TRN V80 review: dit is ‘m, ik stop

– Update: 20 januari 2023 –

Ik heb veel oordopjes en hoofdtelefoons getest, inmiddels. Over de vele slechte heb ik nooit wat geschreven, maar van de rij super-topkwaliteit heb ik een Top 10 Beste Oordopjes samengesteld. Vroeger kocht ik allerlei dure Europese merken, maar tussen de goedkope Chinese bleken zoveel geheime toppers te zitten, dat het me goed leek om daar maar eens over te bloggen. Gezien de vele positieve reacties wordt dat ook op prijs gesteld. Nu dus deze TRN V80 review, en die is zo goed dat ik er voorlopig mee stop. Dit is het einde. Ik hoef niet meer verder te zoeken. Dit is supergoedkope topkwaliteit. Dit gaat niet meer overtroffen worden (voor die prijs). Dit heeft ook geen nadelen. Hier te koop voor 24,-.

Het geluid is het beste van allemaal. Alles zit erin: warmte, helderheid, bas, natuurlijkheid, balans, volume, strakheid. 2BA+2DD systeem, perfect gebalanceerd, het beste van beide werelden. Uiteraard is er dan ook geen EQ nodig, wat bij veel andere (zoals KZ bijvoorbeeld) wel nodig is. Dat vind ik op zich niet zo heel erg, maar het is een voordeel als je geen EQ nodig hebt, omdat je niet op elke apparaat dezelfde EQ hebt. De bas is ook zo ontzettend goed dat ik het predikaat SUPER-ASS hier ook bijzet.

Hij is tegelijk ook superhelder, analytisch en zeer direct, In-Your-Face. Als je dat iets teveel vindt – bij hard volume op MP3  bijvoorbeeld – kan je dat temperen met EQ: iets hoog eraf en mid-laag erbij, exact zoals met een KZ ZS10 of een Yersen FEN2000. Of je neemt de superwarme analoog klinkende VJJB K4S of de onovertroffen UiiSii BA T8S erbij voor de momenten het helder hoge geweld je wat teveel wordt.

Elk oordopje gaat nog beter klinken als je een goede DAC gebruikt. Bijvoorbeeld de Fiio K1 (voor USB, kost 50,-) of de Fiio i1 (voor iPhones, ook 50,-). De beste goedkope die ik heb gevonden is deze voor 24,-. Nieuwste tip is de multifunctionele Shanling M0 (95,-)

Ik gebruik deze oordopjes nu op die Shanling M0: een HD Audio Player, zo klein als een Apple Watch. Je hele collectie 24 bit vinyl (zie deze blog over 24 bit HD Audio), op een horloge! En op m’n laptop gebruik ik diezelfde M0 als DAC (zie deze blog over de beste DAC’s).

De kabel van de TRN V80 is afneembaar. Beetje dun misschien. Het is een 2-pinskabel, dus deze past ook op veel andere moderne dopjes. Er zitten voorgebogen oorhaakjes op, precies op de juiste manier. Alleen al deze KABEL is de prijs van het hele oordopje al waard. En je kan er voor 16,- ook deze bijpassende Bluetooth kabel opzetten: zo heb je meteen ook het BESTE draadloze oordopje of headset. Of anders deze goedkope van KZ, 2-pins voor 8,-. Die past ook op deze TRN (beide types passen; het enige verschil is de vorm van de stekker: recht of of haak). UPDATE: of deze ear hooks, die zijn zelfs zonder nekkabel.

In plaats van een Bluetooth-kabel kun je ook een Bluetooth ontvanger gebruiken voor ongeveer 25 euro: daar kan elke minijack kabel, dus elke hoofdtelefoon in.

En dan de microfoon: dit is ook al de beste. Ik test van ELK dopje altijd de microfoon, en een goede is best zeldzaam: ik heb maar 5 toppers gevonden geloof ik. En deze is van die 5 dus ook nog eens de beste!

