk mis je dan ook wel iets van helderheid in het hoog, ze zijn niet zo extreem analytisch als KZ ZS10 of vergelijkbare.

De kabel is mooi en goed, maar helaas niet afneembaar en ook niet heel geluidloos. Er zitten geen oorhaakjes bij, maar je kan het snoer simpel om je oren doen. Je kan ze met of zonder microfoon kopen, ik heb zonder. Ze zijn er met drie soorten hout: Cherry, Ebony of “Brazilian”. Ik heb de Cherry wood.

Kortom: ongelofelijk goede topkwaliteit voor een schijntje. Aanrader!

VJJB K4s review eindoordeel

VJJB K4S, hier te koop (25,- soms 17,- ): warm, naturel, prachtig mooi, van echt hout, supercomfortabel, perfecte pasvorm, topgeluid,  BASS-TIP

VJJB K4S review

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in: voor de prijs maakt dat niet uit, die is hetzelfde. Ik blog meestal over dingen die ik zelf TOP vind of die op Google niet goed te vinden zijn.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Dag AartJan,

    Ik ben op zoek naar een alternatief voor de apple pencil op AliExpress.
    Heb jij een idee?
    Alvast dank.
    Groet, Jacob

Geef een reactie