AJ’s SuperVisor: zonnebril met zonneklep

zonnebril zonneklep

– Update: 24 september 2022 –

Behalve ontwerper ben ik ook uitvinder. Eén van mijn totaal mislukte uitvindingen was de SuperVisor. Dat waren twee kleine zonneklepjes die je bovenaan brillenglazen kon klemmen. Zowel op een zonnebril als op een gewone bril. Maar dat kon beter!

De SuperVisor was goedkoop om te produceren: het is maar één klein stukje kunststof. En daar dan twee van. Leuk kadootje ook, bij een bril of zonnebril. One size fits all. En het werkt echt! Hou maar eens twee vingers boven elk oog, als mini-zonneklepjes. Dat werkt meteen. Ook de naam was top (al zeg ik het zelf). “Super” omdat hij boven de zonnebril zit (en omdat hij SUPERgoed is, DUH ;). En “Visor” want dat is Engels voor zonneklep.

Ik ben ermee naar een brillenwinkel / fabrikant gegaan. Maar ze zagen het helaas niet zo heel erg zitten. Pas vele jaren later kwamen er van die zonnebrillen met ingebouwde zonneklep. Topdingen zijn dat. Zie hieronder.

De klep is dan ook nog bescherming voor de glazen. Je klapt die klep naar beneden, en je zonnebril kan gewoon in je jaszak. Briljant! Ik moet bekennen dat dit eigenlijk nog beter is dan de AJ SuperVisor…

Ik had er vorig jaar al eens twee gekocht. En het werkt inderdaad echt goed. Hier te koop voor 4 of 5 euro. Of anders hier, een vergelijkbare. In allerlei kleuren en uitvoeringen.

zonnebril met ingebouwde zonneklep en brillenkoker
Fashionista 2022 zonnebril met zonneklep

sunglasses sun visor

zonnebril met zonneklep

zonneklep met zonnebril

Face shield zonnebril??

Of neemt iedereen in de zomer 2022 zo’n Face Shield Zonnebril? Misschien omdat het een komisch doch nostalgisch overblijfsel is van lang vervlogen Corona-tijden?

Maar dan mis ik nog steeds de zonneklep.

Loopt straks iedereen met zo’n mega zonnebril?? Ergens denk ik van niet…

face shield zonnebril

oversize onepiece zonnebril

En dit kan ook nog!

Leesbril / polaroid / zonnebril

Er staan ook goedkope leesbrillen die tevens zonnebril zijn op AliExpress, met polaroid-glazen en met geslepen lenzen in alle sterktes, zoals deze:

leesbril op sterkte zonnebril polaroid

Deze blog was niet gesponsord

1 Reactie

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

Geef een reactie