Lichtgewicht unibody aluminium, ook al zo mooi en supersterk. Ik kan me niet voorstellen dat deze snel kapot gaan. In blauw of zwart. Uitstekende pasvorm, ook al heb ik er andere ear tips op gezet (4mm dopjes zitten erbij, maar 5mm past ook, de nozzle is 6mm). Dat is ook erg persoonlijk. In mijn rechteroor doe ik tegenwoordig zelfs soms een andere maat dan links. Gewoon maar wat experimenteren, moet lukken. Het moet echt volledig afdichten, anders is de bas niet goed. UPDATE: zie ook de blog over eartips.

Ik heb er nu de vreemd gevormde eartips van de prachtige houten BOSSHIFI B3 opgezet. Die passen ook op deze TRN, en zijn voor mijn oren perfect. Nog nooit eerder gezien! Zie hieronder: die blauwe is de TRN, en die houten is de BOSSHIFI B3 waar die bijzondere eartips standaard bijzitten. Geen idee hoe dit heet: Gootsteen-ploppers?? Trompetmodel???

  

Er is geen inbrandtijd nodig, deze zijn meteen goed. Het is een open systeem (er zitten kleine gaatjes in), voor meer comfort en ruimtelijkheid. Ze dempen daarom wel wat minder.

Kortom, dit is de nieuwe NUMMER EEN – – NUMMER EEN – – NUMMER EEN in de Top 40 Beste Oordopjes. Absolute aanrader, en al helemaal voor dat absurd goedkope bedrag!

TRN V80 review – HIER TE KOOP (24,-) unibody aluminium, 2-pin afneembare top-kabel, 2BA+2DD systeem, audiofiel TOP-geluid, geen EQ nodig, analytisch glashelder en warm tegelijk, goede pasvorm, beste mic, draadloos te maken –  SUPER-BASS

TRN V80 review TRN V80 review

TRN V80 Bluetooth kabel review

Met deze Bluetooth kabel van TRN maak je ‘m draadloos. Maar ik zie wel wat klachten hierover in de comments hieronder. Of voor een tientje een andere 2-pins Bluetooth kabel zoals deze KZ. 0,78 mm pin of 0,75 mm pin past wat mij betreft allebei, maar 0,78mm zit wat vaster (beter).

En het kan nu ook volledig draadloos met deze oorhaken:

Bluetooth oorhaken

TRN V80 EQ

Okee vooruit, een klein beetje EQ. Dezelfde setting als de andere toppers KZ ZS10 en Yersen FEN2000. Moderne oordopjes zijn bijna allemaal V-shaped: nadruk op bas en hoog, met weinig mid. Dat los je op met wat EQ.

Als je Comply memory foam tips wil: deze T400 schijnt hier goed op te passen, kost maar dik 2 euro voor 4 paar, en je kan de kleur en maat kiezen:

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in. Zo verdien ik wat bij. Maakt voor de prijs niet uit.

75 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Na 2 jaar gebruik nog steeds erg tevreden met deze earphones, heel erg dank voor de tip in het immer uitdijende blog. De kabel begint echter sporen van gebruik te vertonen, dus die wil ik graag vervangen. Ik kan alleen nergens zien of ik een 2pins-connector van 0.75 of 0.78 mm nodig heb… Wie kan er wat over vinden?

 2. geweldige blog dit aart-Jan, zoveel top informatie. Wil zelf ook de TRN V80 gaan bestellen, heeft iemand toevallig ervaring met hardlopen en deze doppen? blijven ze goed zitten? of zou ik dan beter iets anders moeten kopen?

  1. Bij mij kon het beter, ik raad in ieder geval voor sporten aan om draadloos te gaan (met draad achterlangs zodat je ze niet verliest bij een verkeerde beweging). Als je dan toch de prijs van de oortjes en de bluetooth kabel bij elkaar optelt zijn er naar mijn idee wel betere bluetooth oortjes te verkrijgen die ook meer ontworpen zijn om mee te sporten. Ik zou daar eens naar doorzoeken.

 3. Ontvangen. De zwarte. Met genoemde BT kabel. Na 3 weken. Normaal gesproken gaat dat sneller. Komt door sint/kerst/zwarte vrijdag etc waarschijnlijk.
  Geweldig spul!
  Dank Aart-Jan!

