Gallium Nitride oplader tests – alles wordt GaN

Gallium Nitride Gan oplader

– Update: 16 maart 2022 –

Je weet nu al dat alle opladers Gallium Nitride (GaN) gaan worden. Want die zijn twee keer zo klein als de huidige opladers. Of twee keer zo krachtig – hoe je het maar bekijkt.

Ik weet niet hoeveel opladers jij hebt, maar ik heb er veel. Te veel eigenlijk. Het is dan ook terecht dat Apple de oplader niet meer bij de devices meelevert. Dankzij USB-C kun je elke oplader met elk snoer met elk apparaat gebruiken. Nou ja – nog niet helemaal, maar daar gaat het wel naar toe.

Iedereen wil snelladen, maar dan wel liefst zo klein mogelijk. Met die ene kleine oplader kan je dan alles opladen: je telefoon, je horloge, je nieuwe MacBook, al je powerbanks, je iPad, je Bluetooth speaker, je oordopjes, je ereader en je zaklamp. En alle acculaders, want die hebben dan ook een USB-C ingang. Al je foto-apparatuur bijvoorbeeld. Zelfs je ebike! (nou ja, nu nog niet, maar straks mogelijk wel).

Er zijn zelfs al kleine Gallium Nitride opladers met 100 Watt vermogen. 15 Watt is al genoeg voor Quick Charge, om moderne telefoons te snelladen. Voorheen was dat 5 Watt. Dat was de oude USB. Kan nu dus tot 100 Watt, met USB-C. De chip in het snoer regelt Volt en Ampere, voor elk apparaat. Opladen is dan altijd veilig, met de juiste hoeveelheid stroom en spanning. En met één zo’n kleine oplader kun je zelfs drie apparaten tegelijk opladen.

Zo’n GaN-oplader staat bijvoorbeeld hier op BOL.com voor €59,-: deze Baseus met 65W. Klein, compact en krachtig. Want met die 65 Watt is deze behalve voor telefoons ook voor grote laptops zoals MacBook Pro geschikt (staat ook hier op AliExpress):

gan charger gallium nitride oplader

En deze Choetech heeft zelfs 100W, ook op BOL.com, voor 65,-. Met twee uitgangen.

Een goedkopere en kleine is deze van Belkin, met 30W. Ook op BOL voor 38,-. Die 30W is ook al ruim voldoende voor de meeste laptops, zoals een MacBook Air.

Op AliExpress en Amazon.NL staan ze ook. De beste verkochte daar is deze GaN oplader met 65W en 4 poorten van UGreen:

ugreen 65W Gan oplader 4x

 

Of deze Baseus voor 23,- met drie poorten. Dan kan je drie dingen TEGELIJK opladen. Ook dit is een 65W Gallium Nitride Charger. UPDATE – GETEST EN GOED BEVONDEN, hij wordt ook niet heet. Hij staat ook hier op Amazon.NL voor 37,-:

65W GaN gallium nitride oplader 3 poorten

En deze 65W gallium nitride charger voor 21,- met twee poorten is de kleinste:

Of hier een met CE-certificaat: CE Certified Gallium Nitride 65W Charger Dual Port.

Kijk, minstens twee keer zo klein, zo'n GaN. En ook nog krachtiger.
Kijk, minstens twee keer zo klein, zo’n GaN oplader. En ook nog krachtiger.

En dit is de goedkoopste, voor €15,-: 65W Fast Charger Dual Port Gallium Nitride. Maar deze was na 2 dagen al kapot, en ik kreeg mijn geld ook niet terug. Hij was ook veel lichter dan de andere, en hij werd heet, dat is geen goed teken:

Deze blog is niet gesponsord. Ik kocht er zelf een aantal, en ben die een tijdje aan het testen. De links in de blog zijn affiliate links. Maakt voor de prijs niet uit.

Laat maar weten in de comments of je een goede of juist een slechte GaN oplader gevonden hebt!

15 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik heb de beste ervaring toch met Ugreen of Baseus deze merken zijn iets duurder maar de kwaliteit is naar mijn gevoel ook beter, ze voelen goed en degelijk aan. De 65 GaN lader van Ugreen gebruik ik al lange tijd en hij doet het goed ook met alle vier poorten in gebruik. Hij wordt ook niet echt warm wat meestal toch wel een goed teken is.

