Gallium Nitride oplader tests – alles wordt GaN

Gallium Nitride Gan oplader

– Update: 5 mei 2021 –

Handelen met voorkennis is verboden. Maar iedereen wist al jaren dat bedrijven als Apple, Google en Tesla SKY-high zouden gaan. Dat is algemene voorkennis, zeg maar. Zo weet je nu ook al dat alle opladers van Gallium Nitride (GaN) gaan worden. Want die zijn twee keer zo klein als de huidige opladers. Of twee keer zo krachtig – hoe je het maar bekijkt.

Ik weet niet hoeveel opladers jij hebt, maar ik heb er veel. Te veel. Het is terecht dat Apple de oplader niet meer bij de devices meelevert. Dankzij USB-C kun je nu elke oplader met elk snoer met elk apparaat gebruiken. Nou ja – nog niet helemaal, maar het gaat er wel naar toe.

Iedereen wil snelladen, maar dan wel liefst zo klein mogelijk. Met die ene kleine oplader kan je dan alles opladen: je telefoon, je horloge, je nieuwe MacBook, al je powerbanks, je iPad, je Bluetooth speaker, je oordopjes, je ereader en je zaklamp. En alle acculaders, want die hebben dan ook een USB-C ingang. Al je foto-apparatuur bijvoorbeeld. Zelfs je fiets! (nou ja, nu nog niet, maar straks wel).

Er zijn zelfs al kleine Gallium Nitride opladers met 100 Watt vermogen. 15 Watt is al genoeg voor Quick Charge, om moderne telefoons te snelladen. Voorheen was dat 5 Watt. Dat was de oude USB. Kan nu dus tot 100 Watt, met USB-C. De chip in het snoer regelt Volt en Ampere voor elk apparaat. Opladen is dan altijd veilig, met de juiste hoeveelheid stroom en spanning. En met één zo’n kleine oplader kun je zelfs drie apparaten tegelijk opladen.

Zo’n GaN-oplader staat bijvoorbeeld hier op BOL.com voor €59,-: deze Baseus met 65W. Klein, compact en superkrachtig. Want met die 65 Watt is deze behalve voor telefoons ook voor grote laptops zoals MacBook Pro geschikt:

gan charger gallium nitride oplader

En deze Choetech heeft zelfs 100W, ook op BOL.com, voor 65,-. Met twee uitgangen.

Een goedkopere en kleine is deze van Belkin, met 30W. Ook op BOL voor 38,-. Die 30W is ook al ruim voldoende voor de meeste laptops, zoals een MacBook Air.

Op AliExpress en Amazon.NL staan ze ook. Zoals deze Kuulaa 65W Charger Single USB C Port Gallium Nitride voor 23,- (UPDATE: die ging na 2 dagen al kapot, en ik kreeg mijn geld ook niet terug)

gan oplader gallium nitride fast charger snellader goedkoop

Of deze Baseus voor 23,- met drie poorten.  Dat is natuurlijk veel handiger, die drie poorten, want dan kan je drie dingen TEGELIJK opladen. Ook dit is een 65W Gallium Nitride Charger. UPDATE – GETEST EN GOED BEVONDEN, hij wordt ook niet heet. Hij staat ook hier op Amazon.NL voor 37,-:

65W GaN gallium nitride oplader 3 poorten

Met vier poorten kan ook: 3x USB-C + 1x USB. Dat is deze 65W GaN oplader op Amazon.NL voor 34,– van het merk Ugreen:

ugreen 65W Gan oplader 4x

En deze 65W gallium nitride charger voor 21,- met twee poorten is de kleinste:

Of hier een met CE-certificaat: CE Certified Gallium Nitride 65W Charger Dual Port.

En dit is de goedkoopste, voor €15,-: 65W Fast Charger Dual Port Gallium Nitride. Met twee uitgangen (USB en USB-C) en met 65W. Ik had ‘m in 8 dagen binnen. UPDATE: na 2 dagen al kapot, en ik kreeg mijn geld ook niet terug. Hij was ook veel lichter dan de andere, en hij werd heet:

Kijk, minstens twee keer zo klein, zo'n GaN. En ook nog krachtiger.
Kijk, minstens twee keer zo klein, zo’n GaN oplader. En ook nog krachtiger.

Uitsmijter

En dan nu de uitsmijter: handel ook eens met voorkennis! En koop alvast wat aandelen in Gallium.

Deze blog is niet gesponsord. Ik kocht er zelf een, en ga die een tijdje testen. De links in de blog zijn affiliate links. Maakt voor de prijs niet uit.

 

Laat maar weten in de comments of je een goede of slechte GaN oplader gevonden hebt!

11 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Die van Baseus kan je ook via Amazon.nl of .de kopen. Kost dan ongeveer 30 euro met kabeltje en je hebt hem na enkele dagen al! Ik denk dezelfde als die van Bol

 2. Wat een mooie blog weer! Bedankt.
  Maar ik ben niet zo heel technisch, dus ik gooi er maar weer eens een domme vraag in: ga je op deze manier een laptop bijvoorbeeld opladen zonder dat hele blok (AC adapter)? Dat zou geen oplossing zijn voor de vele (en verschillende) accu-opladers voor fototoestellen.

  1. Ja, elke acculader van elk formaat en type wordt USB-C. Een acculader wordt dan verkocht ZONDER stroomblokje. Zonder de stekker zeg maar. En elke laptop wordt dan ook verkocht ZONDER oplader, maar eventueel wel met snoer.

 3. Ik heb de baseus 65w en de 120w. De 120w heb ik nog niet gebruikt maar echter gekocht voor in de toekomst wanneer ik een macbook moet opladen en telefoon etc. Tegenwoordig gebruik ik de 65w en laad ik mijn laptop en telefoon en bt oortjes.
  Zeer tevreden met snelladen en ook super handig als je maar 1 lader op zak heb ipv meerdere.

 4. Nog beter van baseus de GaN oplader met powerbank. Heb ik onlangs op Ali gekocht. Handig op reis of onderweg. Als je kan opladen dan doe je dat en nadien gebruik je hem als het nodig is. 45 watt en 10000mAh.

  1. 65W Fast Charger Dual Port Gallium Nitride.
   Van de week besteld…..
   Dat meen je niet? Na 2 dagen kapot? Hopelijk is het een toevallige productie fout op 1 serie oid.. 🤣🤣

   1. Tja, ik heb nu ook die van Baseus besteld, met die drie poorten. Die is binnen en doet het wel goed. Laat maar weten hier wat jullie ervaringen zijn!

 5. Ikzelf heb tijdens AE 11th anniversary sale deze van Baseus gehaald: https://www.aliexpress.com/item/4000908203092.html (toen voor nog geen €20,- ) met dus drie poorten. Volgens mij precies dezelfde als die op bol.com maar dan derde van de prijs en gewoon uit Frankrijk/Polen/Spanje, inclusief 100W usb-C laaddraad =)

  Samen met dit multidraadje https://www.aliexpress.com/item/1005001502164019.html van €10,- kan ik drie mobieltjes en Chromebook tegelijkertijd opladen, gekkenhuis!

Geef een reactie