IWO 13 smartwatch review

iwo 13 smartwatch review

– Update: 29 oktober 2022 –

Deze IWO 13 smartwatch werd in twee weken bezorgd. Het lijkt een soort Apple Watch. Ik koos de 44mm Watch 6 in roze goud. Prachtig hoor. Hier de review.

Ik voel me net een aap met een gouwe klokkie. Ik heb nooit een horloge. Waarom zou ik? Ik zie de tijd overal al. Een horloge lijkt voor de show. Dat doet deze perfect: het is net alsof je 600 euro om je pols hebt hangen.

Hij ziet er ontzettend mooi uit. Als een Apple Watch. Kijk maar, op de plaatjes. De bandjes zijn prachtig, identiek aan de geniale Apple bandjes. Die gouden metalen (Milan), met dat magneetje. Of de prachtige siliconen, met die ideale knop-sluiting, en dat slim weggewerkte reststukje. En dan zit er ook nog een nylon-bandje bij. Alleen al die drie bandjes zijn die 55 euro waard. Meer hoef ik niet! De tijd zie ik toch al ;)

Er zijn allerlei kleuren en uitvoeringen. Alle bandjes passen ook op de echte Apple Watch. Het verwisselen van de bandjes snapte ik eerst niet. Ik moest een hele Youtube-film doorploegen. Het erop schuiven gaat perfect, maar dan zit het vast. Je moet dan een klein knopje induwen, op de achterkant. Wist ik veel! Staat niet eens in de manual!

Maar die lees ik toch nooit. Ik deed het zo:

 1. Eerst een paar uur opladen, met de draadloze oplader. Aanzetten is langklik op het tweede knopje. Hij doet het! Het is ongelofelijk!
 2. Wijzerplaat kiezen (langklik het scherm, of de draaiknop). Er zijn er 50. Maar nou net niet die mooie, die op het doosje staat. Jammer zeg… Raar eigenlijk.
 3. Bluetooth verbinden. Dat ging niet helemaal goed. Je kan dat beter NA stap 5 doen, vanuit de “M active” app, op je telefoon.
 4. Naar links vegen: dan zie je alle apps/functies, als icoontjes. Het ABC-icoon is de taal. Nederlands zit er ook bij. Die icoontjes kun je ook anders zien, als grote iconen, 3×3 (in de app > hoofdmenu). Vind ik handiger en beter.
 5. Naar boven vegen voor Notificaties, naar onder vegen voor Wekker, batterij etc, naar links vegen voor de Sport-dingen
 6. De “M Active” app downloaden, voor iPhone of Android (QR codes staan in de manual). Die app ziet er best goed uit.

Je kan er ook mee bellen (via Bluetooth op je telefoon). Helemaal James Bond! Er zit een speaker en een microfoon in. Getest, en het werkt. Niet dat ik het ga gebruiken. Bellen doe ik wel met mijn telefoon, of mijn oortjes. Of in de auto met Carplay.

Hij heeft ook GPS. Maar ik weet niet hoe precies, in ieder geval zonder SIM-kaart. Er zit wel een soort Find-my-watch functie op. Hieronder plaatjes en tests van allerlei functies, zoals bloeddrukmeter, hartslagmeter, zuurstofmeter en thermometer.

Zie ook de lange presentatie, hier, op de groothandel-site. Of dit filmpje, waar je wat wijzerplaten en de talen kan zien. En hoe het menu met de apps werkt. Of dit filmpje:

 

NB – Ik ben niet echt een horloge-drager. Ik heb nooit een horloge, want:

 • Ik zie de tijd overal al.
 • Bloeddruk doe ik met een echte bloeddrukmeter. Ik vind een hartcoherentie-meter veel belangrijker. Dat doe ik op mijn telefoon, met de HeartRate Plus app. Inclusief ECG (hartfilmpje).
 • En een hartslagmeter kan beter met zo’n borstband.
 • Zuurstofsaturatie doe ik met een oximeter.
 • Stappentellen gaat beter met een telefoon, want die zit in je broekzak.
 • Bellen, appen en mailen doe ik met mijn laptop, telefoon, oortjes of Carplay.
 • Mijn wekker is zo AlleJezusIngewikkeld, dat alleen mijn telefoon dat kan.
 • Net als mijn Agenda: die is gekoppeld aan allerlei systemen, en zo complex dat het never nooit op een horloge kan. Hooguit de meldingen, maar die staan bij mij sowieso ALLEMAAL uit. Anders wordt ik gek.
 • Navigatie wil ik op een groot scherm, op de fiets met een telefoonhouder, en in de auto met Carplay.
 • En sportdingen doe ik nooit met horloges: kan ook beter met zo’n dun licht bandje.

Zie ook de blog over allerlei andere smartwatches.

Dit is dus de IWO 13 voor € 55,-.  iwo 13 w56 original 44mm Series 6 Bluetooth Call Smartwatch for IOS & Android:

IWO 13 smartwatch

IWO 13 smartwatch review
Deze mooie wijzerplaat zit helaas niet bij de 50 wijzerplaten.
IWO 13 smartwatch review
Hij is er in allerlei kleuren en uitvoeringen
IWO 13: dit zit er in de verpakking
Met siliconenband, Milan-band en nylon-band, draadloze oplader, beschermhoes en Engelse manual.
iwo 13 smarrtwatch
Met draaiknop, tevens drukknop, en daaronder knop 2
Zo doe het bandje erop. Met die kleine drukknop kun je 'm weer loshalen.
Bandje erop schuiven. Met die kleine drukknop kun je ‘m weer loshalen.
Het scherm is goed, er zijn 50 wijzerplaten
Het touch screen is scherp en werkt goed, er zijn 50 wijzerplaten.