 4. Hoi Aartjan,

  Heb de TRN-V80 gekocht samen met TRN BT3 Draadloze Bluetooth 4.1 .
  Wat een mooi geluid helemaal top.
  Alleen de playback time van 8 uur klopt niet hooguit 1 1/2 uur .
  Is hier iets aan te doen

  1. Jee dat is wel heel erg weinig. Misschien iets voor een nieuwe blog: de beste Bluetooth kabel Top 10. Deze goedkope van KZ, 2-pins zou je eens kunnen proberen voor 8,-. Die past ook op deze TRN (beide types passen; het enige verschil is de vorm van de stekker: recht of of haak).

 5. Dank voor je tip, heb ze direct besteld👍🏻 Prachtig geluid, alleen met bellen (met iPhone) krijg ik enorme storingen, pijnlijk en daarvoor dus niet te gebruiken 😔. Iemand een tip? What to do?

   1. Wat me opvalt is dat de andere oortjes die ik besteld heb uit je lijst (Originele Rock Oortelefoon Nano Zirkoon Stereo Oortelefoon Headset 3.5mm In Ear Headset Oordopjes Voor IPhone Samsung Met Mic & Remote) hetzelfde euvel hebben. Ook niet mee te bellen en hier is de kabel niet van de vervangen. Dus als je nog meer tips hebt hoe het komt dat ik die ruis (/resonantie?) kan voorkomen/omzeilen graag! Ik ga nu in ieder geval die ander kabel van TRN bestellen.

 6. Is er ook iemand die ervaring heeft met de dopjes van Spinfit? Zijn best wel prijzig, maar is het de investering waard?

 7. Ik zoek al jaren kleine in ear oordopjes met een top geluid en bas.
  Maar…ik heb (te) kleine oren.
  De nieuwe dopjes van Samsung, AKG, komen zelfs mijn oorschelp niet in met die dikke achterkant. Laat staan dat de bij de gehoorgang kunnen komen.
  De oude witte Samsung oordopjes kreeg ik er net in.
  Net lang genoeg en met de middelste rubberen dopjes.
  Maar als je ligt (ziek) dan doen ze flink pijn.

  Zijn er heel kleine platte in ear dopjes (in zwart, zonder krakend snoer) die ook in kleine oren passen???

 8. TRN V80 BESTELD. IK KIJK ER NAAR UIT. 17,50€ NA WAT ZOEKEN NAAR KORTINGSCODES 😉
  Pas vandaag deze blog ontdekt en staat reeds in mijn favorieten. Thx

 9. Hoi Aartjan, dank voor de tip. Heb ze aangeschaf i.c.m. de bluetooth adapter TRN BT10.

  Via de kabel klinken ze erg erg goed. Echter via de BT10 zit er een constante ruis (white noise) doorheen. Ik zie dat je zelf de BT3 aan had geraden, heeft deze hier geen last van?

  1. Ik heb een aantal Bluetooth kabels, die doen het allemaal goed, geen opvallende ruis, maar via de draad klinkt altijd beter.

  2. Hallo Michel, ik ervaar hetzelfde met de bluetoothkabel.BT10 erg storend mag ik wel zeggen, en behoorlijk hard. Bijna overheersend, zeker als je er op gaat letten.
   Via de bijgeleverde kabel geen enkel probleem, ook niet als ik die dan weer in een bluetooth ontvanger prik, ook prima geluid en dan heel weinig white noise.

   De BT10 is wat mij betreft ook geen aanrader

  3. Ik heb precies hetzelfde, flinke ruis op de BT…. En als ik heel eerlijk ben dan vind ik de TRNV80 ook niet heel bijzonder. Ik heb zelf RHA gehad hiervoor (EUR 6) en die geven toch echt hoorbaar beter geluid. Ik heb nog eens gedacht of het “anders” geluid was, maar denk toch dat ik het beter vind. Niet helemaal zo goed als ik had gedacht na het lezen van de review dus, maar leuk om eens te proberen.

