MacBook adapter (MagSafe) vervangen

Een van de mooie dingen van een Mac is dat hij zo lang meegaat. Mijn MacBook Air en 27 inch iMac zijn allebei stokoud (6-7 jaar) maar doen het nog perfect. In mijn iMac heb ik wel SSD moeten zetten, maar dat moet je bijna op alle Macs doen.
Mijn MacBook Air is zelfs zo oud dat de stroomadapter versleten is. Ook de batterij is niet meer goed. Die twee dingen heb ik zelf maar vervangen. Dat bleek heel makkelijk en goedkoop

MacBook adapter vervangen

De stroomadapter met MagSafe 2 (45 Watt / 60Watt, geschikt voor vele modellen MacBooks) heb ik voor 17,- euro hier op Aliexpress gekocht. Normaal koop je dat soort dingen niet in China, want het gaat om 220v! Dat kan dus gevaarlijk zijn. Maar ik heb dat wel vaker gedaan, en meestal ging dat goed (nou ja, soms kwam er rook uit – maar de laatste keer is alweer 10 jaar geleden). Deze heb ik inmiddels al maanden getest en hij werkt perfect.

Hij lijkt verder exact op het origineel van Apple. De plastic clips zijn steviger dan het origineel, en het snoer zelf lijkt ook iets beter. Mag ook wel, want de originele Apple is nogal kwetsbaar. Dit goede ding kost 17,- euro, terwijl het originele Apple prul 90,- kost. Net als iPhone snoertjes: sommige nep-kabels zijn beter dan originele en 10x goedkoper.

MacBook MagSafe 2 adapter en accu batterij vervangen

Het plaatje mogen ze niet gebruiken, en zelfs de naam Magsafe mag niet. Zoek dan op Magsaf of Macsafe of zo.

MacBook MagSafe 2 adapter en accu batterij vervangen

MacBook MagSafe 2 adapter en accu batterij vervangen
Boven: de goede neppe, onder: de slechte fragiele originele

De dikke verlengkabel zit er niet bij, maar die heb je niet per se nodig. En die kan je ook van je oude halen, want dat gedeelte slijt toch niet. Of je kan ‘m hier los kopen voor 5 euro.

Magsafe naar  USB-C kabel

Je kan ook je nieuwe moderne USB-C oplader gebruiken! Je hebt dan voor je oude laptop alleen dit snoer nodig van USB-C naar Magsafe 2. Kost maar een tientje, en werkt met elke goede moderne USB-C oplader. Wel even moet checken of de oplader 45 W of 60W is, en wat je laptop precies nodig heeft.

MacBook batterij vervangen

Dan de MacBook batterij ofwel de accu. Omdat reparatie tegen de 200 euro loopt heb ik dit ook maar zelf gedaan. Zie de nieuwe blog over de MacBook batterij vervangen.

En zo gaan die prachtige Macjes nog weer wat langer mee!

PS een toetsenbord vervangen kost iets van 250,- maar je kan ok prima dit Bluetooth keyboard van 8,- gebruiken.

Geef een reactie