 2. Is het veilig om een MacbookPro 2015 met Magsafe 2 te laden met een 100W GaN lader + USB-C – Magsafe2 kabel? Ik twijfel of de alternatieve kabeltjes 85W aankunnen.

 3. Een tijdje geleden al weer deze 65 watt GaN adapter van Wotobe voor net geen 17 euro gekocht bij Alie:
  https://www.aliexpress.com/item/1005001599965839.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.37a64c4d8ke4W1
  Kan meerdere devices opladen via USB-A en twee USB-C poorten. Superdingetje!

  Hoewel ik Apple’s beslissing van het niet meer bijleveren van adapters best wel onderschrijf, blijf ik het ronduit belachelijk vinden waarom Apple juist voor de iPhone 12 nog steeds geen USB-C poort gebruikt maar alleen voor dat device blijft hangen op een Lightning poort. Niet echt een standaardisatie als je het mij vraagt. En dat terwijl mijn iPod Pro twee jaar geleden al een USB-C poort had!

  Aangezien je bij de iPhone 12 je alleen maar een USB-C naar Lightning kabeltje krijgt moet je dus wel al over een USB-C adapter beschikken. Nu had ik die dus al bij mijn iPod Pro en heb ook al jaren een Ikea Qi-laadplaat die ik al had sinds mijn Samsung Galaxy S7, maar mensen die dus nog géén USB-C device hebben moeten dus naast de aanschaf van de toch wel prijzige iPhione 11 óók nog een nieuwe lader kopen en dat vind ik kwalijk.

  Zolang Apple vast blijft houden aan Lightning hadden ze gewoon nog een lader moeten meeleveren. Die had ik natuurlijk al bij mijn vorige iPhone 11, maar die is natuurlijk meeverkocht bij verkoop van dat toestel.

 4. Die van Baseus kan je ook via Amazon.nl of .de kopen. Kost dan ongeveer 30 euro met kabeltje en je hebt hem na enkele dagen al! Ik denk dezelfde als die van Bol

 5. Wat een mooie blog weer! Bedankt.
  Maar ik ben niet zo heel technisch, dus ik gooi er maar weer eens een domme vraag in: ga je op deze manier een laptop bijvoorbeeld opladen zonder dat hele blok (AC adapter)? Dat zou geen oplossing zijn voor de vele (en verschillende) accu-opladers voor fototoestellen.

  1. Ja, elke acculader van elk formaat en type wordt USB-C. Een acculader wordt dan verkocht ZONDER stroomblokje. Zonder de stekker zeg maar. En elke laptop wordt dan ook verkocht ZONDER oplader, maar eventueel wel met snoer.

 6. Ik heb de baseus 65w en de 120w. De 120w heb ik nog niet gebruikt maar echter gekocht voor in de toekomst wanneer ik een macbook moet opladen en telefoon etc. Tegenwoordig gebruik ik de 65w en laad ik mijn laptop en telefoon en bt oortjes.
  Zeer tevreden met snelladen en ook super handig als je maar 1 lader op zak heb ipv meerdere.

 7. Nog beter van baseus de GaN oplader met powerbank. Heb ik onlangs op Ali gekocht. Handig op reis of onderweg. Als je kan opladen dan doe je dat en nadien gebruik je hem als het nodig is. 45 watt en 10000mAh.

  1. 65W Fast Charger Dual Port Gallium Nitride.
   Van de week besteld…..
   Dat meen je niet? Na 2 dagen kapot? Hopelijk is het een toevallige productie fout op 1 serie oid.. 🤣🤣

   1. Tja, ik heb nu ook die van Baseus besteld, met die drie poorten. Die is binnen en doet het wel goed. Laat maar weten hier wat jullie ervaringen zijn!

 8. Ikzelf heb tijdens AE 11th anniversary sale deze van Baseus gehaald: https://www.aliexpress.com/item/4000908203092.html (toen voor nog geen €20,- ) met dus drie poorten. Volgens mij precies dezelfde als die op bol.com maar dan derde van de prijs en gewoon uit Frankrijk/Polen/Spanje, inclusief 100W usb-C laaddraad =)

  Samen met dit multidraadje https://www.aliexpress.com/item/1005001502164019.html van €10,- kan ik drie mobieltjes en Chromebook tegelijkertijd opladen, gekkenhuis!

Geef een reactie