 10. Heb ‘m ook aangeschaft nav de review. Voor de prijs hoef je het immers niet te laten. Ik gebruik oordoppen alleen op mobiele apparaten met een DAC ertussen. Verschillende oordoppen in bezit van bekende merken en het moet gezegd, de V80 klinkt niet verkeerd. Helder, voldoende strakke bas (niet overheersend) en veel detail te horen, instrumenten zijn goed te volgen. Ook na lang luisteren heb ik niet de behoefte ze uit te willen doen. Inbranden lijkt geen effect te hebben, merk geen verschil in ieder geval. Viel me wel gelijk op dat het geluid harder is dan m’n andere doppen bij gelijk volume. Ook kunnen s-klanken bij sommige nummers behoorlijk aanwezig zijn. Of dit aan de kwaliteit van de sample ligt zou ik nog kunnen uitzoeken. Viel me met de andere doppen duidelijk minder op iig. Met de V80 krijg je van alles gewoon meer vergeleken met wat ik gewend ben. Mijn oordeel is dat het sowieso erg goede in-ears zijn en voor deze prijs onvoorstelbaar goed, zowel in audio- als bouwkwaliteit.

  1. Mag ik vragen welke dac je gebruikt en kan ik zoiets ook vanaf mijn mobiel naar dac naar mengpaneel (Yamaha MG06) werken mbt verbeterende geluidskwaliteit? of is het vanaf mobiel naar mengpaneel ook al voldoende?

   Ik gebruik een apart bluetooth ontvanger op mijn mengpaneel en moet zeggen dat dit al aardig wat verbeterd met het geluid, maar doet een DAC dit net even meer?

   TRN V80 heb ik ook en ben ook wellicht van plan icm een DAC te werken.

   1. Sander, ik gebruik een Audioquest dragon fly red icm een jitterbug, ook van Audioquest. ik gebruik het op laptop, mobiele telefoon en mobiele muziekspeler. Voor mij is dit goed genoeg. Een DAC geeft over het algemeen een duidelijke verbetering in geluidskwaliteit. Hangt van de DAC af natuurlijk, maar ook van de bronnen die je gebruikt. Niet alle bronnen, CD speler, mobiele apparaten etc., hebben een goede DAC aanwezig. Daar is dus eigenlijk altijd winst te behalen, maar dat heeft dan ook zijn prijs uiteraard. Terugkomend op jouw vraag zal je zeker een verbetering kunnen krijgen in je geluidskwaliteit met een DAC. Ik zou de DAC na het mengpaneel aansluiten. Alle bronnen hebben dan voordeel die je op het mengpaneel aansluit. Alleen je mobiel aansluiten kan ook maar dan heeft alleen die voordeel van de DAC. Een en ander dus afhankelijk van hoe je het mengpaneel gaat gebruiken.

    mvg Frank

 11. Geluid is echt heel goed. Maar merk wel dat de jackplug die in m’n iPhone gaat extreem gevoelig is. Bij het minste geringste bewegen pauzeert het afspreken of wordt Siri gestart. 😪

  Tips om dit op te lossen?

 12. Wat raar. Ik heb de oortjes ook besteld maar volgrns mij is de bass van de biot afgevallen. Ze klinken nog minder dan de oortjes die hier bij lidl of aldi liggen . Zeer schel, geen bass. Dit is zeker 11x teveel betaald . Dan toch mn appke oortjes gebruiken en deze de prullenbak in. Dit was t eerste en t laarste van aliexpress.

  1. Dan passen ze niet. ze moeten je oor 100% afsluiten, anders is er geen bas. Probeer andere “ear tips”, of de Comply foam tips, zie het artikel. Kost bijna niks. Of geef ze kado aan iemand want je maakt diegene echt heel blij hiermee! ;)

 13. Wat een supertip! Dank je wel!!
  Ik wil graag nog de bluetooth kabel bestellen. Moet dit de 2 pins 0.75 mm of 0.78 mm zijn?

     1. Geen probleem. Ik heb ze op jouw aanraden ook gekocht. Vandaag ontvangen. Echt een mooi geluid inderdaad.

      Helaas is de kabel aan de rechterkant erg fragiel, het geluid valt telkens weg. Ik weet nog niet of het in de kabel of in de connectoren zit. Heb je daar ook ervaring mee?

      1. Nee dat niet. Maar je kan in ieder geval even links en rechts ompluggen om te zien of het in het rechterdopje zelf zit…

     2. Ik kan niet op onderstaande reactie reageren maar bij mij valt het geluid ook vaak weg. Lijkt bij mij aan de plug te liggen. Heb daarom een trn 8 core cable also vervanging besteld. Ik heb ook veel gezocht omdat ik zowel .78 als .75 kon vinden. Heb uiteindelijk .78 besteld. Helaas nog niet binnen, maar als ik hem heb dan laat ik het weten.