Het siliconen-bandje is werkelijk perfect, ik denk ze dit ook op Apple passen
Het siliconen-bandje is perfect. Alle bandjes passen ook op de Apple Watch
Het Milan-bandje met magneetsluiting
Het Milan-bandje met magneetsluiting
Lichaamstemperatuur: de meting duurt een paar seconden, het lijkt echt te werken
Lichaamstemperatuur: de meting klopt, en is op de tiende graad nauwkeurig
Bloeddrukmeter lijkt ook te werken, ga ik nog checken
Bloeddrukmeter, geeft 10-20% te lage waarde, zowel systolisch als diastolisch
Tjeezus! Een O2 saturatie-meter!
Tjeezus! Een O2 saturatie-meter!

Als zuurstofmeter gebruik ik liever een echte oximeter. Bij mij klopte die 99% wel, maar dat is het bij mij vrijwel altijd.

Bluetooth setup. Sync contacten kan aan, dan kun je er makkelijker mee bellen
Het scherm kan automatisch aangaan als je je hand optilt – als je dat instelt. Werkt goed. Kost wel meer stroom natuurlijk.
De draadloze oplader zit erbij, USB

De gratis app ziet er best goed uit, maar op mijn iPhone staan 2x zoveel stappen, omdat die ook de fiets mee kan tellen (want in een broekzak). En daarom 2x langere afstand.

Ik heb allerlei dingen getest. Hier mijn bevindingen:

 • Hij kan geen Bluetooth Multipoint, dus je kan ‘m niet op twee devices tegelijk verbonden laten.
 • Berichtgeving werkt prima, moet allemaal via Settings op je telefoon en je watch. Dus WhatsApp komt ook binnen.
 • De Bluetooth verbinding valt soms even weg, maar daar heb je eigenlijk verder geen last van
 • Mail doet het bij mij niet. De agenda is er wel, maar zonder mijn items.
 • Stappenteller doet het, maar alleen lopend, niet fietsend. De telefoon kan dat wel fietsend, omdat die in je broekzak zit.
 • De batterij kun je niet wisselen
 • De batterij is groot en goed: bij mij 3 a 4 dagen, maar ik doe ‘m ’s nachts uit
 • Hartslagmeter is correct, thermometer ook
 • Bloeddrukmeter doet het maar geeft 10-20% te lage waarde, systolisch en diastolisch
 • Bouwkwaliteit is top, aluminium met glas, IP65 waterdicht
 • Het scherm kan automatisch aan, als je je hand optilt – als je dat instelt.

Het beschermhoesje voor de zijkanten krijg je er ook gratis bij:

IWO 13 smartwatch review: Conclusie

Aanrader, al is het alleen maar voor de drie prachtige bandjes. En je kan ook nog eens zien hoe laat het is! Het is ONGELOFELIJK!

Deze IWO 13 smartwatch review is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in. Maakt voor de prijs niet uit.

De beste geteste smart watch in 2022: Garmin Body Battery

De Garmin smart watch heeft als enige horloge een Energiemeter: de Garmin Body Battery. Dan krijg je in een percentage te zien hoe het gesteld is met je energie. En zo kan je ook zien dat je ’s nachts niet altijd energie bijtankt bijvoorbeeld, of welke dingen jou veel energie kosten. Het schijnt erg goed te werken, en het is voornamelijk gebaseerd op HRV ofwel Heart Rate Variability. Oftewel hartcoherentie. Zo’n horloge kan dat namelijk 24/7 meten. De best geteste smart Watch met Body Battery is deze Garmin Venu voor 179,-. Als je ook nog GPS wil is er deze Garmin Venu 2S.

 

16 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Tja, zie de review, er staan inmiddels een hoop updates bij. Maar ik ben zoals gezegd geen horloge-drager, dus ik heb ‘m eigenlijk nooit meer om.

 1. Dat die mooie wijzerplaat eer niet bij zit is jammer, maar ik hoop dat degene die je laat zien niet ’the best of the rest’ is, want daar word ik niet echt vrolijk van …

  1. Nee haha! Die spatiëring alleen al! Daar wou ik al bijna een hele paragraaf aan wijden. Maar er zitten mooie bij. Ik heb wat toegevoegd.

 2. Zo’n “smartwatch” moet je ook alleen gebruiken om notificaties/inkomende gesprekken te laten zien/voelen, zo kan ik mijn telefoon op still zetten en de rest van de wereld er niet meer storen.
  Daar gebruik ik mijn MiBand 4 voor. De rest is vrij nutteloos.

 3. Swartwatches, ik was er snel op uitgekeken. Hartslag, zuurstofgehalte, bloeddruk, ze pretenderen van alles te meten maar meestal raakt het kant nog wal. Om de haverklap zijn ze leeg en om de batterij te sparen kijk je voortdurend naar een zwart scherm. Dat is nou precies wat een horloge niet moet zijn, je kijkt er op en je weet de tijd zonder extra handeling wat mij betreft, Ik ben al jaren zeer tevreden met mijn Ezon T007 met lcd display, wel “always on” en batterijtje gaan minstens een jaar mee. Met een bijgeleverde hartslagband die wel accuraat de hartslag weergeeft. Met vriendelijke groet, een trouw lezer van je zeer gewaardeerde blog.

 4. Benieuwd of onderscheid gemaakt wordt tussen stappen en bijv fietsen. Werkt meestal niet geweldig. Daarnaast welke ‘apps’ beschikbaar zijn? Mail niet, whatsapp bijv wel?

Geef een reactie