     3. Heb dit al getest en voor de TRN V80 heb je een 0.78 nodig en het klopt dat de specificaties 0.75 zegt, maar die zitten te los, met als gevolg storing.

     4. Dat zou heel goed kunnen.

      De originele kabel heb ik geen problemen mee gehad, maar kwam tot ontdekking dat ik een kabel had besteld van 0.75 en kreeg 0.78 en doordat de winkel VS Audio mij erop wees dat dit beter was, kwam ik erachter dat de andere kabel (bij AK Audio store (niet bepaald mijn favoriete shop) besteld en storingen gaf en die had 0.75.

      En ze passen opzich allebei, maar de 0.78 zit echt steviger en de 0.75 trek je er makkelijker uit, daarmee ontdekte ik dus waar de storing vandaag kwam.

      Tip: Bestel van die Alchol pads doosje 100 stuks en dan maak ik de pinnetjes en jack mee schoon, je merkt iets verschil in geluid (hoeft niet dagelijks schoon te maken)

 14. Goede earphones maar ik vind het storend dat bij de bluetooth kabel de microfoon aan de binnenkant zit en daardoor tegen je nek aan. Hierdoor ben ik tijdens het bellen slecht te verstaan

 15. Ik heb ze inmiddels kunnen beluisteren, en ze klinken inderdaad erg goed, vooral voor deze prijs.
  Ik vind ze niet onder doen voor mijn SE215’s.

 16. Enige nadeel volgens mij is dat de prijs hoger is dan 22€ incl shipping.
  Hierdoor heb je in België het nadeel dat er mogelijks douanekosten bijkomen.

  Of staat de shipping value als lager aangegeven ???

  1. PS. Heb zelf trouwens de Rock Zircon in huis gehaald op basis van de review en deze is inderdaad TOP!
   Wel merk ik dat deze niet zo gevoelig is als mijn andere oortjes en daardoor het volume wat omhoog moet, maar de kwaliteit en de bas die er dan uitkomt: WOW!

  2. Ja Belgie en NL zijn wat betreft hetzelfde, boven de 22 euro komen er officeel wat kosten bij. maar mijn ervaring is dat ongeveer 90% er zonder extra kosten doorheen glipt.

  1. Ik heb T200 besteld, die zouden 4,1mm moeten zijn. Maar groter zou ook moeten passen zoals Aartjan zei, en ik heb ook ergens gelezen (audiobudget) dat de “nozzles” 6 mm zijn.

 17. Kreeg vandaag de Rock Zircon binnen en was echt verbaasd over de kwaliteit van het geluid. Toen kreeg ik ineens een melding van een nieuwe blog. Meteen deze er achteraan besteld!

 18. ik denk dat je een leuke achterban hebt AartJan. Als je even kijkt naar de verkoophistory van deze oortjes sinds je dit gepost hebt… :D

  Zelf heb ik ook al is iets gekocht na een artikel van u te lezen en ben er super tevreden van!
  bedankt voor de reviews.

 19. TRN V80 zijn top, maar lak laat wel snel los. Ik heb wel spijt dat ik ze heb, want heb ze elke dag in me oren en ze zijn er niet uit te krijgen haha.

 20. Thanks aartjan! Ook ik heb ze meteen besteld, m’n 5e paar oortjes alweer denk ik. Keer op keer zijn het top dingen. 2 hebben het helaas al begeven, maar dat is een kwestie van pech hebben denk ik.

 21. Nou Aart Jan wat een enthousiasme. Ik heb het besteld tezamen met de bluetooth kabel want de vorige selecties bleken oké. Ik heb er nu een stuk of 10. Inderdaad maar gaan weggeven, dank je Jeroen.
  Nog steeds geen goede lightning kabel (iPhone) gevonden?

 22. Al diverse malen oortjes besteld na het plaatsen van een review op je site. Ook nu volg ik blind je review en heb zojuist een TRN V80 besteld, thanks 👍🏻

Geef een reactie